Written by 07:00 Column • 35 Comments

Column | Hilarische krantenkoppen

Je leest het goed. De krant staat vol met hilarische krantenkoppen. Ik zal je even kort de situatie schetsen van de dag dat ik deze column schrijf. Ik zit met mijn blouse open voor het beeldscherm. De zweetdruppels lopen over mijn rug en de zon warmt de aarde op. Ik zat in de trein en keek naar een vrouw die de krant zat te lezen. Op de achterkant stond in grote letters:

Bloedheet en het regent ijsklontjes

De vorige dag had het flink geonweerd in vele delen van Nederland. Gek genoeg bleef het rondom mijn woonplaats nagenoeg droog. Iconisch van de krant dat ze zulke krantenkoppen publiceren, maar er is meer.

‘Kruis vanaf morgen verplicht in Beierse overheidsgebouwen’, ‘sms’je vraagt mensen met een open haard om niet stoken’ en ”Trump gaat een brug te ver’ zijn voorbeelden van krantenkoppen die mijn aandacht afgelopen week hebben passeert. Wat ik hiermee wil zeggen is het volgende. Ondanks dat het kwalitatieve artikelen zijn op nieuwssites, vind ik deze titels om te janken. Wie gelooft nu dat sms’jes vragen om geen haard te ontsteken en het bericht over president Trump is, ja. Dat vind ik teveel een vergelijking met de Slag om Arnhem. Daarom zeg ik het dat het er niet bijhoort.

Krantenkoppen op zijn best

Een beetje cynisch of met een gezonde dosis sarcasme. Zo mogen krantenkoppen voor mij wel zijn. Ik denk dat het een leuk idee zou zijn als hiervoor een spel zou worden gefabriceerd. ‘Krantenkoppen van Hollanderdorp’. Er zijn twee teams met een stapel kaarten. Op elke kaart staat een onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan ‘ministerramp’. Het is dan de bedoeling dat de teams de meest leuke krantenkoppen aandragen. Zo kun je met meer spellen er een avondvullend programma van maken. Leuk voor met vrienden.

Nog even terug naar de eerste krantenkop. Dit is het begin van bloedhete dagen die worden afgesloten met een flinke knalshow. Dus pas op voor ijsklompen die uit de lucht vallen. Hoe warmer het is, hoe groter de hagelstenen zullen worden. Ik zie de nieuwe krantenkoppen al voor mij.

Wist je trouwens dat ik eens heb gedroomd over een hele muur vol krantenplaksels?

Photo by G. Crescoli on Unsplash

No votes yet.
Please wait...
Close