Column: Verkouden

Je kent het gevoel vast wel: de bekende loopneus, tranen die achter je ogen vandaan komen en die verduvelde hoofdpijn. De eerste dag dat je je verkouden voelt is echt terrible. Het is gewoon echt slecht.
Hoe voel je je?
Terrible, dat zei ik eerder al. Maar de kans is ook aanwezig dat je je een beetje benauwd voelt door al dat snot en slijm in je strot. Dit natuurlijk heel erg vervelend. Als je het een kleur zou geven? Dan zou het misschien lichtgrijs of lichtbruin worden. Zwart hoeft nou ook weer niet. Maar als je je echt heel slecht voelt, zou je al snel zwart zeggen, op zijn minst.
Dit is ook mijn eigen gevoel, het gevoel dat op dit moment door me heen gaat en ik het liefste het bed induik. Dan denk ik, Mitch, kom op! Recht je rug en ga ertegenaan. Daarom een aantal tips tegen verkoudheid:

  1. Haal je neus op. Dit is beter dan snuiten. Wil je toch liever snuiten? Doe dat dan per neusgat en zet niet te veel druk achter het snuiten.
  2. Voldoende slaap. Minstens acht uur slaap per nacht is er nodig. Slaap je minder? Dan zal je sneller verkouden worden.
  3. Raak je neus, mond en ogen niet aan. Dat zijn de toegangswegen waarbij je jezelf nog makkelijk kan besmetten.
  4. Een lekkere, warme douche! Het heeft niet alleen een ontspannende werking, maar het helpt ook. De warme dampen zijn goed voor je luchtwegen.
  5. Vermijdt roken! Rook van sigaretten irriteert de slijmvliezen en vertraagt het herstel. Meeroken heeft net zo’’n nadelig effect als zelf roken.
No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *