Written by 07:00 Column • 37 Comments

Column | Zoektocht naar mijn e-book

Het is een zoektocht. Het is een grote denkopdracht die mijn hoofd vult. De grote vraag: moet ik van mijn verhalenserie De Jongen een e-book maken? Onder de reacties die ik krijg kwam deze veelvuldig voor. Waarom maak je geen e-book van de serie? Of überhaupt een boek? Het laatste heb ik geprobeerd, maar daar ben ik van afgestapt. Daar voelde het niet goed genoeg voor. Omdat er reacties kwamen met de vraag naar een e-book, ben ik me hier ingaan verdiepen. Het is nog best een zoektocht. Wat toch even lastig is. Er zijn zoveel keuzes. Zelf een PDF maken of dit laten uitbesteden. En het bestand laten verkopen door o.a. bol.com is ook een mogelijkheid.
Grote rode vraagtekens zie ik voor mij pulseren. In verschillende maten tegelijk. Een PDF is of course makkelijk gemaakt. En kan ik zo aanbieden op mijn blog. Dat is geen enkel probleem. Maar de kans dat het opvalt, wordt kleiner. Daarom heb ik voor mezelf een lijst gemaakt met bedrijven die e-books kunnen produceren. In het officiële epub-formaat. De laagste en de duurste prijs liggen zo’n vijftig euro uit elkaar. Persoonlijk vind ik dit niet heel erg veel. De vraag is alleen of ik het ervoor wil uitgeven. Wat levert het mij op?
In de tijd dat ik dit schrijf, vraag ik mij af of ik er goed genoeg over heb nagedacht. Ik wou geen papieren boek laten publiceren, dus waarom wel een e-book. Ik ben er niet over uit. En dat zal nog een tijd duren. Het zijn allemaal losse ideeën en gedachten. Deze zullen eerst op de juiste plek moeten worden gebracht. Misschien duurt het nog een maand, misschien zelfs een jaar. Ik weet nog niet hoe het loopt. Dus. Dit is mijn twijfel over het maken van een e-book. Is het niet een ‘te groot, iets’. Het publiceren van mijn eigen serie. Voor nu kun je hier nog heerlijk van genieten op de maandag. Ik ga weer verder met de zoektocht.


Maar ondertussen weten jullie het allemaal. Het e-book wordt momenteel gemaakt. Zodra je deze kunt bestellen kom je het uiteraard te weten door op mijn pagina te kijken. Happy me! Meer informatie over De Jongen als e-book vind je hier. ebook-2135771_960_720.jpg
Foto: Pixabay

No votes yet.
Please wait...