Column | Ik heb geplakkerd op jou

‘Wat zou ik toch graag met je plakken!’ Heb je dat ooit iemand horen zeggen? Ik toevallig wel en ik lag er plat om. De vakantie in Italië is goed bevallen en vooral met het opletten op uitspraken. Met een beetje gin-en-gapwerk kom je al gauw tot een leuke openingszin. Misschien is deze wel leuk voor op Tinder. Al heb ik de app noodgedwongen moeten verwijderen. Nou ja, de reperateur heeft mijn hele Huawei P10 Lite gereset, twee maal. Mijn mobiel was niet meer te repareren. Ze gooiden het op waterschade, wat ik kan snappen door het douchen (oeps) en door val-en stootschade. De medewerker stelde vast dat dat kwam door het indrukken van de toetsen. She’s kidding! Daar is een smartphone toch voor gemaakt?

Geplakkerd, geplakkerd, geplakkerd. Best een lekker woord he? Het rolt lekker over de tong heen. Maar wat zou de betekenis ervan kunnen zijn? Ik weet wat jij denkt en ik denk het ook. Samen tussen deken en het matras. Daar kun je echt goed plakken. Vooral met de hitte van deze zomer. Extra lang hebben we kunnen samenkleven. Je kunt het ook lief omschrijven. Bijvoorbeeld door een zacht kusje te drukken op iemands wang. Mijn lippen die blijven plakken aan de wang van het meisje die ik wil. ‘Mwaaahm.’ MC de Casanova, natuurlijk.

‘Ik heb geplakkerd op jou!’ Heerlijk om te roepen met een dronken kop in een discotheek. Zal mij niet overkomen, want ik ben nooit dronken. Lijkt mij overigens een citaat die jouw vriendin niet wil horen in het openbaar. Daarentegen, thuis hoort ze het liefste niet anders. Ze zal deze zin erkennen als het begin der liefde wanneer je het gesprek begint op Tinder. Ik doe het nu zonder, want het liep drastisch uit de hand 😉. Misschien kan ik ‘Mag ik met je plakken?’ gebruiken voor een volgende vakantie.

Photo by Hannah Olinger on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

26 Comments

 1. charlotte swart schreef:

  Ik had dit inderdaad ook nog nooit gehoord. Ga je nu helemaal geen poging meer wagen op Tinder?

 2. Lodi schreef:

  haha, ik ken deze uitdrukking niet, maar zou helemaal in een deuk hebben gelegen als iemand mij dit in een discotheek had gezegd. Als hij me er meteen een biertje bij zou geven, zou het goed zijn geweest :). En wat een verhaal van je telefoon!

 3. Blog & Beauty schreef:

  Deze uitdrukking is nieuw voor mij, ik moest er wel om lachen. Zo leer je altijd weer wat nieuws. Ik denk dat ik vandaag ook nog even ga plakkeren.

 4. Liset schreef:

  Ik ken deze uitdrukking nog niet! Ik zou wel even versteld staan als het tegen me gezegd werd.

 5. Anja schreef:

  Hahaha… wat een grappige uitdrukking, kende ik nog niet. Denk idd niet dat ik blij zou zijn als iemand dat zomaar in het wilde weg zou roepen 😉

 6. Ik ken deze uitdrukking nog niet. Ik zou het inderdaad niet snel in het openbaar zeggen 😉

 7. Nicole Orriëns schreef:

  Ik ben helemaal geïntrigeerd door wat er uit de hand liep met Tinder? Was je te populair?

 8. Jouvence schreef:

  Haha, ik kende deze uitdrukking niet. Al moet ik toegeven dat het inderdaad lekker klinkt 😉 Balen van je smartphone.

 9. Laura schreef:

  Nog nooit van gehoord! Maar goed dat ik niet meer in de datingscene zit 😉

 10. Femke schreef:

  Hahaha ik ken deze uitspraak niet en zou ook nogal verbaasd zijn als iemand het tegen me zou zeggen!

 11. Lipstickencupcakes schreef:

  Haha plakken doet mij aan iets anders denken. Volgens mijn neefje van 5 moet je om kindjes te maken als vader lijm geven aan de moeder en samen moet je plakken😂😂

 12. Tania schreef:

  Dit had ik nog nooit gehoord. Klink wel een beetje grappig eigenlijk. Denk niet dat ik het zelf zou gebruiken

 13. Linda schreef:

  Ik weet niet of het een succes was geweest als mijn vriend die zin als openingszin had gebruikt. Al had ik er vast hard om kunnen lachen! haha

 14. Mieke | mieksmind schreef:

  Ik had er nog nooit van gehoord. Ik zou ook raar staan kijken als iemand dit tegen mij zou zeggen (of typen). Ge-wat!?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *