Written by 05:47 Column • 14 Comments

Column | Ik tik met zwetende handen

Ik tik met zwetende handen

Vandaag tik ik deze column met zwetende handen. De paaseitjes staan op de tafel, maar wanneer je deze oppakt, deuken ze als vanzelf in. De temperatuur is de twintig graden gepasseerd. Dat is lekker om mijn armen bij te kunnen kleuren, maar de vingerafdrukherkenning van de telefoon doet het niet meer. Doordat mijn handen klam zijn herkent deze de lijntjes op de vingertopjes niet meer. Zeer vervelend, want ik moet vervolgens moeite doen om mijn code in te vullen. Oh, oh. Zwetende handen is geen fijne kwaal en het ruikt ook best nog naar vieze sokken. Dat is niet goed, of wel?

De pagina’s trekken door het vocht vanzelf krom.

Op de website dokterdokter las ik dat zweten een manier is van het lichaam om de temperatuur te regelen. Eigenlijk is dat logisch, want ook mensen kunnen oververhit raken. Doordat het de laatste dagen warmer is, moet mijn lichaam daar nog aan wennen. Daar ga ik vanuit tenminste. Mijn zwetende handen zijn klam en iemand een hand geven vind ik op dit moment nogal onprettig. Of wat dacht je van een boek lezen? De pagina’s trekken door het vocht vanzelf krom. Daar word je toch een beetje onpasselijk van. Klagen doe ik niet, want er is geen enkel wolkje aan de lucht te vinden.

De weersvoorspellingen voor de komende week zijn echter alweer minder dan met Pasen. Dat is weer jammer. De klamme poten zijn niet fijn en ik geef ook niemand een hand. Terwijl waarschijnlijk ik alleen er last van heb. Zo zie je maar dat lichamelijke ongemakken in ons hoofd voor allerlei uitwegen zorgen. Dat is jammer, want ik zweette vroeger echt nooit. Behalve tijdens de gymles. Maar zelfs als ik nu al thuiskom van een rondje wandelen of fietsen heb ik het zweet op mijn rug staan. En nu ook al met een beetje tikken, want ik ben nog niet eens een halfuurtje verder. Ach, het maakt ook niet veel uit. Ik ben opgewekt met zo een mooie dag.

Ik tik met zwetende handen

Photo by Jeremy Yap on Unsplash

No votes yet.
Please wait...