Written by 07:00 Column • 23 Comments

Column | ‘Het was Bep Lachebek’

‘Het was Bep Lachebek,’ is wat ik tegen mijn moeder zei. Ik was zojuist teruggekomen van de dokter voor mijn halfjaarlijkse medicijncontrole. Een beetje te zwaar, medicijnen opgebouwd en nog meer klachten verder, was ik weer thuis. Een half uur heb ik gewacht totdat de dokter mij kwam ophalen uit de wachtruimte. Maar ik heb mij vermaakt hoor.

Bep Lachebek is een typetje van Tineke Schouten. Dat is een geweldige comedienne waar ik in februari 2018 naartoe ben geweest. Dat was een fantastische avond en Bep Lachebek kwam zekers voorbij. In de wachtkamer zat een vrouw met echt waar, dezelfde stem. Ik moest mij daarom in de ruimte inhouden om niet te moeten lachen. Dat is dan erg moeilijk hoor. De vrouw had dun, rood haar en als ze een fles wijn in haar hand zou hebben gehad, was het plaatje compleet geweest. Echt als twee druppels water.

Excuses

Sorry dat ik het zeg, maar volgens mij spoort deze vrouw niet helemaal. Nog een overeenkomst met Bep Lachebek. Om eerlijk te zijn denk ik dat deze vrouw langzaamaan een beetje dement begon te worden. Voor haar natuurlijk heel vervelend. Dat geldt waarschijnlijk ook voor haar omgeving. Helaas voor mij was het grappig om mee te maken. Bij deze bied ik mijn excuses aan als het niet door de beugel kan. Van sommige figuren ga je gewoon lachen. Dat heb jij vast ook met iemand uit jouw buurt.

Gespleten tong

De jaarlijkse medicijncontrole was ondanks wat gammel nieuws, iets met therapie volgen, toch een vrij goed uurtje van mijn dag. De vrouw praatte wat met een gespleten tong en op een zeurderige toon. Toch denk ik dat het een schat is die op deze aardbol rond mag lopen. Wellicht zie ik haar terug bij de volgende controle in december. Als ik mij dan nog kan herinneren wat ik nu heb geschreven. Maar die stem, die zal ik niet vergeten.

Weet je niet wie Bep Lachebek is? Hier kun je een YouTube-filmpje vinden.

Photo by rawpixel on Unsplash

No votes yet.
Please wait...
Close