Written by 06:00 Column • 25 Comments

Column | Het ruikt hier naar bellenblaas

De hele buurt is uitgelopen naar de speeltuin die een stukje verderop is gesitueerd. Spelende kinderen zijn in grote getale te vinden op de glijbaan en in de schommel. Een groepje beweegt zich vrij in het rond met iets wat lijkt op een plastic stok. Het is een attribuut waarmee je de mooiste en langste bellen kunt maken. Ik loop er naartoe en bekijk de kinderen even. Ze dopen de stok in een sopje en rennen vervolgens snel naar de andere kant van het veld. Zonder enig resultaat.
Als vrijwilliger heb ik meegedaan met het organiseren van een middag voor kinderen. Bij aankomst werden de verschillende onderdelen verdeeld over de vrijwilligers. Ik kreeg het onderdeel bellenblaas. Stiekem was ik hier heel blij mee. Bellenblazen is altijd leuk. Maar hoe houd je dit zo? Wat kun je met bellenblaas? Gelukkig had ik ongeveer een halfuurtje de tijd om voor te bereiden. Daarna zouden de kinderen komen. Mijn spullen nam ik mee naar een hoekje van het terrein waar ik alles neerlegde. Een speciale verpakking met bellenblaas had ik in een van de buizen gedaan samen met de stok. Ik haalde deze eruit waarna de wind vervolgens zelf de bellen blies.
Het mooie weer zorgde voor een redelijke opkomst. Al snel had een groepje blije kinderen mij gevonden. Proberen, proberen, proberen. Die ene, lange bel moet toch een keer lukken. Jongetjes en meisjes waren ondertussen bezig met hun eigen bellen de vrije loop te laten. Op een gegeven moment draai ik rustig om mijn eigen as heen. Ik zat gevangen door mijn eigen bel! Bij de volgende poging liep ik rustig een stukje door de grassprieten heen. Het vervolg was een zevenmeter lange bel. De kinderen sprongen op en probeerden de bel te laten ploffen. De bel was te zwaar en zakte op het gras. Mijn schoenen waren nat door het omverstoten van de verpakking. Het ruikt hier naar bellenblaas.

No votes yet.
Please wait...
Close