Written by 06:00 Column • 19 Comments

Column | 'Ik heb het even over mijn pennen hoor'

Ik weet niet wat jullie ervan vinden. Maar ik vond het hilarisch. Mijn zusje was een aantal weken geleden bij mij op de kamer. Ik geloof dat ze iets wou printen. En tja, de printer staat op mijn slaapkamer. Ik hoorde geklop en wist dat het haar was. Ze kwam binnen. Zoals gewoonlijk zat ik in mijn bureaustoel. Een grote kans dat ik bezig was met mijn blog. Echter wou ze helemaal niet printen. Mijn zusje wou iets aan mij laten zien. Het was alleen niet heel spectaculair. Ze wou even haar pennen laten zien.

Ale-Hop

De afgelopen jaren ben ik steeds op vakantie geweest in het Spaanse land. Een prachtig land met een uitstekend klimaat. Na een paar keer viel één bepaalde winkel mij steeds op. De Ale-Hop. Je kunt deze vergelijken als de Spaanse variant van de Flying Tiger. Een relatief goedkope winkel. De typische zaak om je hebbedingetjes te kopen. Hierbij kun je denken aan notitieboekjes, pennen, maar ook opladers en prulletjes. Deze is wel gevestigd in Nederland. Mijn zusje was deze vakantie helaas niet mee, dus moest ik een jaar wachten om het te laten zien. Afgelopen zomervakantie was het dan zover. We liepen door het dorp, waarvan ik toevallig het adres van de Ale-Hop had gevonden. We liepen naar binnen en zoals ik al had verwacht, vond ze het erg leuk.

Grappige uitdrukking

Mijn zus kwam dus mijn kamer binnen met twee pennen die ze uit de Spaanse winkel had meegenomen. ‘Ik vind ze zo leuk. Ben er zo blij mee.’ Meestal is dat trouwens een standaardzin van haar. Dat maakt het dan weer grappig. Ik was bezig met het schrijven van een tekst. Toen zei ze ineens: ‘Ik heb het even over mijn pennen hoor.’ Dat kwam er zo grappig uit, dat ik bijna stikte in een lachbui. Alleen mijn zusje kan dat op haar eigen speciale manier zeggen.
Ik heb het even over mijn pennen hoor

No votes yet.
Please wait...
Close