Written by 06:00 Column • 12 Comments

Column | Ik vind je lief

Ik vind je lief

November 2018: Je hebt een nieuwe Tindermatch. Even kijken welk gezicht er verschijnt onder mijn berichten. Zo, zo. Dat is mij wat. Mooie felle ogen en een goede bos met haar. Hoe ons gesprek begon weet ik niet meer. Wat ik wel weet is dat het meteen goed voelt, en het klikt. Ik hoop dat ik dat van jou mag zeggen. Ik stuurde je de tekst van mijn lievelingsgedicht en ook dat klikte. Want jij hebt zelf ook gedichtjes geschreven. Ik ben blij.

Een paar dagen later had ik jouw nummer en konden wij appen. Je liet mij lachen door de dingen die jij zei. Je hebt een snaar geraakt waarvan ik niet wist of ik die nog had. Of iemand nog op de gitaar kon spelen. Onze gesprekken zijn divers en kan over van alles gaan. Wat ik het allerfijnste vind, is dat jij luistert. Je toont interesse in wie ik echt ben. Weet je hoe fijn dat is?

In 2018 hebben wij elkaar drie keer gezien in een korte periode. Dat vind ik fijn, want ik ben graag bij je. Ik wou je heel graag zien voordat ik naar Linz, Oostenrijk zou gaan. Het gevoel dat door mijn torso raasde is niet te beschrijven. Net een zwoele ochtendstorm dat alles verwarmt.

Ik durfde niet

Januari 2019: het jaar is net begonnen als ik naar Amsterdam trein om jou op te halen. Helemaal geen probleem. Ik zou het nog steeds voor je doen. De hele treinreis terug naar het oosten heb ik nagedacht of het een goed moment zou zijn om je te vragen, of je een relatie zou willen. Maar helaas, ik durfde niet. In plaats daarvan heb ik je ’s avonds een berichtje gestuurd: Ik vind je nog steeds leuk. Maar, uh, wat vind jij? Jouw antwoord was zoals ik had verwacht. Alleen vriendschap en meer niet.

Lief & gevoelens

Het is maandag 7 januari en ik heb je zojuist laten weten dat ik even de tijd moet nemen. Ik weet niet hoe jij zo begripvol kunt zijn, maar het liefste ga ik in het bos staan schreeuwen. Mijn gevoelens dienen een plek te krijgen. Ik weet niet wat ik moet doen en het is mij onduidelijk of ik hier goed aan doe. Al wordt er gezegd van wel. Ik wil gewoon met jou praten. Ik vind je lief.

Ik vind je lief
No votes yet.
Please wait...