Column | Vlindertjes in de lente

Het wordt weer warmer. De plantjes beginnen te groeien en de bloemetjes krijgen hun mooie kleurtjes terug. De hele wereld ziet er een stuk vrolijker uit. En dat is precies hoe ik mij voel: vrolijk. De vrolijkste kleur die er is, is natuurlijk geel. De kleur van de zon en de sterren. Heerlijk om buiten te lopen en de zon op mijn huid te voelen. Volgens mij had ik echt last van een vitamine D tekort. Alleen is dat nooit tegen mij gezegd. Misschien had ik de signalen zelf moet ontdekken. Gelukkig is de lente weer terug.

Wat vind jij het mooiste aan de lente?

Ik vind het mooi dat de bomen weer blaadjes krijgen, dat alles er groener uitziet en dat je veel lachende mensen op de fiets ziet. Maar het mooiste vind ik de vlindertjes die weer rondfladderen om hun voedsel te kunnen bemachtigen. En, vlinders zijn er in allerlei soorten en kleuren. Van bordeauxrood tot turqooiseblauw. Deze diertjes vlinderen heerlijk door de vrije natuur. Het zou toch mooi zijn als iedereen zou kunnen genieten van de prachtige natuur die Nederland rijk is.

Even een flits naar het Spaanse land. Daar zagen we in een vlindertuin een Attocas atlas. Een prachtige vlinder die net zo groot kan worden als een A4’tje. Echt prachtig om te zien!

Kies je pad

De wind laat de bladeren langzaam bewegen boven de hoofden van zoveel mensen die in het bos aanwezig zijn. Misschien voor een heerlijke wandeling, hard of zacht of een ontspannende activiteit. Het is heerlijk om een uurtje te verblijven in de drukte van het dagelijkse leven. Bewandel het pad waar je overheen wilt wandelen. En laat je meeslepen in de mooiigheid die de Nederlandse natuur te bieden heeft. Persoonlijk wandel ik met enige regelmaat over de Veluwezoom. GroenLinks zou er waarschijnlijk heel wat voor over hebben om meer jongeren de natuur in te krijgen. En ik vind dat een heel goed idee. Het bos is heerlijk.

butterfly-2112214_960_720

No votes yet.
Please wait...

32 Comments

 1. Nadia schreef:

  Heerlijk hé de lente! Ik ben er ook dol op, alles gaat weer bloeien en komt weer tot leven… Ik ben echt een mens dat van de zon houdt en dol is op kleine dieren.

  • MC Kleuver schreef:

   Ik ben niet zo’n fan van dieren, maar wel van de zon. Heerlijk als de blaadjes weer aan de bomen komen. Dat ruikt dan zo lekker.

 2. Macblogster schreef:

  Mooi geschreven. Ik ben in de lente geboren dus dit is uiteraard mijn meest favoriete jaargetijde. De overgang van winter naar lente vind ik het meest heerlijk. De geur van dat alles in bloei gaat staan en het gevoel dat je binnenkort weer zonder jas kunt lopen. Love it.

 3. Lodi schreef:

  Ikke volop de lente, de frisse geuren buiten, de blaadjes aan de bomen, de eerste zonnestralen.

 4. Nicole Orriëns schreef:

  Meer de natuur in is denk ik inderdaad heel goed. Je wordt er rustiger en gezonder van!

  • MC Kleuver schreef:

   Lijkt mij een prima idee als ik vanavond een rondje ga wandelen. Ik hoop dan niet dat het gaat onweren. Wat denk jij?

 5. Lipstickencupcakes schreef:

  Vlinders zijn prachtige beestjes. Ik ben ook dol op de lente. Zo fijn als iedereen weer vrolijk is en het lekkere zonnetje je huid mooi bruin maakt.

 6. charlotte swart schreef:

  Ik ben ook dol op de lente, leef er letterlijk echt van op

 7. Ik ben gek op de lente! Al moet ik zeggen dat we afgelopen jaren nauwelijks een winter hebben gehad Haha. Maar lente heeft iets magisch en ik word er altijd heel blij van want dan weet ik dat zomer er aan komt!

  • MC Kleuver schreef:

   Dat denk je nu, maar er zaten echt dagen bij dat het koud was hoor. Over het algemeen wel een stuk zachter ja, mee eens!

 8. Fleur schreef:

  Ik ben aan het begin van de lente jarig en dat is altijd de start van het mooie weer, de lammetjes en de bloemetje. Ik ben er dol op

  • MC Kleuver schreef:

   Lammetjes, daar had ik nog niet aangedacht. Volgens mij heb ik daar ook een keer iets over (moeten) schrijven. Zoektocht is gestart.

 9. kiki hasselton schreef:

  ik houd van de lente, het is dan nog niet zo bloedheet, de lammetjes springen in het veld, alles gaat zo lekker ruiken en de terrasjes gaan weer open.

  • MC Kleuver schreef:

   Haha, tuurlijk altijd weer die terrasjes hé. Wel ‘het’ ontmoetingspunt voor bloggers. Ik geef je groot gelijk!

 10. Het mooie aan de lente vind ik de bloesem aan de bomen, eigenlijk dat alles weer gaat groeien in de natuur

 11. Anja schreef:

  Ik ben dol op de lente, eindelijk weer meer zon, warmte en alle dieren en bloemen die weer bloeien daar geniet ik van.

 12. Jamey schreef:

  De prachtige opkomende zon, daar kan ik nou echt van genieten.

 13. Helaas wandel ik door tijdgebrek steeds minder in het bos. Maar vroeger probeerde ik elk weekend met mijn ouders een loopje te doen. Genieten van de rust en de frisse lucht.

 14. Marsha schreef:

  Ik ben heel blij met de zon en de warmte. Ik merk dat in deze periode ik altijd een stuk gelukkiger/opgewekter ben. En wat je zeg van dat vitamine D tekort heb ik ook erg last van.

 15. Jouvence schreef:

  Ik houd van de lente en met name het lekkere weer. De bloesems die overal in bloei staan zijn ook prachtig.

 16. Merel schreef:

  Precies wat je omschrijft maakt de lente mijn favoriete seizoen – ondanks de hooikoorts. Warme zonnestralen, mooie bloemen en zoveel vlinders. Waar ik ook heel blij van word zijn kleine eendjes (veel meer dan de volwassen versie haha)

 17. Chantal schreef:

  Ik hou ook zo ontzettend van de lente. Heerlijke wandelingen maken door de groene natuur! Mijn perfecte vrije tijd besteding.

 18. Eva schreef:

  Ik hou echt van de lente! Alles gaat weer groeien en bloeien, lekker de winterse kleding terug de kast in! En de zon… Love it!

 19. Daisy schreef:

  Leuk geschreven! Ik vind de lente echt heerlijk. De eerste warme zonnestralen, de bloemen die hun kopjes terug uitsteken,… mijn batterijen worden automatisch opgeladen

 20. Sylvahna.nl schreef:

  Oh ik hou echt van de lente. Alle bloemetjes die weer komen en de zon die zich weer laat zien. De eerste vlindertjes en vogeltjes. De eerste bloemen die weer buiten groeien. De tuin die er weer prachtig uitziet en het eerste ijsje die je weer kan gaan eten!

 21. tamara schreef:

  Ik hou van de lente en vooral van vlinders heb er altijd een paar in mijn tuin dus dan neem ik altijd wel even de tijd om ze te bekijken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *