Column | ‘Jij hebt ook altijd honger’

‘Jij hebt ook altijd honger.’ Is dat een zin die jou bekend in de oren klinkt? Tegen mij wordt het met regelmaat gezegd. Daarom kan ik je vertellen dat alles aan deze zin waar is. Elk afzonderlijk woord heeft zijn eigen betekenis. Ik heb inderdaad altijd honger. Er zijn niet veel momenten dat ik niet trek heb in iets lekkers. Het kan dan ook goed zijn dat ik een zak paprikachips uit de kelderkast pak (het liefste ribbelchips) of dat ik thuiskom met iets. Vandaag ben ik bijvoorbeeld langs de Jamin gelopen. Ik kwam er toch langs.

Met toeval moet ik zeggen dat honger altijd lijdt tot lekkere trek. Dat is te zien kan ik je vertellen. Eigenlijk zou ik verplicht op een dieet moeten, maar ja, wie doet dat voor de fun? Ik niet hoor! Ik houd erg van lekker eten. Bij deze ga ik jou dan ook lekker proberen te maken. Wat dacht je van chips, nootjes, toastjes, koekjes en ijsjes. Dit bij elkaar klinkt toch als een hele gezellige avond. Samen met chocolade niet te vergeten. Die staat toch echt op nummer één.

‘Mijn buik handen krijgen’

Soms heb ik echt zo een gevoel van whoah. Je herkent het of je doet dat niet. Mijn buik begint op dit moment zo te rammelen, dat ik gewoon chagrijnig begint te worden. Dan ga ik ook even vertellen wat ik voel. Het gevoel dat mijn buik handen krijgt en alles wat maar een beetje eetbaar is naar binnen wil trekken. Dat gevoel geeft mijn buik mij nu. En als het kon, was het ook echt gebeurd. Dat geloof ik wel. Daar durf ik bijna op te zweren. Het klopt dus wel dat ik altijd honger heb. En heb ik dat niet, dan heb ik echt goed gebunkerd. Dat gebeurt ook regelmatig. Zo te zien.

Photo by Oliver Sjöström on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

25 Comments

 1. Danielle schreef:

  Haha daar heb ik gelukkig geen last van. Wel heb ik altijd dat als ik een pak koek open trek hij op moet

 2. Irma schreef:

  Haha jaaaaa…. ik kan ALTIJD eten 😛

 3. Rory schreef:

  Zo herkenbaar dat die paprika chips dan het liefste die met een ribbeltje zijn. Hier in huis is dat ook zo. Of eigenlijk. Vind ik de naturel chips het fijnst (zonder ribbel), maar vooruit. Die andere variant is ook lekker. Gek genoeg ben ik juist meer bezig met ‘gezond’ snacken. Nootjes. Proteïne-kwark. Sojamelk.

 4. Nadia schreef:

  Jaaah!!! Hier ook last van… Alleen niet altijd even blij mee 😉

 5. Wanda schreef:

  Ik ben gelukkig niet zo van de chips maar leg een pak koekjes of een zak snoep voor mijn neus en het wordt een gewoonte om dan iets naar binnen te proppen.

 6. Oef ik kan ook altijd eten, zelfs lekkere trek nadat ik gegeten heb, Gelukkig weet ik pas op de maat te brengen. Tanden op elkaar, dat wel!

 7. Jouvence schreef:

  Ik word ook echt ‘hangry’ als ik honger heb 😉 Liefde voor lekker eten, never not eating.

 8. Heerlijk stukje tekst. En ook wel herkenbaar. Ik zou niet perse zeggen dat ik altijd honger heb, maar wel bijna altijd zin in iets lekkers te eten.

 9. Nicole Orriëns schreef:

  LOL. Ik houd ook het meest van super chips en niet van die gewone platte.

 10. priscilla schreef:

  Tjah, als ik honger heb dan moet ik ook echt eten. Anders komt het niet goed 🙂

 11. Elisabeth schreef:

  Ik heb mezelf afgeleerd om altijd trek te hebben en altijd te kunnen eten. Want te veel eten, ook al heb je erge trek is slecht voor je.

 12. Felice Veenman schreef:

  vroeger had ik dat ook. Ik kon eten wat ik wilde, ik kon bunkeren als een bootwerker, maar ik bleef 50 kilo. Wat bij een lengte van 1.56 echt niet te veel is.
  Nu mijn hormonen zijn veranderd moet ik echt oppassen met wat ik eet en hoeveel ik eet. Dat is een kwestie van 1) echt niet dikker willen worden 2) wennen

  geloof me: kan jij

 13. Naomi schreef:

  Heb ik ook wel last van heel herkenbaar

 14. Lindsey Beljaars schreef:

  Hahaha heel herkenbaar! Ik kan al-tijd eten!

 15. Haha, grappig! Mijn moeder zei vroeger altijd tegen mij dat er vast een lintworm in mijn maag zou zitten. Ik at heel veel, maar wel gezond.

 16. Haha ik had dit zelf kunnen schrijven.. ik ben ook een echte snoepkont en heb vaak een craving naar wat zoetigheid!

 17. Verena schreef:

  Ik heb ook altijd honger, dat hoor ik wel vaker. Ik kan altijd eten. Oeps!

 18. wat grappig om te lezen hoe je dat omschrijft. Honger, dat hebben de kindjes in Afrika heb ik altijd geleerd. Wij hier in de westerse wereld hebben trek. Gelukkig valt dat bij mij wel mee. Ik ben een super slecht in ontbijten, maar ik eet in de middag niet heel veel extra omdat ik de ochtend minder eet.

 19. Monica schreef:

  Haha ik heb niet altijd honger maar helaas wel bijna altijd trek.

 20. esther schreef:

  Haha leuk blog. Is het hoofd of buik honger? Ik kan ook zeker de hele dag eten maar beperk het tot wat ik echt nodig heb. Ik ben dol op goed en lekker eten en maak daar graag ruimte voor in mijn buik : )

 21. Hippiemeisje schreef:

  zo leuk geschreven weer… ik hou ervan
  Trouwens, ik hou ook meet van chips met ribbeltjes! 😉

 22. alexa schreef:

  Hahha hangry is een bekend gevoel bij mij, ik heb inderdaad vaak trek en wordt ook chagrijnig als ik dan niets uit. Blijf dan maar ver uit de buurt. Haha.

 23. Angela schreef:

  Ik word niet zo snel hangry, tenzij ik echt te weinig gegeten heb en het inmiddels ’s avonds is. Ik moet juist meer letten op dat ik vaker eet. Als ik met andere dingen bezig ben kan ik dit al gauw ‘vergeten’. Zo zijn er dagen dat ik nagenoeg geen honger heb, maar ook dagen dat ik wel 10 paarden kan eten.

 24. ooooh ik heb ook echt altijd honger, echt lastig eigenlijk hahaha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *