Written by 07:00 Column • 47 Comments

Column | Jolene

Je hebt het nummer over Jolene vast eens gehoord. Of het staat zelfs in je Spotify-playlist. Stiekem, ergens verstopt. Jolene, het meisje van de muziek. Misschien wel het meisje van mijn dromen. Echter heb ik haar nog nooit ontmoet. Dat zou een leuke droom zijn. De vrouw ontmoeten waar zo vaak over wordt gezongen. Laatst werd ik geattendeerd op de cover van Janet Devlin, een geweldig exemplaar. De muziek gaat langzamer, maar alle emotie in het lied voel je. Het maakt het levendig en je hart leeft mee met de tekst. Waar ik overigens eerst wel goed naar moest luisteren. Engels is niet mijn muzieksmaak, maar deze komt in mijn eigen top tien.

Your beauty is beyond compare
With flaming locks of auburn hair
With ivory skin and eyes of emerald green
Your smile is like a breath of spring
Your voice is soft like summer rain
And I cannot compete with you
Jolene

De kastanjebruine haren die golven op het ritme van de wind. Je lach die ieder hart verwarmd en de harten van de mannen die je dubbel zo snel laat kloppen. Jij bent Jolene. Wist ik maar wie je was, wie je bent. Ik weet het niet. De stem van Dolly Parton klinkt uit de muziekkastjes. Ze zijn gemengd met mijn eigen stem. Die zo vals is dat de mensen tegenover mijn huis opstaan. Nou, ik kan je wel vertellen dat dat niet goed is. Je bent het meisje van de muziek. Jolene, met jou zing ik graag mee. Want zoals wordt gezongen is je stem net zo zacht als de regen in de zomer.

Hoe vaak ik dit nummer ga luisteren, dat weet ik niet. Jolene schalt keer op keer opnieuw uit de boxen. Ik vind het een geweldig nummer en dat blijf ik vinden. Ik schat dat ik het nummer al veertig keer heb gehoord en dat in een aantal dagen. Dat is wat veel, maar ik houd ervan. Jolene, de naam die ik luister.

brooke-cagle-32429.jpg

Photo by Brooke Cagle on Unsplash

No votes yet.
Please wait...
Close