Written by 05:23 Column • 13 Comments

Column | Steek het allemaal maar in de fik

fik

Een gewaagde titel voor een column, vind je niet? Soms denk ik het ook echt. Steek het allemaal maar in de fik. Je kunt het niet onder stoelen of banken steken, want iedereen heeft eens zo een dag dat die denkt: vandaag niet. Bij is het vaak ’s morgens al te merken als ik uit bed kom. Een beetje sikkeneurig en de dag opstarten gaat niet gemakkelijk. Er hoeft maar een vonkje te ontbranden of mijn hele dag heeft daar last van. Gelukkig is dat zelden en ben ik net zo goed plotsklaps weer blij. Grappig hoe gedachten je humeur beïnvloedt.

Vlammetje, vlammetje, vlammetje, wat maak jij mij blij.
In mijn ogen reflecteert het vuur zo diep in mij.

Doe mij maar een lekker en knapperend vuur dat het hele lichaam verwarmd. Mij maakt het niet uit of de zon schijnt, maar het vuur gaat aan. Met een geconcentreerde blik kijk ik dan in de oranje gloed en laat het licht de glans van mijn ogen weerkaatsen. Een volgend blok leg in de vuurkorf, want allemaal onder het mom dat alles in de fik gaat. Door het verliezen van besef vergeet ik dat mijn gezicht in een chagrijnige plooi blijft zitten. Wellicht komt dat ook door de warmte.

Het bos, het dorp en misschien ook wel de rivier. Steek het allemaal maar in de fik, want mij maakt het niets uit. Nee, dat is niet waar. Maar heel soms denk ik wel zo. Dat komt omdat mijn humor net iets anders is en daar volgt binnenkort een ander artikel over. Het is geen geheim dat ik graag kijk naar de vlammen en ik ben best een beetje een pyromaan. Oeps. Gelukkig wel altijd veilig behalve in de keuken, want ik heb 30 jaar oude pannenlappen laten verbranden. Je kunt iets of je kunt het niet, hé?

Laat het huis en het bos maar staan, want daar heb ik dagelijks toch heel veel plezier van. Alhoewel er de afgelopen maanden bosbranden hebben gewoed in de buurt. De droogte en de weinige hoeveelheid regen die de afgelopen tijd is gevallen zorgen ervoor dat branden sneller kunnen uitbreken. Mijn conclusie is daarom dat ik er geen moeite in hoef te steken om de omgeving te laten branden. Gaat vanzelf!

Steek het allemaal maar in de fik

Photo by mehul dave on Unsplash

No votes yet.
Please wait...
Close