Written by 05:00 Column • 22 Comments

Column | Oh, dat kraken. Wat heerlijk!

Even naar links en dan weer naar rechts. Ondertussen schuiven mijn gewrichten over elkaar. Wat is dat kraken toch heerlijk. Ik doe het eigenlijk de hele dag en dan ook nog eens met meerdere lichaamsdelen. Volgens mij kan bij mij alles kraken. Van mijn rug en nek tot aan mijn enkel. Mijn vingers kraak ik natuurlijk het meeste. En dan het liefste met een enorme KRAK! Als dat zo is, dan ben ik de hemel te rijk, haha. Helaas heeft dit ook een keerzijde.

Gestrest, gespannen

Een pijnscheut gaat als een bliksemschicht door mijn vingers heen. Wat is de eerste de beste oplossing om het te verhelpen? Kraken! Zo gaat het dan ook de hele dag door. En dat elke dag, elke week en ga zo maar door. Helaas kwam een paar weken geleden een klein keerpunt. Mijn bovenlijf was van de stress zo gespannen, dat ik zelfs mijn borstkas kon kraken. Dat was voor mij het teken dat er iets niet klopte. Daaropvolgend een afspraak gemaakt bij de fysio. Die zou dat allemaal wel even losmaken voor mij. Gelukkig was er tijdens de sessie niks aan de hand. Ik kwam gemakkelijk los, zo zei de manueel therapeut. Voor mij al een hele opluchting.

Chronische pijn

Nu zijn we een paar weken verder en heb ik nog last. Toch merk ik één verschil. Ik kraak minder dan dat ik deed. Misschien doe ik het onbewust. Dat zou kunnen, maar dat idee heb ik echter niet. En dat is goed nieuws. Kraken is namelijk slecht voor je gewrichten. Helaas doet het nu pijn met en zonder te kraken. Dat is niet zo mooi. Eigenlijk betekend dit gewoon chronische pijn. Iets wat ook een therapeut niet kan stoppen. Daarom hoop ik dat ik kan stoppen met kraken. Zo voorkom ik meer problemen is de toekomst. Het vervelende is echter dat het een tic van mij is. Deze verdwijnen helaas niet zomaar.
Oh, dat kraken. Wat heerlijk!

No votes yet.
Please wait...
Close