Written by 07:00 Column • 23 Comments

Column | Maar, als ik een tovenaar was geweest

Denk jij aan Hogwarts School als je aan een toverschool denkt? Misschien, maar ik niet. Voor mij is Mechelvieurt Academie voor Magie. Deze toverschool is een eigen creatie en behoort tot het verhaal van De Jongen. Welke elke week hier op mijn blog verschijnt. Maar, als ik een tovenaar was geweest.. Ja, dat is de grote vraag en ik denk er vaak aan. Misschien zou ik de grootste dingen kunnen doen? Ik zou lesgeven aan mijn eigen school, in Waarzeggerij. Ik zou plaatsvervangend schoolhoofd zijn en gevraagd worden voor de meest uiteenlopende functies in de toverwereld. Bijvoorbeeld als Opperste Hotemetoot.

Je kunt stellen dat ik teveel vast zit in de fantasie van Harry Potter. De films kan ik meepraten. De boeken lees ik met veel plezier. Ik schrijf graag in het fantasiegenre en dat alles ben ik dankbaar voor. Op de basisschool had ik te weinig fantasie, maar dat heeft zich nu sterker rechtgezet. Ik houd van overzichten en schema’s. Een van mijn favoriete bezigheden is het maken van plattegronden en natuurlijk ook van toverscholen. Zo was ik in mijn zomervakantie bezig met het maken plattegrond van de school Uilenvleugel. Oh, als ik een tovenaar was geweest. Wat had ik dat gedaan? Wat had jij dan gedaan?

Met mijn toverstok zou ik aan leerlingen de meest prachtige dingen laten zien. Ik zou duelleren met de meest gevreesde heksen en tovenaars, maar ook iedereen aan het lachen maken. ‘Tovenaar, oh tovenaar. Wat bent u groot.’ Dat is iets wat ik niet wil horen. Ik wil gehoord worden. Maar niet door de dingen die ik doe, maar om mij. Ik ben gewoon MC. Dus ga ik verder met het tekenen van Uilentoren, een nieuwe Academie voor Magie.

Photo by Larm Rmah on Unsplash

No votes yet.
Please wait...