Column | Hilarische krantenkoppen

Je leest het goed. De krant staat vol met hilarische krantenkoppen. Ik zal je even kort de situatie schetsen van de dag dat ik deze column schrijf. Ik zit met mijn blouse open voor het beeldscherm. De zweetdruppels lopen over mijn rug en de zon warmt de aarde op. Ik zat in de trein en keek naar een vrouw die de krant zat te lezen. Op de achterkant stond in grote letters:

Bloedheet en het regent ijsklontjes

De vorige dag had het flink geonweerd in vele delen van Nederland. Gek genoeg bleef het rondom mijn woonplaats nagenoeg droog. Iconisch van de krant dat ze zulke krantenkoppen publiceren, maar er is meer.

‘Kruis vanaf morgen verplicht in Beierse overheidsgebouwen’, ‘sms’je vraagt mensen met een open haard om niet stoken’ย en ”Trump gaat een brug te ver’ zijn voorbeelden van krantenkoppen die mijn aandacht afgelopen week hebben passeert. Wat ik hiermee wil zeggen is het volgende. Ondanks dat het kwalitatieve artikelen zijn op nieuwssites, vind ik deze titels om te janken. Wie gelooft nu dat sms’jes vragen om geen haard te ontsteken en het bericht over president Trump is, ja. Dat vind ik teveel een vergelijking met de Slag om Arnhem. Daarom zeg ik het dat het er niet bijhoort.

Krantenkoppen op zijn best

Een beetje cynisch of met een gezonde dosis sarcasme. Zo mogen krantenkoppen voor mij wel zijn. Ik denk dat het een leuk idee zou zijn als hiervoor een spel zou worden gefabriceerd. ‘Krantenkoppen van Hollanderdorp’. Er zijn twee teams met een stapel kaarten. Op elke kaart staat een onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan ‘ministerramp’. Het is dan de bedoeling dat de teams de meest leuke krantenkoppen aandragen. Zo kun je met meer spellen er een avondvullend programma van maken. Leuk voor met vrienden.

Nog even terug naar de eerste krantenkop. Dit is het begin van bloedhete dagen die worden afgesloten met een flinke knalshow. Dus pas op voor ijsklompen die uit de lucht vallen. Hoe warmer het is, hoe groter de hagelstenen zullen worden. Ik zie de nieuwe krantenkoppen al voor mij.

Wist je trouwens dat ik eens heb gedroomd over een hele muur vol krantenplaksels?

Photo byย G. Crescoliย onย Unsplash

No votes yet.
Please wait...

35 Comments

 1. Coco schreef:

  Zalig geschreven! ๐Ÿ™‚ Originele kijk en mooi in een blog gegoten,
  je moet het maar kunnen hoor!

 2. Lipstickencupcakes schreef:

  Leuk idee voor een spel inderdaad. Ik zou dat best eens een keer willen doen!

 3. Hahaha die eerste kop vind ik erg grappig! ๐Ÿ˜› Ik lees trouwens ook wel eens krantenkoppen waarvan ik totaal niet begrijp wat ze bedoelen, dat vind ik ook erg slecht.

 4. kiki hasselton schreef:

  wat heb je het toch weer heerlijk beschreven!!!

 5. haha wat grappig geschreven, sommige kranten koppen zijn zo schreeuwerig of raar dat ze wel weer uitdagen tot lezen

 6. Lindsey Beljaars schreef:

  Haha wat heb je dit weer fantastisch geschreven!

 7. Macblogster schreef:

  Ik lees geen krant meer. Af en toe nog wel eens digitaal, maar ik wordt moedeloos van de krantenkoppen. Vaak lees ik niet eens voorbij de krantenkoppen. En analyseer ik ze ook niet eens.

  • MC Kleuver schreef:

   Dan kun je beter geen krant kopen, haha ๐Ÿ˜‰ Af en toe op het internet kijken lijkt mij dan ook voldoende.

 8. Hahaha leuk geschreven! Ik moet eerlijk zeggen dat ik de kranten selectief lees en geen journaal kijk. In deze digitale era kunnen we nieuws overal vandaan halen en vind het eigenlijk wel prettig dat ik dat ‘on command’ kan doen.

 9. Maargy schreef:

  Haha je hebt gelijk! Krantenkoppen slaan vaak nergens op, vergezocht, ongepast, maar ze moeten de aandacht trekken blijkbaar. Leuk geschreven weer !

 10. Nadia schreef:

  Hahahaha wat heerlijk geschreven! Ik lees eigenlijk nooit de krant, hooguit de nieuwsknoppen op internet ๐Ÿคฃ

 11. Laura schreef:

  Hahahahahaha leuk! Ik vond het programma dit was het nieuws ook altijd zo leuk als je zelf een kop moest verzinnen boven een foto ๐Ÿ™‚

 12. Kimberly schreef:

  Ik mis dat soort koppen dus standaard omdat ik geen kranten meer lees maar zie ze online ook weleens voorbij komen. Zonde van de kwaliteit van het bericht toch vaak.

  • MC Kleuver schreef:

   Misschien zonde van de kwaliteit, maar er is waarschijnlijk goed nagedacht waarom ze zo’n titel kiezen. Ze proberen er natuurlijk zoveel mogelijk lezers uit te halen.

 13. Jouvence schreef:

  Leuk geschreven weer, ik moet eerlijk bekennen dat ik bijna nooit de krant lees, maar online zijn de titels van de nieuwspagina’s vaak net zo om te huilen.

 14. Jeanine schreef:

  Ik lees zelf zelden de krant maar toch wordt ik van dat soort krantenkoppen wel een beetje nieuwsgierig moet ik bekennen, dus het werkt wel. Natuurlijk begrijp ik dat ik het met een korreltje zout moet nemen, maar ze bereiken hun doel er wel mee. Clickbait op papier! Zolang het artikel maar van goede kwaliteit is heb ik er niet zo’n moeite mee. Veel beter dan de slechte oppervlakkige artikels op Nu.nl

  • MC Kleuver schreef:

   Maar die oppervlakkige artikels op Nu.nl doen ook hun informatieve werk. Wel lekker kort en krachtig ๐Ÿ˜‰

 15. Bianca schreef:

  Ik lees eigenlijk nooit meer een krant maar die koppen moeten natuurlijk zoveel mogelijk lezers trekken ๐Ÿ™‚

  • MC Kleuver schreef:

   Soms lukt dat, soms ook niet hรฉ, haha. Kranten hebben het overigens moeilijk. Maar ach, al dat papier is ook niet goed voor het milieu (opladen van de telefoon is ook niet zo milieubewust).

 16. Felice Veenman schreef:

  ik moet duidelijk beter op gaan letten ( of mijn krant maakt zich er niet schuldig aan…) maar ik kom zelden vreemde of rare krantenkoppen tegen. Sommige kranten kunnen wat sensatiebewust zijn, dat wel…

 17. Anja schreef:

  Hahaha… geweldig geschreven. Ik lees in principe geen kranten meer, alleen af en toe een nieuwsartikel online. Leuk idee trouwens van dat spelletje.

 18. Myrthe schreef:

  Zou inderdaad ideaal voor een spel zijn. ๐Ÿ˜€ misschien een idee om te maken. ๐Ÿ˜‰

 19. Haha ze bedenken van alles… ik vind het leuk! Het mag van mij ook wel cynisch zijn.

 20. Marjolein schreef:

  Haha dat is inderdaad leuk als spelletje. De titels met woordgrappen spreken me vaak ook het meeste aan

 21. Danielle schreef:

  Ik houd ook wel van woordgrappen in krantenkoppen, maar zelf lees ik eigenlijk zelden een krant dus kom.ze niet vaak tegen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *