Written by 06:00 Column • 17 Comments

Column | ‘Ik wil altijd weten wat iedereen denkt!’

Je zou toch knettergek worden. Ik wil altijd weten wat iedereen denkt is de quote van een goede vriendin. Dit zei ze enkele weken terug. Ik vind het een nogal gewaagde uitspraak. Zou jij alles willen weten wat de ander denkt? Voor mijzelf sprekende lijkt mij dit erg moeilijk. Stel je voor dat je tegenover iemand In de trein zit die erover nadenkt om aan de handrem te trekken. Alleen maar omdat hij graag een ongeluk wil veroorzaken. Of dat je langs iemand loopt die net het bloed van een moord aan zijn shirt heeft afgeveegd. Nee, ik wil het niet weten. Houd op joh!

Anderzijds is het wellicht handig om te weten wat iemand denkt. Dat je in gedachten een pop-up krijgt met ‘Meneer Kleuver wil liever niet met je praten. Hij heeft er momenteel geen zin in’. Dat lijkt mij voor de ander heel overzichtelijk. Totdat je beseft dat je misschien honderden mensen op je pad krijgt op weg van huis naar werk. Elke keer een pop-up en je loopt gillend het bos in. Waar het rustig is. Dan deins je terug het hol in.

Wij mensenfiguren geven graag onze mening. Soms doen we dit gevraagd en anders rolt het zo over onze tong. Heeft dit er ook niet een beetje mee te maken? We willen teveel en zijn te nieuwsgierig. Ik wil het niet aanhalen, maar een bepaalde wet duikt op in mijn gedachten. De geluiden die ik over deze wet heb gehoord is ‘mijn gegevens mogen ze hebben. Ik  ben niet interessant genoeg tussen alle data’. Beoordelen kan ik het niet. Ik heb mij er immers niet in verdiept. Toch denk ik wel dat er veel bruikbare informatie kan zitten. Wat zullen de dataverwerkers wel niet van ons moeten denken? Wij hebben genoeg troep op onze computers staan.

Na deze quote ben ik gaan nadenken over wat ik allemaal aan mensen vertel. Ben ik misschien te open voor de buitenwereld? Of juist gesloten op een aantal vlakken. Af en toe moet ik zeggen dat ik knettergek wordt en graag het bos in zou willen rennen. Vandaar dat ik op scouting zit. Ik wil niet weten wat iedereen denkt.

'Ik wil altijd weten wat iedereen denkt!'

Photo by Jaclyn Moy on Unsplash

No votes yet.
Please wait...
Close