Column | Zoektocht naar mijn e-book

Het is een zoektocht. Het is een grote denkopdracht die mijn hoofd vult. De grote vraag: moet ik van mijn verhalenserie De Jongen een e-book maken? Onder de reacties die ik krijg kwam deze veelvuldig voor. Waarom maak je geen e-book van de serie? Of überhaupt een boek? Het laatste heb ik geprobeerd, maar daar ben ik van afgestapt. Daar voelde het niet goed genoeg voor. Omdat er reacties kwamen met de vraag naar een e-book, ben ik me hier ingaan verdiepen. Het is nog best een zoektocht. Wat toch even lastig is. Er zijn zoveel keuzes. Zelf een PDF maken of dit laten uitbesteden. En het bestand laten verkopen door o.a. bol.com is ook een mogelijkheid.
Grote rode vraagtekens zie ik voor mij pulseren. In verschillende maten tegelijk. Een PDF is of course makkelijk gemaakt. En kan ik zo aanbieden op mijn blog. Dat is geen enkel probleem. Maar de kans dat het opvalt, wordt kleiner. Daarom heb ik voor mezelf een lijst gemaakt met bedrijven die e-books kunnen produceren. In het officiële epub-formaat. De laagste en de duurste prijs liggen zo’n vijftig euro uit elkaar. Persoonlijk vind ik dit niet heel erg veel. De vraag is alleen of ik het ervoor wil uitgeven. Wat levert het mij op?
In de tijd dat ik dit schrijf, vraag ik mij af of ik er goed genoeg over heb nagedacht. Ik wou geen papieren boek laten publiceren, dus waarom wel een e-book. Ik ben er niet over uit. En dat zal nog een tijd duren. Het zijn allemaal losse ideeën en gedachten. Deze zullen eerst op de juiste plek moeten worden gebracht. Misschien duurt het nog een maand, misschien zelfs een jaar. Ik weet nog niet hoe het loopt. Dus. Dit is mijn twijfel over het maken van een e-book. Is het niet een ‘te groot, iets’. Het publiceren van mijn eigen serie. Voor nu kun je hier nog heerlijk van genieten op de maandag. Ik ga weer verder met de zoektocht.


Maar ondertussen weten jullie het allemaal. Het e-book wordt momenteel gemaakt. Zodra je deze kunt bestellen kom je het uiteraard te weten door op mijn pagina te kijken. Happy me! Meer informatie over De Jongen als e-book vind je hier. ebook-2135771_960_720.jpg
Foto: Pixabay

No votes yet.
Please wait...

37 Comments

 1. Miss Pixie schreef:

  Op de blog Tuttefrut kan je een online cursus volgen ivm digitale producten. Het gaat daar ook over e-books. Misschien kan dat je helpen?

 2. melissa krijns schreef:

  Vind zelf altijd heerlijk om een papiere boek in de handen te hebben.

 3. mickeytalks schreef:

  Ik denk dat schrijvers altijd kritisch zijn op eigen werk. Heb vertrouwen in je creatieve zelf!

 4. Caroline schreef:

  Wat een toffe stap! Het inspireert mij om weer aan de gang te gaan met mijn manuscripten. Ik wens je onwijs veel succes.

 5. Twijfel is normaal, het is ook allemaal zo nieuw voor je! Geniet gewoon van deze kans en alles komt echt wel goed als je jezelf blijft.

 6. nvanheers schreef:

  Ik lees eigenlijk nog steeds meer papieren boeken, maar als je op reis bent dan is een ebook toch ook wel heel handig!

 7. Nicole Orriëns schreef:

  Ik ben benieuwd wat je uiteindelijk gaat doen! Leuk om het proces te volgen.

 8. Maargy | M schreef:

  Wat gaaf! MC! Goed dat je alle optie gewoon even tegen mekaar afweegt. Komt tijd komt raad en dat boek, e- of niet e-, komt er!

 9. Nicole Orriëns schreef:

  Bij een eBook stel ik me ook zoiets voor als dat je niet hoeft te investeren voordat je zeker weet dat je kopers hebt. Dat lijkt me ook een voordeel.

 10. Jamey Herben schreef:

  Heel gaaf hoor! Ik zal hem als eerste lezen!

 11. Hanneke de Haas schreef:

  Wil je niet liever een echt boek uitgeven?

 12. Zeg.maar.Babs schreef:

  Ik vind het geweldig dat je dit kan doen, zal zo veel voldoening geven als hij eindelijk af is. Go for it!

 13. Maaike schreef:

  Stoer hoor dat je het doet, ik overweeg wel om hem te kopen. Leuk!

 14. mamaishblog schreef:

  Waarom kiezen? Doe het allebei! Ik ben ontzettend digitaal ingesteld maar een boek in mijn handen vind ik nog steeds heerlijk.

 15. Sanne schreef:

  gefeliciteerd met je e-book. Daar zal je wel lang over nagedacht hebben. En nu nog een boek hé 😉

 16. lodiblogt schreef:

  Super dat je deze stap hebt gezet! Natuurlijk zullen er nog spannende momenten komen maar de eerste stappen heb je maar mooi gezet!

 17. Armande schreef:

  Wat spannend zeg, van harte proficiat. Het is mooi dat dat tegenwoordig laagdrempelig kan.

 18. Jill schreef:

  Wat een spannende stap heb je gemaakt, maar denk ik ook wel een super ervaring die je straks in je zak kan steken. Ik hoop dat je veel succes boekt met je e-book! Toi toi toi ☺️

 19. Lotus Writings schreef:

  Goed van je dat je die stap toch genomen hebt! Dapper, maar leuk 🙂
  En interessant ook voor mezelf om te zien wat er bij zo’n E-book komt kijken. Heel naïef als ik was, dacht ik dat het allemaal appeltje eitje was. Vooral omdat het toch elektronisch is. Weer wat geleerd! Veel succes!

 20. silkeblogs schreef:

  Moeilijke keuzes, allemaal. Het hangt er allemaal ook een beetje vanaf wat je wilt bereiken, hé!

 21. Mieke schreef:

  Wat gaaf! Gefeliciteerd met de beslissing, spannend! 😘

 22. Ik ben heel benieuwd naar je toekomstig e-book. Het zal er sowieso wel tiptop uitzien. En meer mensen geven tegenwoordig aan e-books, dus persoonlijk vind ik het een slimme zet van jou 😊

 23. kiki schreef:

  Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik geen e-reader heb. Het boek vasthouden, het papier voelen en de kaft ruiken, geven het lezen dat beetje extra

 24. mamasliefste schreef:

  Succes met deze spannende zoektocht. Het zou toch best wel heel gaaf zijn om je eigen E-book te hebben

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *