Column | Steek het allemaal maar in de fik

Een gewaagde titel voor een column, vind je niet? Soms denk ik het ook echt. Steek het allemaal maar in de fik. Je kunt het niet onder stoelen of banken steken, want iedereen heeft eens zo een dag dat die denkt: vandaag niet. Bij is het vaak ’s morgens al te merken als ik uit bed kom. Een beetje sikkeneurig en de dag opstarten gaat niet gemakkelijk. Er hoeft maar een vonkje te ontbranden of mijn hele dag heeft daar last van. Gelukkig is dat zelden en ben ik net zo goed plotsklaps weer blij. Grappig hoe gedachten je humeur beïnvloedt.

Vlammetje, vlammetje, vlammetje, wat maak jij mij blij.
In mijn ogen reflecteert het vuur zo diep in mij.

Doe mij maar een lekker en knapperend vuur dat het hele lichaam verwarmd. Mij maakt het niet uit of de zon schijnt, maar het vuur gaat aan. Met een geconcentreerde blik kijk ik dan in de oranje gloed en laat het licht de glans van mijn ogen weerkaatsen. Een volgend blok leg in de vuurkorf, want allemaal onder het mom dat alles in de fik gaat. Door het verliezen van besef vergeet ik dat mijn gezicht in een chagrijnige plooi blijft zitten. Wellicht komt dat ook door de warmte.

Het bos, het dorp en misschien ook wel de rivier. Steek het allemaal maar in de fik, want mij maakt het niets uit. Nee, dat is niet waar. Maar heel soms denk ik wel zo. Dat komt omdat mijn humor net iets anders is en daar volgt binnenkort een ander artikel over. Het is geen geheim dat ik graag kijk naar de vlammen en ik ben best een beetje een pyromaan. Oeps. Gelukkig wel altijd veilig behalve in de keuken, want ik heb 30 jaar oude pannenlappen laten verbranden. Je kunt iets of je kunt het niet, hé?

Laat het huis en het bos maar staan, want daar heb ik dagelijks toch heel veel plezier van. Alhoewel er de afgelopen maanden bosbranden hebben gewoed in de buurt. De droogte en de weinige hoeveelheid regen die de afgelopen tijd is gevallen zorgen ervoor dat branden sneller kunnen uitbreken. Mijn conclusie is daarom dat ik er geen moeite in hoef te steken om de omgeving te laten branden. Gaat vanzelf!

Steek het allemaal maar in de fik

Photo by mehul dave on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

13 Comments

 1. Amanda schreef:

  Goede column….ik ben echter heel bang voor vuur (en dat terwijl ik 20 jaar gerookt heb…)
  Hoop nooit een brand oid mee te maken en blijf het liefste ook zover mogelijk van vlammen vandaan

 2. Henk schreef:

  Jij ook een goede Hemelvaart, komend weekend kun je de bbq in de fik steken, is toch al iets.

 3. Caroline schreef:

  Het gezegde ”brand is erger” doet alles weer relativeren.

 4. Milou schreef:

  Ik houd van warmte, zolang we het bij een kampvuurtje houden vind ik het goed haha. 🙂

 5. Daisy schreef:

  Goeie column! Heel herkenbaar, denk dat iedereen weleens een moment heeft dat je denkt: zet de fik er maar in! Benieuwd naar de rest van de columns.

 6. Mandy schreef:

  Ik vind dit een hele goede blog! Het hoeft niet altijd positief te zijn. Tof dat je zulke dingen deelt

 7. Heb hem weer met veel plezier gelezen, van mij mag er soms ook wel de fik in haha.

 8. Kool Family schreef:

  Heel herkenbaar, en alweer prachtig geschreven!

 9. Ik hou ook van vuur ik kan echt uren naar kampvuurtjes of vuurkorven kijken het is zo heerlijk rustgevend

 10. Cynthia schreef:

  Hahaha! Ja hier heb ik dat ook wel eens. Die fik er in. Toch houdt ik het doorgaans liever op een knapperend haardvuurtje

 11. Mama Isidore schreef:

  Ik vind naar een kampvuur kijken super ontspannen.

 12. pittig geschreven! En inderdaad soms heb je van die dagen dat je gewoon hoopt dat je met je ogen iets kan doen “fikken” 🙂

 13. Ik vind je column wel herkenbaar. Iedereen heeft deze gedachten wel eens denk ik. Mijn man heeft een wat korter lontje dan ik, dus die zegt zulke dingen wel vaker haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *