Written by 06:00 Column • 12 Comments

Column | Ik ben nu regiocoördinator

Scouting bevers

Regiocoördinator, dat klinkt duur he? In november was ik aanwezig bij een vergadering van alle regiocoördinatoren. Alle scoutinggroepen in Nederland zijn onderverdeeld in zogenoemde regio’s. Een twee maanden terug kwam ik langs een vacature op Facebook. Eentje waarvan ik dacht: Die wil ik doen! Scouting is opgedeeld in leeftijdscategorieën en ik ben sinds 2013 leiding van de bevers. In deze functie heb ik mij de afgelopen vijf jaar goed ontwikkeld. Verantwoordelijkheid nemen, voor kinderen zorgen en leuke activiteiten verzorgen zijn er drie van. Het leek mij een logisch vervolg om nu een stapje hoger te gaan. Vandaar dat ik bij het overleg zat met de andere regiocoördinatoren. Tijdens het overleg hoefde ik niet veel te zeggen, maar ik heb geluisterd. Zo heb ik een aantal ideeën gekregen om uit te werken.

De bevers zijn kinderen in de leeftijd van vijf tot zeven jaar. Voor veel leiding is dit een moeilijke doelgroep om activiteiten voor te verzinnen. Gemakkelijk is het niet. Kinderen leren veel door te spelen en door te ervaren. Dat vind ik een mooi uitgangspunt wat het uitdagend maakt. Bij mijn eigen scoutinggroep heb ik het nog lang niet gezien. Ik vond het echter jammer dat er geen coördinator was en dat er geen activiteiten gepland stonden. Daarom draag ik mijn steentje bij bij de regio. Een nieuwe uitdaging waar ik vandaag nog een plan voor ga schrijven. Daar ga ik voor de volle honderd procent voor.

Vrijwillig voor de kinderen

Nog een functie? Ik weet dat je dat nu denkt! En daar zeg ik volmondig ja tegen. Als regiocoördinator ben ik vrijwillig bezig voor kinderen in de buurt en dat vind ik belangrijk. Elk jaar vindt de Bever Doe Dag plaats. Een leuke activiteit waar ik met mijn groep een aantal jaar aan heb meegedaan. Het leuke is dat de kinderen zien dat er ook andere scoutinggroepen zijn met dezelfde rode blouses. De coördinatie ligt in handen van de regio, maar het organiseren ligt bij de verschillende bevergroepen. Zo komt er samen een leuke activiteit tot stand. De vergadering heeft mij nieuwe energie gegeven om nieuwe personen te ontmoeten en om mijzelf verder te ontwikkelen. Het naampje is gewoon gegeven.

No votes yet.
Please wait...
Close