Creatief brein gaat snel | Column

Momenten om te klagen. Ik heb deze echt nodig. De laatste week merk ik dat zowel mijn lichaam als mijn denkvermogen in een vast patroon zitten. Ik heb knoppen in mijn schouders, constante hoofdpijn en een irritante spanning in mijn rug. Een afspraak met een fysiotherapeut is reeds gemaakt. Echter weet ik dat dat niet voor de lange termijn gaat helpen. In de column van vorige week heb je kunnen lezen dat ik een coachingstraject ben aangegaan, omdat ik de balans tussen werk- en privé wil verbeteren. Dat is niet gemakkelijk met een creatief brein dat snel gaat.

Lopende lamp

De creatieve ideeën gaan zo snel dat mijn eigen bewustzijn het niet meer bij kan houden. Dat is een gekke gewaarwording kan ik je vertellen. En dat is ook wat ik ga doen, omdat ik je wil meenemen in wat er gebeurd. Zodat ik aan jou kwijt kan wat er met mij gebeurd. Eén van mijn quotes is: alles begint met een idee. Dat is natuurlijk ook zo, want alles is eens bedacht. Ik doe er net zo hard al dan niet harder aan mee. Mijn hersenen zijn een lopende lamp. In alles zie ik ideeën voor een nieuw gedicht, een nieuw artikel of een nieuw project om op te starten. Het maakt mij een beetje moe, omdat ik deze gedachten geen plek en geen tijd kan geven.

Creatief brein gaat snel

Wat ik heb geleerd is dat tijd mijn grootste valkuil is. Ik moet, wil en heb alles tegelijkertijd af. Helaas werkt het niet zo. Aan het einde van vorig jaar is mijn lichaam overgegaan op overlevingsstand. Met tot gevolg dat ik vrijwilligerswerk op pauze heb gezet en ook minder artikelen op deze blog heb geplaatst. Juist om ervoor te zorgen dat overleven weer leven werd en ik dichtbij mezelf kon komen. Even ultieme rust. Nou, dat laatste is niet gelukt. Mede door het creatieve brein dat snel gaat. Samen met de vitaliteitscoach ben ik daarom aan het onderzoeken wat ik nodig heb om mijn leven op een relaxte manier terug te winnen. Daarbij horen keuzes maken. Iets waar ik sterk in bed, want ik vertrouw goed op mijn intuïtie. Maar op het vlak van tijdsinvulling gaat het anders.

Tijdsdruk afnemen

Door de tijdsdruk weg te nemen verwacht ik dat de lichaamspijn zal gaan afnemen. Dit is de grootste winst die ik kan behalen. Namelijk dat ik achterover kan leunen, de projecten oppak wanneer ik dat wil en fluitend opsta zonder knallende hoofdpijn. Tijd om de vlek uiteen te laten spatten.

Pats!

Zou jij graag lezen aan welke projecten ik werk?


Uitgelichte afbeelding door Tamara Gore op Unsplash.

Rating: 4.0/5. From 1 vote.
Please wait...

3 Comments

 1. Ilona schreef:

  Fijn dat je goed voor jezelf probeert te zorgen, Mitchel! Hier kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen. Succes!

  Liefs, Ilona

 2. Tomas schreef:

  Herken dit stukje helemaal “Ik moet, wil en heb alles tegelijkertijd af. Helaas werkt het niet zo”. 🙂

 3. Peggy schreef:

  Herkenbaar dame 🙂

  Vriendelijke groet van een creatief brein

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *