Column | ‘Het was Bep Lachebek’

‘Het was Bep Lachebek,’ is wat ik tegen mijn moeder zei. Ik was zojuist teruggekomen van de dokter voor mijn halfjaarlijkse medicijncontrole. Een beetje te zwaar, medicijnen opgebouwd en nog meer klachten verder, was ik weer thuis. Een half uur heb ik gewacht totdat de dokter mij kwam ophalen uit de wachtruimte. Maar ik heb mij vermaakt hoor.

Bep Lachebek is een typetje van Tineke Schouten. Dat is een geweldige comedienne waar ik in februari 2018 naartoe ben geweest. Dat was een fantastische avond en Bep Lachebek kwam zekers voorbij. In de wachtkamer zat een vrouw met echt waar, dezelfde stem. Ik moest mij daarom in de ruimte inhouden om niet te moeten lachen. Dat is dan erg moeilijk hoor. De vrouw had dun, rood haar en als ze een fles wijn in haar hand zou hebben gehad, was het plaatje compleet geweest. Echt als twee druppels water.

Excuses

Sorry dat ik het zeg, maar volgens mij spoort deze vrouw niet helemaal. Nog een overeenkomst met Bep Lachebek. Om eerlijk te zijn denk ik dat deze vrouw langzaamaan een beetje dement begon te worden. Voor haar natuurlijk heel vervelend. Dat geldt waarschijnlijk ook voor haar omgeving. Helaas voor mij was het grappig om mee te maken. Bij deze bied ik mijn excuses aan als het niet door de beugel kan. Van sommige figuren ga je gewoon lachen. Dat heb jij vast ook met iemand uit jouw buurt.

Gespleten tong

De jaarlijkse medicijncontrole was ondanks wat gammel nieuws, iets met therapie volgen, toch een vrij goed uurtje van mijn dag. De vrouw praatte wat met een gespleten tong en op een zeurderige toon. Toch denk ik dat het een schat is die op deze aardbol rond mag lopen. Wellicht zie ik haar terug bij de volgende controle in december. Als ik mij dan nog kan herinneren wat ik nu heb geschreven. Maar die stem, die zal ik niet vergeten.

Weet je niet wie Bep Lachebek is? Hier kun je een YouTube-filmpje vinden.

Photo by rawpixel on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

23 Comments

 1. Nadia schreef:

  Ik ken Bep Lachebek en snap dat je dan je lachen niet in kunt houden. Heb ik ook bij bepaalde types, maar zorg er wel altijd voor dat niemand het werkt want wil er niemand mee kwetsen.

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Mensen kunnen soms zeker grappig zijn. Het kan de wachttijd een stuk prettiger maken als er iemand zit die voor wat amusement zorgt.

 3. Amy schreef:

  Dit gebeurt mij echt zo vaak! Ik zie zo vaak mensen in wachtruimtes (hoera als je bijna maandelijks in het ziekenhuis zit!) en ik herken ook vaak bepaalde typetjes, haha.

 4. Manon schreef:

  Ik ken Bep Lachebek niet, maar hoe je het omschrijft kan ik me al helemaal voorstellen dat het een prima half uurtje was om te moeten wachten 😛 Sowieso altijd leuk om gewoon mensen te kijken in zo’n wachtkamer.

 5. Jamey schreef:

  Ik kan soms ook echt dubbe liggen om dat soort mensen haha

 6. Hahaha ik kan me voorstellen dat dat hilarisch moet zijn geweest!

 7. Joanne schreef:

  Oh ik had nog nooit van Bep Lachebek gehoord haha ;p

 8. kiki hasselton schreef:

  whahaha, hilarisch!! Dat verzacht het wachten inderdaad!! en succes met therapie!!

 9. Kreanimo schreef:

  Hahahahaha!
  Geweldig! Ik zie je zo zitten met die lach op je gezicht!
  Ik ken die Bep wel niet, maar dat gaat veranderen, ik ga YouTuben!

 10. alexa schreef:

  Ik ken bep niet maar het klinkt wel echt hillarisch

 11. Marjolein schreef:

  Hahah, ik kende het niet, weer wat ontdekt. Ze spoort inderdaad niet

 12. Marleen Hartog schreef:

  Dat typetje zegt mij helemaal niets, ik kan me er dan ook geen voorstelling bij maken. Fijn dat het ondanks alles toch een goed uurtje voor je was.

 13. Ja Bep Lachebek, bij sommige mensen moet je gewoon denken aan de typetjes van Tineke. Zo grappig, je mag eigenlijk niet lachen maar het is zo vermakelijk.

 14. tamara schreef:

  Maakt het wachten altijd een stuk gezelliger dan puffende mensen als het te lang duurt

 15. Merel schreef:

  Haha ja soms kunnen mensen ongewild op je lachspieren werken. Vaak in hele ongepaste situaties.

  Mijn moeder en ik volgden 13 jaar geleden een cursus Spaans. Daar zaten ook een moeder en dochter die heel slecht waren in de uitspraak. Op een gegeven moment gingen we klassikaal de woorden van die week doornemen en terwijl moeder iets zei, met haar doorleefde, rokerige stem, en de dochter er vervolgens het foute antwoord achteraan piepte, barstten we in lachen uit. Kon er niks aan doen. De afkeurende blikken van alle andere deelnemers aan de cursus maakten het alleen maar erger. Als we het erover hebben, liggen we weer in een deuk.

  Dus het overkomt iedereen weleens denk ik. En als ze je doet denken aan zo’n typetje, kan ik me voorstellen dat je eigenlijk heel hard moet lachen.

 16. Danielle schreef:

  Ik ken tineke schouten wel, maar haar personage Bep Lachebek niet, grappig dat je iemand tegenkomt die je daar aan doet denken haha

 17. Elisabeth schreef:

  Ik ken bep lachebek niet. Maar soms kan je idd een persoon tegen die sprekend op iemand anders lijkt. Qua uiterlijk of gedrag. Zo bizar soms.

 18. Geweldig! Ik hou van zulke mensen waar je onbewust om kan lachen. Vaak zijn het ook lieve mensen. Trouwens ook veel succes met je therapie!

 19. Olivette schreef:

  Ik ken het karakter niet heel goed moet ik eerlijk toegeven, Tineke schouten zeker wel dus kan me zeker iets indenken. Heerlijk om zo een wachttijd door te brengen!

 20. Mariëlle schreef:

  Ik ken bep lachebek helaas niet, dus ik snap de vergelijking ook niet. Wat ik soms doe is mensen vergelijken met dieren en dan kijken op welk dier ze het meeste lijken. Dit helpt mij om niet steeds zo serieus te zijn.

 21. Judith schreef:

  Ik ken haar wel, mijn man is dol op al die typetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *