Written by 06:00 Column • 30 Comments

Column | Laat me liggen

‘Nee,’ zeg ik.  ‘Ik wil het niet en laat me alsjeblieft met rust.’ De wekker rinkelt maar door. Ik probeer het apparaat stuk te gooien tegen de muur. Het enige wat nog mist is een goede armlengte. Ik kom nauwelijks bij de wekker. Ik draai me om, verstop mijn hoofd onder het kussen en druk deze stevig tegen me aan. Een diepe zucht laat ik klinken. Het kussen wordt vochtig op de plek waar mijn adem terecht komt. Een paar tellen blijf ik liggen. De wekker is gestopt waardoor de omgeving tot rust komt. Ik staar naar het plafond. Er is niks te zien. Behalve de strijksels van het stuken.
Herken je dat? Zo een ochtend dat opstaan niet vanzelf gaat? Dat had ik deze ochtend. Het is toch dramatisch. De zon zou moeten schijnen en je het gevoel geven dat je buiten wilt zijn. Dat je daar moet zijn. Omdat er van alles te beleven valt. Helaas heb ik daar deze ochtend geen kaas van gegeten. Ik wil niet uit mijn bed stappen en mijn tenen op de koude ondergrond voelen. Laat staan dat ik mij moet aankleden. Geef mij maar mijn lekkere warme dekens. Ik blijf er graag onder.
‘Oh.’ Wat een gekerm. Het is echt niet normaal. De klok staat op 10:18 en blijft maar doorratelen. Dat is bij elkaar opgeteld al meer dan honderdtwintig minuten. Dit is het moment waarop ik breek.  Ik druk op de knop, de wekker is stil en ik plaats mijn benen over de rand van het bed. In één keer hijs ik mijn lichaam van het bed. Zo blijf ik even staan om het gedraai in mijn hoofd te laten rusten. Ik kijk uit het raam en laat mijn gedachten gaan. Het ene been in de pijp en vervolgens het andere. Blouseje aan en naar beneden. Ondertussen is het vijf minuten later. Ik kijk naar bed waar ik naar verlang. Vanavond mag ik weer.
Laat me liggen

No votes yet.
Please wait...