Column | Lachen doe je met je ogen

MC Kleuver/ maart 28, 2018/ Column/ 15 comments

Een vriendin waar ik al jaren online mijn verhalen mee deel, heeft mooie ogen. Eerlijk gezegd viel mij dat pas afgelopen week op. Laatste week deelde ze een nieuwe foto op Instagram. De kleur van haar ogen liet mij zwijmelen. Toen ik de foto later nog eens zag langskomen, bedacht ik mij iets. Lachen doe je met je ogen. Het maakt niet uit of je mond een rechte streep is of je wenkbrauwen naar beneden zijn gericht. Je ogen verraden alles. ‘Wat ben je van plan?’ Dat is wat er aan mij werd gevraagd. De glinstering in mijn ogen maken mensen alert. Anderzijds worden mensen veel alerter als die glinstering verdwenen zou zijn.

Laat mij maar verdrinken in je mooie ogen. De blauwe zeeën stromen samen als ik naar je kijk. Al is het maar een foto. Nog even voordat het kwijl in streepjes over mijn kin loopt. Daarbij nog je stralende lach en de wereld is compleet. Typische Nederlanders maken de wereld mooier met hun ogen. Blauw, bruin, groen of grijs. Iedereen die stiekem lacht. Stiekem. Misschien dat het je bekend voorkomt. Niet willen lachen, maar dan moeten proesten. Vervolgens stik je bijna in het slijm dat naar boven komt. Op de televisie is dit een bekend fenomeen. Wanneer de omroepen met een poster komen, kunnen ze de presentatoren net zo goed chagrijnig kunnen laten kijken. Ogen zeggen veel meer.

In mijn leven heb ik een aantal sociaalvaardigheidstrainingen gehad. Hierin werd geprobeerd uit te leggen wat mijn gedrag voor invloed had op de ander. Daarbij kwam tevens lichaamstaal aan bod. Nu denk ik dat het jammer is dat de ogen niet werden meegenomen. Daar zou best een studie naar kunnen komen. Jouw ogen heb ik maar al te graag bestudeerd. Ik veeg mijn kin af en scroll vervolgens door. Die blauwe ogen laten mij lachen.

Dus vergeet niet. Je ogen verraden hoe je je voelt!

Lachen doe je met je ogen

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Share this Post

About MC Kleuver

Sinds 2016 schrijft MC Kleuver elke week een column over wat hem bezighoudt. Daarnaast schrijft hij gedichten en is zijn eerste gedichtenbundel uitgebracht in 2018. De belangrijkste onderwerpen op deze blog zijn: autisme, boeken, edelstenen, natuur, geluk en Gelderland.

15 Comments

 1. Ik krijg altijd opmerkingen over mijn zware wenkbrauwen en donkere ogen.

  Daarom wijs ik altijd naar mijn meeschuddende en lachende buik.

  Vrolijke voorjaarsgroet,

 2. Ogen zeggen vaak veel over iemand. Vind ogen dan ook altijd mooi om te zien

 3. Helemaal waar! Ik denk ook dat ogen veel meer zegen dan je mond of lichaamshouding.

 4. Ogen doen inderdaad heel veel. Als iemand niet ook met de ogen lacht, lijkt het vaak nep.

 5. so true! Ik krijg meestal de opmerking dat ik boos kijk. Hmmm, nope, dat is mijn resting bitch face!

 6. Ogen zeggen idd zoveel. Ik hou van vrolijke pretogen of een ondeugende blik, die meer verraadt dan de rest van het gezicht.

 7. Ik krijg vaak de opmerking dat ik boos kijk. Vooral wanneer ik aan het nadenken ben of geconcentreerd bezig ben, kan mijn gezicht soms wel iets minder vrolijk staan. Zelf ben ik gek op de ondeugende blik!

 8. Ogen zeggen inderdaad heel veel daar lees ik ook vaak het gevoel bij een ander af. Ogen zeggen alles enn glimlach niet zo heel veel

 9. Ogen zeggen vaak veel maar kunnen ook bedriegelijk zijn

 10. De ogen zijn de spiegel van de ziel.. Mooie column!

 11. lachen met je ogen, dan moet ik denken aan americans next topmodel, smize noemen ze dat daar 😉

 12. Helemaal waar. Ogen zijn de spiegel tot je ziel…

 13. helemaal waar, soms zie je mensen lachen en dan lachen de ogen niet mee, weet je dat het nep is.

 14. Klopt je ogen vertellen zóveel en ze veraden hoe je je voelt zo waar!

 15. Klopt helemaal! Al kan je aan lichaamstaal ook veel zien. Onbewust gebruik je dat toch. Maar ogen, ja die spreken!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*