Column | ‘Ik wil altijd weten wat iedereen denkt!’

Je zou toch knettergek worden. Ik wil altijd weten wat iedereen denkt is de quote van een goede vriendin. Dit zei ze enkele weken terug. Ik vind het een nogal gewaagde uitspraak. Zou jij alles willen weten wat de ander denkt? Voor mijzelf sprekende lijkt mij dit erg moeilijk. Stel je voor dat je tegenover iemand In de trein zit die erover nadenkt om aan de handrem te trekken. Alleen maar omdat hij graag een ongeluk wil veroorzaken. Of dat je langs iemand loopt die net het bloed van een moord aan zijn shirt heeft afgeveegd. Nee, ik wil het niet weten. Houd op joh!

Anderzijds is het wellicht handig om te weten wat iemand denkt. Dat je in gedachten een pop-up krijgt met ‘Meneer Kleuver wil liever niet met je praten. Hij heeft er momenteel geen zin in’. Dat lijkt mij voor de ander heel overzichtelijk. Totdat je beseft dat je misschien honderden mensen op je pad krijgt op weg van huis naar werk. Elke keer een pop-up en je loopt gillend het bos in. Waar het rustig is. Dan deins je terug het hol in.

Wij mensenfiguren geven graag onze mening. Soms doen we dit gevraagd en anders rolt het zo over onze tong. Heeft dit er ook niet een beetje mee te maken? We willen teveel en zijn te nieuwsgierig. Ik wil het niet aanhalen, maar een bepaalde wet duikt op in mijn gedachten. De geluiden die ik over deze wet heb gehoord is ‘mijn gegevens mogen ze hebben. Ik  ben niet interessant genoeg tussen alle data’. Beoordelen kan ik het niet. Ik heb mij er immers niet in verdiept. Toch denk ik wel dat er veel bruikbare informatie kan zitten. Wat zullen de dataverwerkers wel niet van ons moeten denken? Wij hebben genoeg troep op onze computers staan.

Na deze quote ben ik gaan nadenken over wat ik allemaal aan mensen vertel. Ben ik misschien te open voor de buitenwereld? Of juist gesloten op een aantal vlakken. Af en toe moet ik zeggen dat ik knettergek wordt en graag het bos in zou willen rennen. Vandaar dat ik op scouting zit. Ik wil niet weten wat iedereen denkt.

'Ik wil altijd weten wat iedereen denkt!'

Photo by Jaclyn Moy on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

17 Comments

 1. Rob Alberts schreef:

  Ik ben juist hel veel voorzichtig met het vertellen van mijn gedachten.

  Vriendelijke groet,

 2. kiki schreef:

  ik ben er ook voorzichtig in. zou willen dat ik het wat meer kon doen

 3. Joanne schreef:

  Het zou ontzettend vermoeiend zijn als je alle gedachtes van iedereen zou weten, denk ik!

 4. Jamey Herben schreef:

  Ik zeg eigenlijk heel vaak wat er in mijn gedachten om gaat. Lucht op!

 5. Nicole Orriëns schreef:

  Ik geloof ook niet dat ik wil weten wat iedereen denkt eigenlijk. Soms is het ook ‘Wat niet weet wat niet deert!’

 6. ekebrouwer schreef:

  Soms kunnen andermans gedachten flink pijnlijk zijn. Dan maar lekker niet hoor, haha.

 7. MeerMetMama schreef:

  Nee ik sla ook over. Al ben ik van nature erg nieuwsgierig. Dit gaat me toch wel wat te ver. Ben ook blij dat niet iedereen mijn gedachten kan lezen hahaa

 8. Sherry schreef:

  Leuke blog. Ik denk nu aan de film van Mel Gibson waarin hij gedachten kon lezen What women want 😂😂. Ik houd normaliter niet zo van zulke films maar deze was oke. Soms ben ik voor en soms tegen om gedachten te lezen.

 9. Renata schreef:

  Je kan niet gewoon alles vertellen wat je denkt – en ik zou ook niet willen weten wat iedereen denkt – heb die film ook gezien – maar was soms wel heel confronterend hoe de vrouwen over hem dachten – prachtige film wel 🙂

 10. Daisy schreef:

  Ik ben ook altijd heel voorzichtig mee.
  Wel weer heel leuk geschreven!

 11. Monique schreef:

  Haha, lijkt me dodelijk vermoeiend. Maar heel stiekem zou je het soms wel eens van iemand willen weten.

 12. silkeblogs schreef:

  Soms is het wel een verleidelijke gedachte, dat je kan weten wat anderen denken, maar ik denk dat het inderdaad vermoeiend zou zijn, en vaak ook confronterend!

 13. lotuswritings84 schreef:

  Interessante vraag. Ik hoef het niet perse te weten nee. Misschien denkt de ander wel iets lelijks. Of juist gênants. Nee, lijkt me niks.

 14. www.jouvence.nl schreef:

  Ik geloof niet dat ik zou willen weten wat anderen continu denken, ontzettend vermoeiend lijkt me.

 15. mamaisthuis schreef:

  Ik zou het eigenlijk niet willen, word nu al moe van mijn gedachten soms maar snap het wel. Ik kan mij er ook echt mee bezighouden soms!

 16. laylabloglife schreef:

  Dit is zeker een zin die ik regelmatig zeg, oeps… Wel waar dat het soms niet van toepassing kan zijn, maar ik ben gewoon nieuwsgierig…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *