Column | Ik heb geplakkerd op jou

MC Kleuver/ september 5, 2018/ Column/ 26 comments

‘Wat zou ik toch graag met je plakken!’ Heb je dat ooit iemand horen zeggen? Ik toevallig wel en ik lag er plat om. De vakantie in Italië is goed bevallen en vooral met het opletten op uitspraken. Met een beetje gin-en-gapwerk kom je al gauw tot een leuke openingszin. Misschien is deze wel leuk voor op Tinder. Al heb ik de app noodgedwongen moeten verwijderen. Nou ja, de reperateur heeft mijn hele Huawei P10 Lite gereset, twee maal. Mijn mobiel was niet meer te repareren. Ze gooiden het op waterschade, wat ik kan snappen door het douchen (oeps) en door val-en stootschade. De medewerker stelde vast dat dat kwam door het indrukken van de toetsen. She’s kidding! Daar is een smartphone toch voor gemaakt?

Geplakkerd, geplakkerd, geplakkerd. Best een lekker woord he? Het rolt lekker over de tong heen. Maar wat zou de betekenis ervan kunnen zijn? Ik weet wat jij denkt en ik denk het ook. Samen tussen deken en het matras. Daar kun je echt goed plakken. Vooral met de hitte van deze zomer. Extra lang hebben we kunnen samenkleven. Je kunt het ook lief omschrijven. Bijvoorbeeld door een zacht kusje te drukken op iemands wang. Mijn lippen die blijven plakken aan de wang van het meisje die ik wil. ‘Mwaaahm.’ MC de Casanova, natuurlijk.

‘Ik heb geplakkerd op jou!’ Heerlijk om te roepen met een dronken kop in een discotheek. Zal mij niet overkomen, want ik ben nooit dronken. Lijkt mij overigens een citaat die jouw vriendin niet wil horen in het openbaar. Daarentegen, thuis hoort ze het liefste niet anders. Ze zal deze zin erkennen als het begin der liefde wanneer je het gesprek begint op Tinder. Ik doe het nu zonder, want het liep drastisch uit de hand 😉. Misschien kan ik ‘Mag ik met je plakken?’ gebruiken voor een volgende vakantie.

Photo by Hannah Olinger on Unsplash

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Share this Post

About MC Kleuver

Sinds 2016 schrijft MC Kleuver elke week een column over wat hem bezighoudt. Daarnaast schrijft hij gedichten en is zijn eerste gedichtenbundel uitgebracht in 2018. De belangrijkste onderwerpen op deze blog zijn: autisme, boeken, edelstenen, natuur, geluk en Gelderland.

26 Comments

 1. Ik had dit inderdaad ook nog nooit gehoord. Ga je nu helemaal geen poging meer wagen op Tinder?

  1. Toch maar gedownload, maar kan de app net zo goed weer verwijderen. Al een paar dagen weer niks mee gedaan.

 2. haha, ik ken deze uitdrukking niet, maar zou helemaal in een deuk hebben gelegen als iemand mij dit in een discotheek had gezegd. Als hij me er meteen een biertje bij zou geven, zou het goed zijn geweest :). En wat een verhaal van je telefoon!

  1. Telefoon was echt vreselijk, maar toch ergens ook wel weer lekker rustig. Heb je toch een goed gevoel voor humor 😉

 3. Deze uitdrukking is nieuw voor mij, ik moest er wel om lachen. Zo leer je altijd weer wat nieuws. Ik denk dat ik vandaag ook nog even ga plakkeren.

  1. Blij dat je erom kon lachen, maar ik hoef niet te weten dat jij gaat plakkeren hoor 😉

 4. Ik ken deze uitdrukking nog niet! Ik zou wel even versteld staan als het tegen me gezegd werd.

  1. Wat zou je reactie wezen? Je moet natuurlijk wel iets terugzeggen 😉

 5. Hahaha… wat een grappige uitdrukking, kende ik nog niet. Denk idd niet dat ik blij zou zijn als iemand dat zomaar in het wilde weg zou roepen 😉

  1. Natuurlijk ken je de uitdrukking niet. Die is pas een paar weken geleden verzonnen, haha. Je zou gek kijken als iemand dat riep.

 6. Ik ken deze uitdrukking nog niet. Ik zou het inderdaad niet snel in het openbaar zeggen 😉

  1. Zou je wel omkijken als dit in het openbaar tegen je werd geroepen?

 7. Ik ben helemaal geïntrigeerd door wat er uit de hand liep met Tinder? Was je te populair?

  1. Ik was zeker niet populair, maar door de jaren heen toch wel matches ‘verzameld’.

 8. Haha, ik kende deze uitdrukking niet. Al moet ik toegeven dat het inderdaad lekker klinkt 😉 Balen van je smartphone.

  1. Jaa, bekt wel lekker hé? Komt door de k’s in geplakkerd.

 9. Nog nooit van gehoord! Maar goed dat ik niet meer in de datingscene zit 😉

 10. Hahaha ik ken deze uitspraak niet en zou ook nogal verbaasd zijn als iemand het tegen me zou zeggen!

 11. Haha plakken doet mij aan iets anders denken. Volgens mijn neefje van 5 moet je om kindjes te maken als vader lijm geven aan de moeder en samen moet je plakken😂😂

  1. Haha zoals ik al schreef, je kunt het op meerdere manieren interpreteren 😉

 12. Dit had ik nog nooit gehoord. Klink wel een beetje grappig eigenlijk. Denk niet dat ik het zelf zou gebruiken

  1. Ik denk dat de meesten het niet zouden durven gebruiken.

 13. Ik weet niet of het een succes was geweest als mijn vriend die zin als openingszin had gebruikt. Al had ik er vast hard om kunnen lachen! haha

  1. Haha, misschien kunnen jullie je eerste ontmoeting nog eens overdoen! Wel filmen he?

 14. Ik had er nog nooit van gehoord. Ik zou ook raar staan kijken als iemand dit tegen mij zou zeggen (of typen). Ge-wat!?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*