Column | Lach jij ook een keer niet?

MC Kleuver/ januari 30, 2019/ Column/ 2 comments

Beste lezer,
Welkom op op mijn blog. Momenteel lees je één van mijn columns en bedenk je je vast waar de titel over gaat. Uiteraard ga ik je dat vertellen, want regelmatig vraagt iemand aan mij of ik kan stoppen met lachen.
‘Nee,’ is vaak het beste antwoord dat ik kan geven. Ik lach graag en ga daar niet mee stoppen. Al wordt het mijn dood. Net als Fred en Sirius uit Harry Potter ga ik een sterven met een lach op mijn gezicht. Zij zijn niet oud geworden, maar ik word dat zeker wel.

Het is een feit dat ik veel lach en graag ook. Alleen mijn lachbuien zijn niet om aan te horen. Het is net alsof er een zeehond dood aan het gaan is. Echt waar. Ik heb een kort onderzoek gedaan om jou te kunnen vertellen waarom lachen gezond is. Er zijn vier resultaten die positief zijn gebleken en die wil ik je niet onthouden.

De eerste is dat er witte bloedcellen worden aangemaakt wanneer je je lachspieren aantrekt. Hierdoor worden virussen in je lichaam gemakkelijker opgeruimd en zo heb je vervolgens een sterker immuunsysteem.
Heb jij ooit gehoord van cortisol? Dit is een hormoon dat direct wordt aangemaakt na adrenaline en zorgt ervoor dat je voor een langere tijd optimaal kan presteren, tevens vermindert lachen stress en maakt het je gelukkiger.
Tijdens het lachen gaat je hartslag omhoog. Op deze manier kan er meer bloed rondgepompt worden en zorgt het voor een verbetering van conditie. Ik wist wel dat ik niet hoefde te sporten! Daarnaast maakt lachen ook ontspannen.
De vierde reden in het onderzoek is dat je knapper en aantrekkelijk wordt van lachen. Daar heb ik natuurlijk goed op geoefend. Door een lach op je gezicht word je als toegankelijk gezien. Dat is uiteraard een pluspunt.

De naam van mijn instagramaccount is niet voor niets De lachende columnist. Het zou gek zijn als ik een keer niet zou lachen, toch? Al moet ik je nu teleurstellen. Altijd lachen kan geen enkel persoon. Het leven is ook serieus ingesteld, maar dat neemt niet weg dat er meer gelachen kan worden. Want ja, lachen is gezond!

Met vriendelijke groet,
MC Kleuver

Column | Lach jij ook een keer niet?

Meer informatie over het onderzoek is te lezen in dit artikel over lachen.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Share this Post

About MC Kleuver

Sinds 2016 schrijft MC Kleuver elke week een column over wat hem bezighoudt. Daarnaast schrijft hij gedichten en is zijn eerste gedichtenbundel uitgebracht in 2018. De belangrijkste onderwerpen op deze blog zijn: autisme, boeken, edelstenen, natuur, geluk en Gelderland.

2 Comments

  1. Wat fijn dat je je meestal zo vrolijk voelt en hartelijk kunt lachen Mitchel. Daar zou ik inderdaad zeker niet mee stoppen.

  2. Heerlijk om te lezen Mitchel. Lachen is gezond en ik doe het graag. Inderdaad staat een lach iedereen goed. Ik hoop dan ook nog lang van jouw stralende lach te mogen genieten.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*