Column | Maar, als ik een tovenaar was geweest

Denk jij aan Hogwarts School als je aan een toverschool denkt? Misschien, maar ik niet. Voor mij is Mechelvieurt Academie voor Magie. Deze toverschool is een eigen creatie en behoort tot het verhaal van De Jongen. Welke elke week hier op mijn blog verschijnt. Maar, als ik een tovenaar was geweest.. Ja, dat is de grote vraag en ik denk er vaak aan. Misschien zou ik de grootste dingen kunnen doen? Ik zou lesgeven aan mijn eigen school, in Waarzeggerij. Ik zou plaatsvervangend schoolhoofd zijn en gevraagd worden voor de meest uiteenlopende functies in de toverwereld. Bijvoorbeeld als Opperste Hotemetoot.

Je kunt stellen dat ik teveel vast zit in de fantasie van Harry Potter. De films kan ik meepraten. De boeken lees ik met veel plezier. Ik schrijf graag in het fantasiegenre en dat alles ben ik dankbaar voor. Op de basisschool had ik te weinig fantasie, maar dat heeft zich nu sterker rechtgezet. Ik houd van overzichten en schema’s. Een van mijn favoriete bezigheden is het maken van plattegronden en natuurlijk ook van toverscholen. Zo was ik in mijn zomervakantie bezig met het maken plattegrond van de school Uilenvleugel. Oh, als ik een tovenaar was geweest. Wat had ik dat gedaan? Wat had jij dan gedaan?

Met mijn toverstok zou ik aan leerlingen de meest prachtige dingen laten zien. Ik zou duelleren met de meest gevreesde heksen en tovenaars, maar ook iedereen aan het lachen maken. ‘Tovenaar, oh tovenaar. Wat bent u groot.’ Dat is iets wat ik niet wil horen. Ik wil gehoord worden. Maar niet door de dingen die ik doe, maar om mij. Ik ben gewoon MC. Dus ga ik verder met het tekenen van Uilentoren, een nieuwe Academie voor Magie.

Photo by Larm Rmah on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

23 Comments

 1. lodi schreef:

  De boeken of films van Harry Potter heb ik nooit gelezen of gezien, tovenarij staat iets te ver van mijn bed eerlijk gezegd, al kan ik wel weer wegdromen in mijn fantasie.

 2. charlotte swart schreef:

  Ik heb wel alle boeken gelezen van Harry Potter maar de films heb ik nooit gekeken

 3. Fleur schreef:

  Een mooie droom. Ik zou af en toe ook wel een tovenaar willen zijn. Het zou het leven soms best wat makkelijker kunnen maken

 4. Blog & Beauty schreef:

  Harry Potter, ja geweldig! Dit was weer een heerlijk stuk om te lezen. Voor mij ben je een tovenaar, een tovenaar van de pen! Jij schrijft op zo’n pakkende manier dat ik mezelf in een toverwereld waan.

 5. Luc van de Wiel schreef:

  Een mooie fantasie heb je, dat is een groot geschenk!

 6. Felice Veenman schreef:

  ik heb alle boeken gelezen en alle films gezien, de boeken vond ik leuker dan de film: ik vul graag de beelden zelf in. ik kan me voorstellen dat bij het schrijven van tovenaarsverhalen Harry Potter “in de weg ” kan zitten. Mijn tip zou zijn: gewoon dorschrijven, vervolgens alles wat Harry-achtig is schrappen en voila…je eigen verhaal staat op papier

 7. Jouvence schreef:

  Als ik kon toveren zou het leven allemaal net een stukje makkelijker zijn gok ik. Ik heb alle films van Harry Potter gezien en vindt ze geweldig!

 8. Juliette - Strongbody.nl schreef:

  Weer leuk geschreven! Heerlijk de Harry Potter films! Mijn kinderen hebben de boeken gelezen en hebben dat met mij gedeeld. Fantastische dat JK Rowling een nieuwe wereld heeft gecreëerd. Mijn kinderen genieten daar zo van!

 9. Eva schreef:

  Harry potter is niet zo mijn ding. Ik heb wel een paar films gezien, maar vond het niet echt boeiend. Ik snap wel dat er super veel mensen zijn die er wel heel erg van genieten hoor, onze oudste vind het wel weer heel leuk

 10. An schreef:

  Originele blog. Leuk om lezen

 11. Merel schreef:

  Fantasie is het mooist dat er bestaat, vind ik. Eigenlijk ook gewoon een vorm van toveren, maar dan in je hoofd.

 12. karin schreef:

  ik vind Harry Potter wel gezellig als er niets anders op tv is, maar echt fan ben ik niet. Toch zou ik graag toveren, maar dan zoals in het liedje van Herman van Veen … 🙂

 13. Manon schreef:

  Ik heb niks met alles dat op Harry Potter lijkt. Boeken en films over magie en sf zijn niets voor mij, maar super leuk dat jij daar zoveel inspiratie uit kunt halen voor je eigen verhalen 😀

 14. Jamey schreef:

  Hoe krijg je het toch voor elkaar om me weer zo mee te nemen in je verhaal! Mooi geschreven!

 15. Angela schreef:

  Ik heb alle films gezien en niet alle boeken gelezen. Mijn dochter en ik zijn Harry fan.

 16. Sjarlie schreef:

  Ohh, Harry Potter. Ik houd ervan! De films, de boeken. Fantastisch. Een tijd geleden vond ik het prettig om met tv aan in slaap te vallen (doe ik nog steeds trouwens, je raakt eraan gewend en vriendlief doet ’t ook). Vaak zette ik dan Harry Potter aan. Door het horen van de tekst zag ik de beelden in m’n hoofd. En zo “keek” ik dan elke avond weer een stukje verder. Tot ik in slaap viel.
  Wat ik zou doen als ik een tovenaar was? Nooit meer schoonmaken en nooit meer koken! Want daar heb ik dan m’n spreuken voor.

 17. Rory schreef:

  Als dan. Hmmmm. Ik heb hier niet een twee drie een antwoord op. Wat ik wel denk is dat het heel erg goed is om je fantasie, je creativiteit de boventoon te laten voeren. Als dat goed voelt natuurlijk. Het prikkelt je. Haalt je uit het dagelijks leven. Voor sommigen een sleur, voor anderen weer niet. Maar fantasie doet veel. Ik heb niet alle boeken en films van Harry Potter gelezen, maar wat ik heb gezien / gelezen, vond ik steengoed.

 18. Gabrielle schreef:

  Een tovenaar zijn lijkt mij niks, ik heb dan teveel verantwoordelijkheden voor anderen haha

 19. Yousra Yasmine schreef:

  Wat enig geschreven! Ik ben zelf ook fan van harry potter dus ik begrijp het hihi!

 20. Lianne schreef:

  Wat een leuk stukje! Zelf was ik vroeger ook gek op Harry Potter en met kerst kijk ik de films nog graag voor dat ultieme kerstgevoel 🙂 maar verder heb ik weinig fantasie, helaas…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *