Written by 07:00 Column • 37 Comments

Column | Met een vrolijke noot

Jij bent toch niet zo iemand die chagrijnig op de stoel zit, toch? Dat hoop ik niet althans. Ik zou je graag blij willen maken met een vrolijke noot. Want dat is hoe ik ben. Er is een grote kans dat je het weet, maar ik ben autistisch. In de ochtend zou je zeggen dat daar AOHD bijkomt. Ik ben namelijk Alle Ochtenden Heel Druk. Dat begint al als ik mij heb aangekleed en in de woonkamer kom. Dan heb ik de neiging om te gaan dansen, wat verder heel gezond is. Daarmee creëer ik de vrolijke noot in Huize Kleuver.

Deze vrolijke uitspattingen gaan de gehele dag door. Ook op het werk kan ik goed uit de hoek komen. Dat zou ik leuk vinden althans. Deze drukte in de ochtend kan uiteraard heel veel verschillende oorzaken hebben. Ik wil niet te vroeg conclusies trekken, maar ik denk dat het komt doordat ik een open en enthousiast karakter heb. Veel mensen hebben ook tegen mij gezegd dat ze het apprecieren dat er iemand zo vrolijk is. Blijkbaar maakt mijn lach ook mensen aan het lachen. Is dat niet een heel mooi compliment? Stiekem vind ik echt van wel.

Waarom die vrolijke noot?

Dit is dan eigenlijk de vraag. Waarom ben ik altijd die vrolijke noot? Soms ietwat te enthousiast, maar dat krijg je er dan gratis bij. Iedereen wil toch iemand in de buurt hebben waar je vrolijk van kan worden? Dat zou ik althans prettig vinden. Een persoon, maakt niet uit wie, die jou kan laten lachen door je alleen maar aan te kijken. Iemand waarbij je weet dat het goed zit. Ik denk dat ik voor mensen zo’n persoon kan zijn. Al wil ik dat niet altijd. De AOHD van alle ochtenden maakt wel de persoon wie ik ben. Ik ben graag degene die de vrolijke noot brengt.

No votes yet.
Please wait...