Column | Zoektocht naar mijn e-book

MC Kleuver/ november 1, 2017/ Column/ 37 comments

Het is een zoektocht. Het is een grote denkopdracht die mijn hoofd vult. De grote vraag: moet ik van mijn verhalenserie De Jongen een e-book maken? Onder de reacties die ik krijg kwam deze veelvuldig voor. Waarom maak je geen e-book van de serie? Of überhaupt een boek? Het laatste heb ik geprobeerd, maar daar ben ik van afgestapt. Daar voelde het niet goed genoeg voor. Omdat er reacties kwamen met de vraag naar een e-book, ben ik me hier ingaan verdiepen. Het is nog best een zoektocht. Wat toch even lastig is. Er zijn zoveel keuzes. Zelf een PDF maken of dit laten uitbesteden. En het bestand laten verkopen door o.a. bol.com is ook een mogelijkheid.
Grote rode vraagtekens zie ik voor mij pulseren. In verschillende maten tegelijk. Een PDF is of course makkelijk gemaakt. En kan ik zo aanbieden op mijn blog. Dat is geen enkel probleem. Maar de kans dat het opvalt, wordt kleiner. Daarom heb ik voor mezelf een lijst gemaakt met bedrijven die e-books kunnen produceren. In het officiële epub-formaat. De laagste en de duurste prijs liggen zo’n vijftig euro uit elkaar. Persoonlijk vind ik dit niet heel erg veel. De vraag is alleen of ik het ervoor wil uitgeven. Wat levert het mij op?
In de tijd dat ik dit schrijf, vraag ik mij af of ik er goed genoeg over heb nagedacht. Ik wou geen papieren boek laten publiceren, dus waarom wel een e-book. Ik ben er niet over uit. En dat zal nog een tijd duren. Het zijn allemaal losse ideeën en gedachten. Deze zullen eerst op de juiste plek moeten worden gebracht. Misschien duurt het nog een maand, misschien zelfs een jaar. Ik weet nog niet hoe het loopt. Dus. Dit is mijn twijfel over het maken van een e-book. Is het niet een ‘te groot, iets’. Het publiceren van mijn eigen serie. Voor nu kun je hier nog heerlijk van genieten op de maandag. Ik ga weer verder met de zoektocht.


Maar ondertussen weten jullie het allemaal. Het e-book wordt momenteel gemaakt. Zodra je deze kunt bestellen kom je het uiteraard te weten door op mijn pagina te kijken. Happy me! Meer informatie over De Jongen als e-book vind je hier. ebook-2135771_960_720.jpg
Foto: Pixabay

Share this Post

About MC Kleuver

Sinds 2016 schrijft MC Kleuver elke week een column over wat hem bezighoudt. Daarnaast schrijft hij gedichten en is zijn eerste gedichtenbundel uitgebracht in 2018. De belangrijkste onderwerpen op deze blog zijn: autisme, boeken, edelstenen, natuur, geluk en Gelderland.

37 Comments

 1. Op de blog Tuttefrut kan je een online cursus volgen ivm digitale producten. Het gaat daar ook over e-books. Misschien kan dat je helpen?

 2. Vind zelf altijd heerlijk om een papiere boek in de handen te hebben.

 3. Ik denk dat schrijvers altijd kritisch zijn op eigen werk. Heb vertrouwen in je creatieve zelf!

 4. Wat een toffe stap! Het inspireert mij om weer aan de gang te gaan met mijn manuscripten. Ik wens je onwijs veel succes.

 5. Twijfel is normaal, het is ook allemaal zo nieuw voor je! Geniet gewoon van deze kans en alles komt echt wel goed als je jezelf blijft.

 6. Ik lees eigenlijk nog steeds meer papieren boeken, maar als je op reis bent dan is een ebook toch ook wel heel handig!

 7. Ik ben benieuwd wat je uiteindelijk gaat doen! Leuk om het proces te volgen.

  1. Het ebook komt er hoor. Het duurt gewoon een paar weekjes langer. Maar dat is helemaal niet erg 😊

 8. Wat gaaf! MC! Goed dat je alle optie gewoon even tegen mekaar afweegt. Komt tijd komt raad en dat boek, e- of niet e-, komt er!

  1. Het ebook is in de maak. Duurt alleen even, haha 😉

  2. Dat ebook komt er hoor. Ze zit nu in de maak 😀

 9. Bij een eBook stel ik me ook zoiets voor als dat je niet hoeft te investeren voordat je zeker weet dat je kopers hebt. Dat lijkt me ook een voordeel.

  1. Precies Nicole. Dat is heel erg fijn! 😀

 10. Heel gaaf hoor! Ik zal hem als eerste lezen!

 11. Wil je niet liever een echt boek uitgeven?

  1. Dat contract heb ik verscheurd, haha. Dat vond ik toch een beetje teveel van het goede. Nu heb ik alles zelf in de hand, haha.

  2. Nee, liever niet. Haha. Het klinkt misschien gek, maar een ebook is voor mij voldoende. Een echt boek maakt me zenuwachtig, haha 😋

 12. Ik vind het geweldig dat je dit kan doen, zal zo veel voldoening geven als hij eindelijk af is. Go for it!

  1. Ik ben natuurlijk ook helemaal blij. Happy MC!

 13. Stoer hoor dat je het doet, ik overweeg wel om hem te kopen. Leuk!

  1. Dat zou ik natuurlijk helemaal top vinden! Nog even geduld 😊

 14. Waarom kiezen? Doe het allebei! Ik ben ontzettend digitaal ingesteld maar een boek in mijn handen vind ik nog steeds heerlijk.

  1. Haha ik herken het. Het echt boek op papier is misschien een volgende stap!

 15. gefeliciteerd met je e-book. Daar zal je wel lang over nagedacht hebben. En nu nog een boek hé 😉

 16. Super dat je deze stap hebt gezet! Natuurlijk zullen er nog spannende momenten komen maar de eerste stappen heb je maar mooi gezet!

 17. Wat spannend zeg, van harte proficiat. Het is mooi dat dat tegenwoordig laagdrempelig kan.

 18. Wat een spannende stap heb je gemaakt, maar denk ik ook wel een super ervaring die je straks in je zak kan steken. Ik hoop dat je veel succes boekt met je e-book! Toi toi toi ☺️

  1. Een hele spannende stap, maar hij komt er. Happy me!

 19. Goed van je dat je die stap toch genomen hebt! Dapper, maar leuk 🙂
  En interessant ook voor mezelf om te zien wat er bij zo’n E-book komt kijken. Heel naïef als ik was, dacht ik dat het allemaal appeltje eitje was. Vooral omdat het toch elektronisch is. Weer wat geleerd! Veel succes!

  1. Appeltje-eitje zal het ook wel zijn. Om te maken tenminste. De stap om het ook daadwerkelijk te doen brengt nogal veel twijfels met zich mee.

   1. Kan ik me ook weer goed voorstellen ja. Het is best een stap.

 20. Moeilijke keuzes, allemaal. Het hangt er allemaal ook een beetje vanaf wat je wilt bereiken, hé!

 21. Wat gaaf! Gefeliciteerd met de beslissing, spannend! 😘

 22. Ik ben heel benieuwd naar je toekomstig e-book. Het zal er sowieso wel tiptop uitzien. En meer mensen geven tegenwoordig aan e-books, dus persoonlijk vind ik het een slimme zet van jou 😊

  1. Haha super bedankt. Misschien volgende week al in de verkoop, haha. I hopeee

 23. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik geen e-reader heb. Het boek vasthouden, het papier voelen en de kaft ruiken, geven het lezen dat beetje extra

 24. Succes met deze spannende zoektocht. Het zou toch best wel heel gaaf zijn om je eigen E-book te hebben

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*