Column | 'Ik heb het even over mijn pennen hoor'

Ik weet niet wat jullie ervan vinden. Maar ik vond het hilarisch. Mijn zusje was een aantal weken geleden bij mij op de kamer. Ik geloof dat ze iets wou printen. En tja, de printer staat op mijn slaapkamer. Ik hoorde geklop en wist dat het haar was. Ze kwam binnen. Zoals gewoonlijk zat ik in mijn bureaustoel. Een grote kans dat ik bezig was met mijn blog. Echter wou ze helemaal niet printen. Mijn zusje wou iets aan mij laten zien. Het was alleen niet heel spectaculair. Ze wou even haar pennen laten zien.

Ale-Hop

De afgelopen jaren ben ik steeds op vakantie geweest in het Spaanse land. Een prachtig land met een uitstekend klimaat. Na een paar keer viel één bepaalde winkel mij steeds op. De Ale-Hop. Je kunt deze vergelijken als de Spaanse variant van de Flying Tiger. Een relatief goedkope winkel. De typische zaak om je hebbedingetjes te kopen. Hierbij kun je denken aan notitieboekjes, pennen, maar ook opladers en prulletjes. Deze is wel gevestigd in Nederland. Mijn zusje was deze vakantie helaas niet mee, dus moest ik een jaar wachten om het te laten zien. Afgelopen zomervakantie was het dan zover. We liepen door het dorp, waarvan ik toevallig het adres van de Ale-Hop had gevonden. We liepen naar binnen en zoals ik al had verwacht, vond ze het erg leuk.

Grappige uitdrukking

Mijn zus kwam dus mijn kamer binnen met twee pennen die ze uit de Spaanse winkel had meegenomen. ‘Ik vind ze zo leuk. Ben er zo blij mee.’ Meestal is dat trouwens een standaardzin van haar. Dat maakt het dan weer grappig. Ik was bezig met het schrijven van een tekst. Toen zei ze ineens: ‘Ik heb het even over mijn pennen hoor.’ Dat kwam er zo grappig uit, dat ik bijna stikte in een lachbui. Alleen mijn zusje kan dat op haar eigen speciale manier zeggen.
Ik heb het even over mijn pennen hoor

No votes yet.
Please wait...

19 Comments

 1. merle21 schreef:

  Haha.
  Ik heb ook kennis gemaakt in Barcelona met de Ale-Hop. Het is echt een geweldig leuke winkel!

 2. Amanda Gout schreef:

  Oh, dat klinkt alsof ik er écht een keertje naartoe moet! Wie weet 🙂

 3. Nicole Orriens schreef:

  Ik kan me de vreugde van je zus over pennen goed voorstellen. Ik ben ook dol op kantoorartikelen. En wat leuk dat ze dit met haar broer wil delen : )
  Gezellig lijkt me dat!

  • mckleuver schreef:

   Haha ja, mijn hele kamer ligt ook vol met spulletjes hoor. Vind het heerlijk. Ik was erbij hé, dus ik heb alleen toestemming gevraagd om het te schrijven. Haha!

 4. Cindy schreef:

  Hahahaha, zo grappig. Ik heb een zoontje die ook: mamaaaaaa kan blijven roepen tot ik vraag wat? en dan komt er 1 woord uit en dan gaat hij spelen :p

 5. Ik kan me dit helemaal in beelden haha! (Ik denk en zie in plaatjes en ik lach met je mee. Ik kan me zelfs de toon al voorstellen. Die winkel lijkt me trouwens top, ben dol op flying tiger

 6. Amy schreef:

  Ik kan het mij levendig voorstellen! Zelf word ik ook altijd helemaal enthousiast van nieuwe pennen of notitieboekjes, haha!

 7. Sherry schreef:

  Kinderen zijn soms zo schattig. Dit deed mijn zusje ook altijd. Als ze dingen wilde laten zien. Ik heb met een glimlach deze blog van je gelezen.

 8. Anja schreef:

  Hahaha… leuke reactie van je zusje. Ken de winkel helaas niet, maar lijkt me wel leuk.

 9. hausofsxyz schreef:

  Ik ga naar Spanje en breng mee…pennen. Wat leuk,kende deze winkel nog niet, zit al op Google op zoek naar meer info! Vertrek in september naar Spanje!

 10. sannie73 schreef:

  Hahaha, heerlijk! Ik kan het me helemaal voorstellen en moest ook hardop lachen.

 11. Mariëlle Meray schreef:

  Ik moet je eerlijk bekennen dat ik zelden een pen gebruik. Maar ik kan me wel voorstellen dat je heel gelukkig wordt van een mooie nieuwe pen 😉

 12. Ilona schreef:

  Ik dacht bij Ale Hop aan een biermerk 😉 Maar zal er eens op letten deze zomer als ik door Spanje wandel.

 13. ikhouvanbeautynl schreef:

  Wat heerlijk dat je zo kunt lachen samen met je zus!

 14. Marushi schreef:

  Ik ken die winkel maar al te goed! Ik vond hem echt heel leuk! ^^

 15. Maaike schreef:

  Heerlijk zulke uitspraken! Sterk en leuk geschreven stuk! En wie weet als ik ooit in Spanje ben ga ik er ook eens kijken.

 16. Jody schreef:

  Jaa!! De ale-hop is echt fantastisch! Voor het eerst gezien in Granada, Andalusië, en superleuke notitieboekjes gekocht (ook al heb ik al 200 boekjes…) 😉

 17. Layla schreef:

  Ik ken de winkel niet maar wel een leuke reactie van je zusj

 18. […] Ik weet niet wat jullie ervan vinden. Maar ik vond het hilarisch. Mijn zusje was een aantal weken geleden bij mij op de kamer. Ik geloof dat ze iets wou printen. En tja, de printer staat op mijn slaapkamer. Ik hoorde geklop en wist dat het haar was. Ze kwam binnen. Zoals gewoonlijk zat ik in mijn bureaustoel. Een grote kans dat ik bezig was met mijn blog. Echter wou ze helemaal niet printen. Mijn zusje wou iets aan mij laten zien. Het was alleen niet heel spectaculair. Ze wou even haar pennen laten zien. Lees meer. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *