Written by 07:00 Column • 17 Comments

Column | Maak je dromen waar

Dromenvanger

Maak je dromen waar
Dat zei zij tegen mij
En wat wil ik haar na al die jaren zeggen
Is het gelukt
Of spelen dromen een spel met mij
Eerst wil ik dit, dan wil ik dat
Beelden flitsen voor mijn geestesoog
Na al die jaren van zoeken
Zie ik nu de regenboog

Na aanleiding van de titel van deze column, schreef ik bovenstaand gedicht. Maak je dromen waar, want dromen zijn er om naartoe te leven. En het mooie is, zoals ik heb geprobeerd om te omschrijven, is dat deze met je mee kunnen groeien. Als je heel graag een uil wilt als huisdier en je realiseert dat dat niet kan, kun je je dromen aanpassen. Wellicht een torenhoge stapel met boeken, heerlijk!

Jarenlang ben ik ervan overtuigd geweest dat ik meester wou worden. Ik zat dan ook urenlang op mijn kamer te mompelen. Dan had ik het zogenaamd tegen leerlingen. Later was het mijn droom om een eigen accountantskantoor te beginnen. Tot op heden nog niet gelukt. Nu wil ik graag columnist worden. Dan ben ik toch al op de goede weg, zeg ik met een lach. Zo ben ik langzaamaan begonnen met het volgen van een online cursus. Hopelijk steek ik daar wat van op. De opdrachten zijn in ieder geval super.

Wat dromen toch allemaal met je kunnen doen, hè?

Mensen dromen vaak van een boot, een miljoen of het maken van een verre reis. Van trouwen en kinderen krijgen of het starten van een eigen bedrijf. Maar heeft iemand tegen je gezegd dat dromen je gek kunnen maken? Daarom wil ik zeggen: wissel je dromen als dat kan. Het is menselijk om fouten te maken. Dus waarom niet ook met dromen? Ik ga nu terug naar de regenboog. Wellicht kan ik daar toch die miljoen vinden. Misschien zie ik jou later op de regenboog.

Dromenvanger

Photo by Element5 Digital on Unsplash

No votes yet.
Please wait...
Close