Written by 06:00 Column • 15 Comments

Column | Lachen doe je met je ogen

Een vriendin waar ik al jaren online mijn verhalen mee deel, heeft mooie ogen. Eerlijk gezegd viel mij dat pas afgelopen week op. Laatste week deelde ze een nieuwe foto op Instagram. De kleur van haar ogen liet mij zwijmelen. Toen ik de foto later nog eens zag langskomen, bedacht ik mij iets. Lachen doe je met je ogen. Het maakt niet uit of je mond een rechte streep is of je wenkbrauwen naar beneden zijn gericht. Je ogen verraden alles. ‘Wat ben je van plan?’ Dat is wat er aan mij werd gevraagd. De glinstering in mijn ogen maken mensen alert. Anderzijds worden mensen veel alerter als die glinstering verdwenen zou zijn.

Laat mij maar verdrinken in je mooie ogen. De blauwe zeeën stromen samen als ik naar je kijk. Al is het maar een foto. Nog even voordat het kwijl in streepjes over mijn kin loopt. Daarbij nog je stralende lach en de wereld is compleet. Typische Nederlanders maken de wereld mooier met hun ogen. Blauw, bruin, groen of grijs. Iedereen die stiekem lacht. Stiekem. Misschien dat het je bekend voorkomt. Niet willen lachen, maar dan moeten proesten. Vervolgens stik je bijna in het slijm dat naar boven komt. Op de televisie is dit een bekend fenomeen. Wanneer de omroepen met een poster komen, kunnen ze de presentatoren net zo goed chagrijnig kunnen laten kijken. Ogen zeggen veel meer.

In mijn leven heb ik een aantal sociaalvaardigheidstrainingen gehad. Hierin werd geprobeerd uit te leggen wat mijn gedrag voor invloed had op de ander. Daarbij kwam tevens lichaamstaal aan bod. Nu denk ik dat het jammer is dat de ogen niet werden meegenomen. Daar zou best een studie naar kunnen komen. Jouw ogen heb ik maar al te graag bestudeerd. Ik veeg mijn kin af en scroll vervolgens door. Die blauwe ogen laten mij lachen.

Dus vergeet niet. Je ogen verraden hoe je je voelt!

Lachen doe je met je ogen

No votes yet.
Please wait...