Column | Ik gedicht, jij gedicht

Een glimlach
Een grijns
En een lach
Zo zie ik je voor me
Elke dag
Je blauwe ogen staren naar mij
Dat maakt van mij een blij ei
Het is lang geleden dat ik je heb gezien
Toch geef ik jou nog altijd een dikke tien
Geluk en pech is een dunne lijn
Maar je moet altijd jezelf zijn
Gedachten spoken door mijn hoofd
Maar ik heb iets aan jou beloofd
Dat ik altijd naast je ga staan
Al dondert het van de hemel tot de maan

In de zomervakantie van dit jaar begon ik zomaar met het schrijven van een gedicht. Het bovenstaande gedicht wel te verstaan. Het ging als vanzelf. Ik hoefde er bijna niet naar te kijken. De woorden vloeiden via het toetsenbord de notities in. Zoals we dat in 2018 steevast doen. Zo heb ik in een aantal dagen tijd 10 gedichten geschreven. De ene grappig bedoeld. De andere vol met liefde of met een verdrietig tintje. Een gedicht schrijven had ik nog niet eerder gedaan, maar het heeft mij blij gemaakt. Zo blij dat ik er zelfs grotere plannen mee heb.

Al snel kreeg ik het idee om een gedichtenbundel te gaan schrijven. Ik begon met verder schrijven en op de laatste dag van augustus stonden er dan zeker 30 in Evernote. Gedichten schrijven heeft iets magisch, iets betoverends. Soms lees ik de tekstjes terug en krijg ik tranen in mijn ogen als ik aan degene denk die ik bij het schrijven in gedachten had. Soms is dat mooi, maar er zitten er ook een paar tussen die ik het liefste had verwijderd. Een vriendin van mij zei:

Das gaaf! Mooi dat niet alles positief en liefdevol en schattig is. Maar juist divers! Maakt het zooooveel persoonlijker.

En dat is waar ik voor wil gaan. Niet alle gedichten hoeven even vrolijk te zijn. Dat is het leven namelijk ook niet, maar ik hoop wel dat vrolijkheid de boventoon kan voeren. Het is mijn gedichtenbundel, dus dat moet gaan lukken. Voor de inspiratie heb ik in één week tijd maar liefst zeven gedichtenbundels aangeschaft. Uh, dag geld. Maar het is heerlijk om in te lezen. Hopelijk heb ik binnenkort een prachtig aantal aan gedichten om er echt een bundel van te kunnen maken. Nieuwe dromen, nieuwe kansen. Een glimlach, een grijns en een lach.

 

No votes yet.
Please wait...

9 Comments

 1. lodi schreef:

  Gedichten hoeven zeker niet alleen maar vrolijk te zijn, gedichten kunnen juist ook heel erg raken. Hier zijn de kinderen ook gedichten aan het schrijven voor een school opdracht.

 2. alexa schreef:

  Ik vind het heel knap als mensen mooie gedichten kunnen schrijven! Dus bravo! Ben wel van mening dat een gedicht niet perse vrolijk dient te zijn, dat is toch niet het doel? 🙂

 3. Girls-Things schreef:

  Wauw, echt een heel mooi gedicht!

 4. Irma ten Napel schreef:

  Echt heel mooi! Wat knap dat je dat kan, en divers is inderdaad wel heel mooi 🙂

 5. Frederique schreef:

  Ik dicht veel, al sinds ik mini ben – mocht je meer geld uit willen geven aan dichtbundels dan raad ik je Vasalis aan 😉 Echt heel mooi. En totaal niet vrolijk haha

 6. Hippiemeisje schreef:

  Ik lees graag gedichten en net zoals alles in het leven, hoeven ze niet uitsluitend vrolijk te zijn. Ik hou van de lach en de traan en ik vind dat dat laatste net wat meer aan bod mag komen. Mooi trouwens.

 7. Thomas schreef:

  knap hoor om in zo’n korte tijd zoveel gedichten te maken!

 8. Fleur schreef:

  Wat goed dat je dat zomaar kan, ws heeft het er altijd al wel een beetje ingezeten. Succes met je eigen gedichtenbundel en ik ben benieuwd welke van de aangeschafte gedichtenbundels je favoriet wordt

 9. Mira schreef:

  Mooi geschreven zeg, ik hou erg van gedichten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *