Column | Ik ben nu regiocoördinator

Regiocoördinator, dat klinkt duur he? In november was ik aanwezig bij een vergadering van alle regiocoördinatoren. Alle scoutinggroepen in Nederland zijn onderverdeeld in zogenoemde regio’s. Een twee maanden terug kwam ik langs een vacature op Facebook. Eentje waarvan ik dacht: Die wil ik doen! Scouting is opgedeeld in leeftijdscategorieën en ik ben sinds 2013 leiding van de bevers. In deze functie heb ik mij de afgelopen vijf jaar goed ontwikkeld. Verantwoordelijkheid nemen, voor kinderen zorgen en leuke activiteiten verzorgen zijn er drie van. Het leek mij een logisch vervolg om nu een stapje hoger te gaan. Vandaar dat ik bij het overleg zat met de andere regiocoördinatoren. Tijdens het overleg hoefde ik niet veel te zeggen, maar ik heb geluisterd. Zo heb ik een aantal ideeën gekregen om uit te werken.

De bevers zijn kinderen in de leeftijd van vijf tot zeven jaar. Voor veel leiding is dit een moeilijke doelgroep om activiteiten voor te verzinnen. Gemakkelijk is het niet. Kinderen leren veel door te spelen en door te ervaren. Dat vind ik een mooi uitgangspunt wat het uitdagend maakt. Bij mijn eigen scoutinggroep heb ik het nog lang niet gezien. Ik vond het echter jammer dat er geen coördinator was en dat er geen activiteiten gepland stonden. Daarom draag ik mijn steentje bij bij de regio. Een nieuwe uitdaging waar ik vandaag nog een plan voor ga schrijven. Daar ga ik voor de volle honderd procent voor.

Vrijwillig voor de kinderen

Nog een functie? Ik weet dat je dat nu denkt! En daar zeg ik volmondig ja tegen. Als regiocoördinator ben ik vrijwillig bezig voor kinderen in de buurt en dat vind ik belangrijk. Elk jaar vindt de Bever Doe Dag plaats. Een leuke activiteit waar ik met mijn groep een aantal jaar aan heb meegedaan. Het leuke is dat de kinderen zien dat er ook andere scoutinggroepen zijn met dezelfde rode blouses. De coördinatie ligt in handen van de regio, maar het organiseren ligt bij de verschillende bevergroepen. Zo komt er samen een leuke activiteit tot stand. De vergadering heeft mij nieuwe energie gegeven om nieuwe personen te ontmoeten en om mijzelf verder te ontwikkelen. Het naampje is gewoon gegeven.

No votes yet.
Please wait...

12 Comments

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Wat heerlijk dat je zo’n zin had in deze functie. Je hoort best vaak dat het lastig is om vrijwilligers te vinden. Maar jij doet het dus vol enthousiasme. Fijn voor de kinderen en de scouting.

 2. Tamara schreef:

  Wat leuk dat je er ook zo enthousiast over bent

 3. Lodi schreef:

  Wat leuk en goed dat je dit doet, volgens mij zit je hier prima op je plek.

 4. Manon schreef:

  Wat leuk dat je dit doet zeg! Ik heb vroeger nooit bij de scouting gezeten maar had er wel heel veel kunnen leren denk ik. Ook heel fijn dat jij jezelf lekker kunt ontwikkelen zo 😀

 5. Linda schreef:

  Wat tof dat je jezelf zo omhoog gewerkt hebt. Een dikke proficiat!

 6. Marion schreef:

  Aan zulke mensen zoals jij hebben ze een goeie zeker bij de scouting. Leuk dat je zo iedere keer een stapje verder kunt doen.

 7. MamaTassel schreef:

  Leuk dat enzo enthousiast bent! Succes!

 8. Nadia schreef:

  Wat leuk zeg! Als je iets leuk vindt, waarom zou je je er dan ook niet voor inzetten?

 9. hippiemeisje schreef:

  Ik zat vroeger ook in de jeugdbeweging, heb ik altijd van genoten. Als ik ooit kinderen krijg (de kans is klein, maar kom…) hoop ik echt dat ze er ook zulke fijne tijden kunnen meemaken als ik vroeger.

  Enneh, proficiat me je nieuwe functie!

 10. Thomas schreef:

  Wat een leuke nieuwe uitdaging, dat gaat vast goedkomen!

 11. alexa schreef:

  ah wat ontzettend leuk dat je dit doet en dat je er plezier uit haalt.

 12. Laura schreef:

  Super leuk! je hebt hier echt een passie voor zo te lezen, mooi!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *