Written by 07:00 Column • 25 Comments

Column | ‘Jij hebt ook altijd honger’

‘Jij hebt ook altijd honger.’ Is dat een zin die jou bekend in de oren klinkt? Tegen mij wordt het met regelmaat gezegd. Daarom kan ik je vertellen dat alles aan deze zin waar is. Elk afzonderlijk woord heeft zijn eigen betekenis. Ik heb inderdaad altijd honger. Er zijn niet veel momenten dat ik niet trek heb in iets lekkers. Het kan dan ook goed zijn dat ik een zak paprikachips uit de kelderkast pak (het liefste ribbelchips) of dat ik thuiskom met iets. Vandaag ben ik bijvoorbeeld langs de Jamin gelopen. Ik kwam er toch langs.

Met toeval moet ik zeggen dat honger altijd lijdt tot lekkere trek. Dat is te zien kan ik je vertellen. Eigenlijk zou ik verplicht op een dieet moeten, maar ja, wie doet dat voor de fun? Ik niet hoor! Ik houd erg van lekker eten. Bij deze ga ik jou dan ook lekker proberen te maken. Wat dacht je van chips, nootjes, toastjes, koekjes en ijsjes. Dit bij elkaar klinkt toch als een hele gezellige avond. Samen met chocolade niet te vergeten. Die staat toch echt op nummer één.

‘Mijn buik handen krijgen’

Soms heb ik echt zo een gevoel van whoah. Je herkent het of je doet dat niet. Mijn buik begint op dit moment zo te rammelen, dat ik gewoon chagrijnig begint te worden. Dan ga ik ook even vertellen wat ik voel. Het gevoel dat mijn buik handen krijgt en alles wat maar een beetje eetbaar is naar binnen wil trekken. Dat gevoel geeft mijn buik mij nu. En als het kon, was het ook echt gebeurd. Dat geloof ik wel. Daar durf ik bijna op te zweren. Het klopt dus wel dat ik altijd honger heb. En heb ik dat niet, dan heb ik echt goed gebunkerd. Dat gebeurt ook regelmatig. Zo te zien.

Photo by Oliver Sjöström on Unsplash

No votes yet.
Please wait...