Written by 07:00 Column • 15 Comments

Column | Wat een grote amethist

Zoals je eerder in een column hebt kunnen lezen, ben ik in energetische behandeling. Het klinkt suffer dan dat het is. Ik vind het eerlijk gezegd zelfs leuk. Al zitten er soms wat vervelende kanten aan. Zo is het niet prettig als je oren worden afgeschermd. Daar krijg ik een naar gevoel bij. Daarbij kan ik wel vertellen dat de amethist groots is. Een amethist is een paarskleurige steen met een briljante uitwerking. Allereerst moet je daarin geloven. Eerst was ik misschien sceptisch, maar al gauw keerde het tij. Het heeft op mij een grote aantrekkingskracht. Zo een steen.

Mijn ervaringen met de amethist van het laatste half jaar zijn groots. De steen leg ik op derde oog. Ik probeer een denkbeeldige lijn met de steen te maken. Als het ware een connectie. Vervolgens leg ik allerlei vragen, gedachten en beelden bij de amethist neer. Mijn ziel gaat in de steen zitten. Maximaal vijf minuten later verwijder ik de steen zachtjes van mijn huid af. Alle inspanningen van de laatste tijd zitten dan in de steen. Het maakt mijn hoofd leeg van gedachten en verzinsels. Dat is erg prettig. Om deze reden probeer ik eens in de week dit ritueel te doen. Met muziek.

De amethist is groots. Persoonlijk zie ik dit al aan de dieppaarse kleur. Je ziet gewoon dat er kracht achter zit. In een stuk las ik dat de amethist meerdere uitwerkingen heeft. De belangrijkste functie is ontkrampen. Dat is wat ook ik merk bij het gebruik van deze steen. Na vijf minuten op mijn rug te hebben gelegen met de amethist op mijn derde oog, lig ik er ietwat suf bij. Een heerlijk gevoel is het. De mens van alledag heeft wat teveel stress. Een stresskip ben ik in hart en nieren. Ik vind het leuk en goed bij mij passen om zulke rituelen te doen. Even snel tussendoor op bed liggen. Zoals je leest, is bij mij het sceptische verdwenen. Ik ben helemaal om. Het is maar net hoe je iets sufs kunt ombouwen tot iets wat bij je gaat horen.

Wat een grote amethist

No votes yet.
Please wait...
Close