Written by 06:00 Column • 8 Comments

Daar heb ik niets van gezien | Column

Daar heb ik niets van gezien

Nieuwswebsites staan vol met de laatste weetjes uit binnen- en buitenland. Zo ook op nu.nl waar de afgelopen week de volgende koppen voorbij kwamen: OM eist celstraf tegen GGD-medewerker die coronadossiers van BN’ers deelde, EU bereikt eerste doel: 70 procent van volwassenen tegen COVID-19 ingeënt en Krijgen we een nazomer? ‘Geen volwaardige, maar wel mooie momenten’. Vooral deze laatste gaf me kriebels in de buik, want op het moment dat ik deze column schrijf, schijnt de zon heerlijk. En ga ik dan ook zo met zonder t-shirt in de zon zitten. Nog een beetje bijkleuren in september. Afgelopen weekend was er een F1 Race in Spa te België, maar daar heb ik niets van gezien.

De uitslag van de Formule 1 op het circuit Spa-Francorchamps heb ik nota bene moeten opzoeken. Maar met grote vreugde zag ik dat onze Max de race heeft gewonnen. Daar is zowel Noord als Zuid blij mee, want we supporteren de heer Verstappen. Van de race heb ik echter niets van gezien. Niet alleen van de race, want maandagavond was de eerste aflevering van de familie Meiland op televisie. Toen kwam Ziggo aan met het verhaal dat er een storing is. Daar baalde ik van! Ik had helemaal zin in een avond op de bank om te kijken naar de meest bekende familie van het land. Maar nee, dat was me niet gegund. Zelfs de bak met chocoladepepernoten stonden al klaar.

Zeldzaam moment voor ontspanning

Vaak televisie kijken doe ik niet. Het is voor mij een zeldzaam moment voor ontspanning. Wat er bij Ziggo gebeurde, weet ik niet, maar de storing kwam op een verkeerde avond. Eerder de avond had ik de koelkast bijgevuld. Maar zonder iets leuks te kijken, hoef ik niets open te maken. Al is een toastje met kruidenroomkaas geen slecht idee. Tijdens het avondeten vind ik het vaak leuk om naar Gordon Ramsay te kijken, want hoe hij eten proeft van alle restaurants, ben ik blij dat ik mijn eigen maaltijd in elkaar zet. Maar ook daar heb ik niets van gezien.

Daar heb ik niets van gezien

De daaropvolgende morgen. Het is een dinsdag en vroeg uit mijn bed hoef ik niet. Het is mijn vrije dag waardoor aankleden, ontbijten en de rest van het ochtendritueel wat later kan. Op mijn telefoon krijg een bericht. Sterker nog. Ik krijg een SMS, van Ziggo. Waarin zij laten weten dat de storing verholpen is. Dat is heel fijn, want vanavond komt nog een leuk programma dat ik graag kijk ‘We Zijn Er Bijna’. Op vakantie met bejaarden. Hopelijk kan ik dat wel gaan zien.

Lees ook de column van vorige week.

Metro heeft negentien reacties van de eerste aflevering ‘We Zijn Er Bijna’ op een rij gezet. Even lezen en gieren van het lachen!

Uitgelichte afbeelding door Andy Holmes op Unsplash.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Close