Column | Het oeps-momentje in de trein

Vooruit kijken. Dat is het beste wat je in je leven kunt doen. De bagage die je hebt meegenomen uit het verleden kun je gebruiken om je toekomst gelukkiger te maken. Maar soms loopt het anders. Het is een rare donderdag. Gelukkig was mijn humeur goed en werd deze steeds beter naarmate de ochtend vorderde. Mijn moeder bracht me ’s ochtends naar het station, terwijl de regen met bakken uit de wolken werden gegooid. Daar begon het mee. Op het station aangekomen keek ik op het infobord en zag dat de sprinter naar Wijchen niet reed. He, net nu ik die trein moet pakken, rijdt die niet. Mijn mond begon al gauw te krullen bij het zien van de volgende regel op het bord. Er rijdt een rechtstreekse trein naar Ede-Wageningen. Ik hoefde niet meer over te stappen. Heerlijk.
Op de weg terug hetzelfde liedje, maar dan omgedraaid. Een rechtstreekse trein naar huis. De tijd die ik normaliter gebruikte om over te stappen, kon ik nu in de trein besteden. Ik volgde mensen met mijn ogen, las de krant en beantwoorde mijn WhatsApp-berichtjes. Vijf minuten verstreken. Mijn blik gleed naar de trein die aan de overkant van het perron stond. De intercity naar Zwolle. Een paar minuten keek ik naar de mensen op het perron en hoopte dat de sprinter ging rijden. De treinstem riep nog niks om. Wat zou duiden op het rijden van de trein. Dieren: 14:42. Dat was de tijd van aankomst. Helaas was het nog voor half drie. De klok kun je niet sneller laten tikken.
Ik vestigde mijn blik weer op de trein. Die begon langzaamaan te rijden. En toen ging er een lampje boven mij aan. Dat was de intercity die ook in mijn geboorteplaats stopt. Shit. Het zou zo’n twintig minuten schelen qua aankomst met de sprinter waar ik in zat. Dommie! Misschien minder vooruit kijken MC en ook een keer naast je. Of in ieder geval op het infobord kijken die recht voor je ogen hangt.
Het oeps-momentje in de trein

No votes yet.
Please wait...

12 Comments

 1. Haha zo’n dingen gebeuren nu eenmaal! Hopelijk is de treinrit toch nog meegevallen en heb je jezelf nuttig kunnen bezig houden ☺️

 2. Vlijtig Liesje schreef:

  Balen zeg! Dit soort dingen heb ik ook altijd in de trein : (

 3. sannie73 schreef:

  Hahaha, hoe vaak ik dat soort acties niet heb uitgevoerd… Maar je moet maar zo zien, nu had je wel even wat meer tijd voor jezelf.:)

 4. Rosita schreef:

  Haha grappig! Dieren is hier in de buurt! Dat kan gebeuren hoor. Ik heb ook wel eens van die “fouten” gemaakt dat ik dacht ik wacht wel op de Intercity, dan ben ik eerder thuis, terwijl deze juist achter de sprinter bleef rijden.

 5. mamasliefste schreef:

  Zoiets als in de verkeerde rij bij de kassa staan. Soms moet je maar accepteren dat het handiger had gekund en verder genieten van je omgeving 😉

 6. Haha! Ik heb wel eens de trein naar Utrecht gepakt in plaats van Leiden. Hierdoor toetsen gemist enzo! Het gebeurt soms nu eenmaal!

 7. SofarsoSabine schreef:

  Ja treinen kan een aantal avonturen met zich meenemen haha. Dat heb je altijd met openbaar vervoer

 8. MamaPlaneet schreef:

  Balen dat je dit overkwam. Wel een, voor de meeste mensen denk ik wel, herkenbare situatie.

 9. merle21 schreef:

  Haha, zo herkenbaar. Ik zie van die informatieborden ook vaak over het hoofd.
  Of dan heb ik mijn bril niet op 😉

 10. Haha maar je kon wel langer genieten in de trein 😉

 11. Daphne Lippmann schreef:

  Je hebt echt een hele fijne schrijfstijl om te lezen, nice!

 12. […] Vooruit kijken. Dat is het beste wat je in je leven kunt doen. De bagage die je hebt meegenomen uit het verleden kun je gebruiken om je toekomst gelukkiger te maken. Maar soms loopt het anders. Het is een rare donderdag. Gelukkig was mijn humeur goed en werd deze steeds beter naarmate de ochtend vorderde. Mijn moeder bracht me ’s ochtends naar het station, terwijl de regen met bakken uit de wolken werden gegooid. Daar begon het mee. Op het station aangekomen keek ik op het infobord en zag dat de sprinter naar Wijchen niet reed. He, net nu ik die trein moet pakken, rijdt die niet. Mijn mond begon al gauw te krullen bij het zien van de volgende regel op het bord. Er rijdt een rechtstreekse trein naar Ede-Wageningen. Ik hoefde niet meer over te stappen. Heerlijk. Lees meer. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *