Written by 05:00 Column • 20 Comments

Column | Toen ik jou zag staan

Maandenlang heb ik je niet gezien, niet gesproken, niet gevoeld. Toen zag ik jou staan. In het centrum van Nijmegen met een groene jas. Precies zoals ik je had voorgesteld. Maar ik heb je nooit gezien. Alleen in mijn beleving, toch weet ik dat je het was. In levende lijven. Mijn hart ging met sprongen op en neer. Het is niet te beschrijven wat ik voelde. Een gevoel van geluk en van angst. Zou je weten hoe ik eruit zie? Een mengeling van gevoelens gaan door mijn hoofd heen. Een rollercoaster it is. Van gekheid begin ik een gesprek te voeren met mijzelf.
‘Is het haar wel? Ik kan haar gezicht niet zien.
Wie zijn die twee andere jongens?
Ik ben benieuwd of ze het is. Ik ken haar alleen van internet. Maar ik weet zeker dat ze het is.
Oh, wat is dit spannend. Gelukkig weet niemand dat ik hier ben.
Ik moet wel achter haar aan blijven lopen om te weten of ze het is.
Ze praat wel veel met die jongens. Zij moet er nog om lachen ook.
Ik zie haar gezicht. Ja, ze is het!
Het is zo lang geleden dat ik haar heb gesproken. Ik durf alleen niet tegen haar te praten. Als ze nou alleen was geweest, dan was het me makkelijker afgegaan.
Welke bus neemt ze? Nog even volgen.’
Zoals je kunt lezen werd ik erg getriggerd bij het idee dat ze het was. Tot op de dag van vandaag heb ik namelijk geen idee of ik de juiste persoon voor me had. Al leek ze er erg op. Ik keek in welke bus ze stapte en vertrok daarna naar het treinstation. Precies op tijd kwam ik op het perron. De trein kwam net aangereden. Tussendoor had ik nog een broodje kroket kunnen wegspelen. Ik helemaal blij. Toen ik jou zag staan ging er dus een hele rits door me heen. Ik ben benieuwd hoe het met je gaat.Toen ik jou zag staan

No votes yet.
Please wait...
Close