Column | Ik tik met zwetende handen

Vandaag tik ik deze column met zwetende handen. De paaseitjes staan op de tafel, maar wanneer je deze oppakt, deuken ze als vanzelf in. De temperatuur is de twintig graden gepasseerd. Dat is lekker om mijn armen bij te kunnen kleuren, maar de vingerafdrukherkenning van de telefoon doet het niet meer. Doordat mijn handen klam zijn herkent deze de lijntjes op de vingertopjes niet meer. Zeer vervelend, want ik moet vervolgens moeite doen om mijn code in te vullen. Oh, oh. Zwetende handen is geen fijne kwaal en het ruikt ook best nog naar vieze sokken. Dat is niet goed, of wel?

De pagina’s trekken door het vocht vanzelf krom.

Op de website dokterdokter las ik dat zweten een manier is van het lichaam om de temperatuur te regelen. Eigenlijk is dat logisch, want ook mensen kunnen oververhit raken. Doordat het de laatste dagen warmer is, moet mijn lichaam daar nog aan wennen. Daar ga ik vanuit tenminste. Mijn zwetende handen zijn klam en iemand een hand geven vind ik op dit moment nogal onprettig. Of wat dacht je van een boek lezen? De pagina’s trekken door het vocht vanzelf krom. Daar word je toch een beetje onpasselijk van. Klagen doe ik niet, want er is geen enkel wolkje aan de lucht te vinden.

De weersvoorspellingen voor de komende week zijn echter alweer minder dan met Pasen. Dat is weer jammer. De klamme poten zijn niet fijn en ik geef ook niemand een hand. Terwijl waarschijnlijk ik alleen er last van heb. Zo zie je maar dat lichamelijke ongemakken in ons hoofd voor allerlei uitwegen zorgen. Dat is jammer, want ik zweette vroeger echt nooit. Behalve tijdens de gymles. Maar zelfs als ik nu al thuiskom van een rondje wandelen of fietsen heb ik het zweet op mijn rug staan. En nu ook al met een beetje tikken, want ik ben nog niet eens een halfuurtje verder. Ach, het maakt ook niet veel uit. Ik ben opgewekt met zo een mooie dag.

Ik tik met zwetende handen

Photo by Jeremy Yap on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

14 Comments

 1. kiki hasselton schreef:

  door medicatie zweet ik ook enorm. ik voel mij er soms onzeker door, of ik misschien niet stink. Maar lang leven de deo! 😉

 2. Mandy schreef:

  Ik ben blij dat het weer zulks weer is, ik heb absoluut niks met hoge temperaturen. Max 15 is voor mij genoeg, toch probeer ik er wel van te gaan genieten.

 3. Danielle schreef:

  Ik houd van het weer, maar inderdaad ook altijd erg veel last van. Ik vind het dan altijd heerlijk om mijn handen lekker te wassen onder een koude kraan.

 4. Nadia schreef:

  Ik vind dit weer heerlijk! Maaar… ik heb een soort zonneallergie in mijn handpalmen. Mega irritant! Het jeukt, en doet zeer en verveld… Hoop dat het niet de hele zomer blijft 😉

 5. Janet schreef:

  Ik vind dit weer echt heerlijk, maar zweet ook snel hoor. En laat me vijf meter rennen en dan begint het ook al hoor! Een goede deo doet wonderen.

 6. Door ziekte kan ik ook enorm zweten, vooral ’s nachts. Toch wel erg vervelend.

 7. Jouvence.nl schreef:

  Van mij mogen er nog wel meer van die warme zomerse dagen volgen! Door medicatie zweet ik sneller en meer dan ‘vroeger’.

 8. Henk schreef:

  Ga eens in een forenzentrein staan om een uur of half vijf en je zult zien dat je bepaald niet de enige bent met zweethanden/ en wellicht oksels😀

 9. natalie schreef:

  Ik hou wel van dit ’tussen’ weertje! Zelf kan ik ook niet goed tegen te hoge temperaturen en heb ik ook wel eens last van dat de hitte zo even op me pakt, kan vermoeiend zijn!… Niets aan te doen!

 10. Skincarebynaomi schreef:

  Vervelend zijn zulke kwaaltjes.. Ik heb veel last van duizeligheid wat niet te verklaren is. Ik wou dat er wondermedicijnen bestonden haha. Nu moeten we het maar accepteren

 11. laupropos schreef:

  Wees blij dat je kan zweten.
  Als ik warm heb, kan die hitte nergens naartoe en wordt ik mega misselijk… XD

 12. Amy schreef:

  Troost je met de gedachte dat je zeker niet de enige bent met deze klachten. Er lopen genoeg mensen rond die er ook last van hebben. Persoonlijk houd ik wel van wat warmere temperaturen.

 13. Yousra Yasmine schreef:

  Mooi geschreven! Ik hou ontzettend van zomer dus ik ben blij dat het weer mooi weer is!

 14. hippiemeisje schreef:

  Ik vind het leuk geschreven
  het alledaagse zo mooi kunnen beschrijven, dat is een gave!
  Ik vind jouw blog er wel meer uitspringen, omwille van het schrijftalent! Ik lees uw blog echt graag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *