Column | Lammetjes in de weide

Schaapje, schaapje, heb je witte wol? Het schaapje dat in de wei staat heeft er een kleintje bij. Wat leuk! De kleintjes zijn geboren en het is druk rond de lammetjesweide. Kleuters staan te dringen rond het hek. Allen willen ze als eerste zien dat de kleine schaapjes de stal uit komen rennen. Zingend staan de kids te wachten op het moment suprême  Wat spannend. Als eerste komt de boer naar buiten. Het is even stil. Dan rennen er veertig schapen de stal uit. Het is prachtig. De kinderen zijn blij dat ze naar de lammetjes kunnen kijken. Schattig hé?
Een meisje heeft een paar grassprietjes geplukt. Deze is ze aan het voeren aan één van de kleinste lammetjes. Het ziet er zo vertederend uit. Zachtjes aait ze over het dunne vachtje van wol. Het meisje is heel blij. Ze heeft al zolang gewacht tot ze met haar klas naar de lammetjesweide zou gaan. Nu is het dan eindelijk zo ver gekomen. Het meisje voelt zich op haar gemak. De lammetjes blèren vrolijk in het rond. Zij vinden het prettig dat ze zo veel aandacht krijgen vandaag. Met al die kinderen wordt er een hoop gelachen. Dat vindt de boer ook fijn. Gelukkig ziet niemand zijn scheve tanden.
Een paar meter verderop zit een jongetje met een fles in de hand. Hij geeft het flesje aan één van de lammetjes. Zij zuigt dan het melk eruit. Het jongetje heeft korte krulletjes en een donkere huid. Een fotograaf maakt een foto van dit mooie plaatje. Het straalt vrede uit. De weide is gevuld met een hoop dieren en mensen. Zo is hoe het hoort te zijn. Mens en dier die samen kunnen leven. Uiteindelijk is dat toch belangrijk. Mensen kunnen niet zonder dieren. Zo zie je maar dat er heel veel goeds in de wereld te vinden is. Al die kinderen voeden we toch het liefste in vrede op?
Lammetjes in de weide

No votes yet.
Please wait...

13 Comments

 1. Girls-things schreef:

  Lammetjes zijn zoooo lief!
  Wat een ontzettend mooi geschreven stukje.

 2. irma schreef:

  Zoooo lief die lammetjes! Hier op de dijk lopen er nu ook zoveel 😀

 3. kim schreef:

  Die laatste zin.. helemaal mee eens!! Schaapje schaapje heb je witte wol haha.. goh ik hoorde meteen dat liedje in mijn hoofd van baby tv ;’)

 4. Daar zijn de lammetjes! Leuk MC!

 5. Lammetjes zijn zo lief. De broertje van mijn man heeft er ook een paar.
  http://dhini.nl

 6. casaborita schreef:

  Aah wat schattig, ik ben ook dol op lammetjes ❤

 7. luxelifelovercom schreef:

  Lammetjeesssss, I love them 😍😍😍 leuk stukje mc, heel cute, komt er een deel 2? 😬😊

 8. Joyce Obbink schreef:

  Lammetjes!! Fijn dat je naar ons geluisterd hebt haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *