Written by 07:00 Column • 44 Comments

Column | Het ruikt hier naar vers gemaaid gras

Het ruikt hier naar vers gemaaid gras

De grasmaaier raast voor het huis langs. De muziek die zich op de achtergrond afspeelt, is niet meer te volgen. Er wordt korte metten gemaakt met de te lange graspollen. Binnen mum van tijd is de hele omgeving gekortwiekt. Het gemaaide gras ligt in grote getalen in plukken op de stoep. Uiteraard wordt dit niet opgeruimd. Niemand die het erg vindt. Ik begeef mij naar buiten. Diep haal ik via mijn neus adem. De geur van vers gemaaid gras kruipt mijn neusgaten in. Langzaam en met mijn ogen dicht adem ik uit. Wat een heerlijk gevoel.

Hermelien heeft vers gemaaid gras als lievelingsgeur bij de toverdrank ‘Amortentia’. Ik denk dat ik ook vers gemaaid gras zou ruiken. Het is tenslotte een lievelingsgeur van mij. Gras ruikt fris en natuurlijk. Dat is prettig.  Mijn idee erbij is dat ik beter kan nadenken met deze geur. Dat slaat natuurlijk nergens op. Je kunt beter nadenken als je op kauwgom kauwt. Een keer op de middelbare school was er ook gemaaid. De docent begon midden in het lokaal te huilen. Wat bleek, hij is allergisch voor de pollen. Zo ging hij midden in het lesuur naar huis. Bye bye. Achteraf kon hij er gelukkig wel om lachen.

De geur van vers gemaaid gras komt eens in de zoveel tijd voorbij. Echter vraag ik mij af of ze meer mos of gras wegknippen. De gemeentegrond voor mijn huis bevat meer mos. Toch kan ik niet wachten tot er weer wordt gemaaid. Het geluid is ongelooflijk irritant. Dat zal ik er dan voor over moeten hebben. De frisse geur beïnvloedt mijn dag op een positieve manier. Op dit moment is de grasmaaier weer verdwenen. Ik stap naar binnen. Nu kan ik de muziek weer horen spelen.

austin-d-38475.jpg

Photo by Austin D on Unsplash


Mijn e-book De Jongen is nu verkrijgbaar voor €4,50. Voor meer informatie kijk je op deze speciale pagina.

No votes yet.
Please wait...
Close