Column | De foute kersttrui

Jij hebt ze vast in de winkel zien liggen. Toch? De foute kersttrui. Al enkele jaren zijn dit echte hotitems. Ook in 2018 heb je ze overal kunnen vinden. Vandaag is het Tweede Kerstdag en ben je wellicht verplicht om de trui aan te trekken. Misschien heb jij wel een vriendin die je gister een trui heeft gegeven onder de kerstboom. Lul. Gewoon aantrekken die trui. Er zijn namelijk een aantal redenen waarom dit item zo hot is. In een artikel heb ik een aantal redenen kunnen vinden.

De eerste is dat je vroeger, als kind, ook rondrende om de dinertafel met een foute kersttrui. Alleen geen enkel mens vond dit toen fout. In bekende films en volgens mij ook in Home Alone heeft de hoofdrolspeler zo een trui aan. Dan wilt de gewone mens dat uiteraard ook en dan is er nog een derde reden. Voor kerst wilt iedereen een nieuw tenue. Dit nieuwe tenue wordt de afgelopen jaren steeds vaker een foute kersttrui. Dit laatste is een leuke en lekker zittende tegenhanger van de chique kleding die je altijd recht moet trekken. Voor mannen is er dan nog een vierde waarom. De vriendin vindt het zo leuk.

Medicinale doeleinden

Mijn vraag luidt als volgt: als meer dan een miljoen mensen iets hebben? Kan het dan nog fout genoemd worden? Tevens zijn er zoveel mensen die voor medicinale doeleinden wiet gebruiken. Is dat dan ook fout? De kersttrui is wat anders dan een blouse of jurk, maar om het nu echt fout te noemen. Het is in ieder geval een leuke trui. Heel veel jongeren zijn er tenminste fan van. Ik denk dat Rudolph the rednose reindeer mij het beste staat. Ondanks dat de trui in zoveel kringen al in gebruik is genomen, moet ik iets toegeven. De trui heb ik niet in bezit.

No votes yet.
Please wait...

20 Comments

 1. Mandy schreef:

  Ik vindt het juist super leuk om te zien dat mensen zulke truien dragen, niks fouts aan!

 2. Bas schreef:

  Leuke truien, maar vaak prikken ze zo irritant 🙂

 3. Silkeblogs schreef:

  Haha, ja inderdaad. Ik heb zelf eigenlijk ook geen foute kersttrui, maar ik vind het wel zalig!

 4. Lizzie schreef:

  Ik had er dit jaar voor t eerst een. Vond t heeelemaal leuk Hahah.

 5. Amanda schreef:

  Je kunt tegenwoordig echt niet meer om de foute kersttrui heen. Heel stiekem vind ik ze wel heel leuk en daar heb ik er dit jaar ook ééntje aangeschaft, met jawel Rudolf erop. Wat toevallig 😉

 6. Yousra Yasmine schreef:

  Wat leuk dat je verteld waarom de foute kersttrui zo hot is! Ik vind de foute kersttrui altijd wel leuk! Ik vind het echt bij kerst horen hihi!

 7. Leslie schreef:

  Persoonlijk vind ik hem wel redelijk “fout”, ik zou hem niet dragen LOL

 8. Ika schreef:

  Hier is zeker niets fout aan. Het is iets persoonlijks, ligt eraan of een persoon het leuk vindt om te dragen. Goed beschreven!

 9. Saskia schreef:

  Hier geen fout kersttrui in bezit. 🙂 Ik ben de mijn nog niet tegen gekomen

 10. Felice Veenman schreef:

  ik heb ee rook wel eens over gedacht een foute kersttrui aan te schaffen, maar ik vind het een beetje fout ene trui aan te schaffen die je maar twee en een halve dag kan dragen

 11. Ingrid schreef:

  Niets fout aan, gewoon leuk en grappig. Het is uiteindelijk toch de tijd van het jaar om eens wat gekker uit de hoek te komen.

 12. kiki hasselton schreef:

  niets fout aan. Ik moest enorm lachen met jouw link naar wiet 🙂

 13. Mario schreef:

  Ik vind ze super leuk. Volgend jaar wil ik een foute kerst pak. Twee jaar nu achter elkaar de kerst trui gehad. Beetje origineel blijven natuurlijk

 14. hippiemeisje schreef:

  ik weiger om die te komen! Net omdat het vooral erg fout is om voor een gelegenheid een trui te kopen. Als kind heb ik dat gelukkig ook nooit gehad, mijn moeder is zelf ook nogal van het principe: kleding moet je zoveel mogelijk kunnen draaien, anders is het een miskoop.

  Nu heb ik verder ook niet veel kerst natuurlijk.
  Overigens moet iedereen maar doen wat die wil hoor, maar ik zou toch willen oproepen om die buiten die tijd toch ook aan te doen… Ik ben nu eenmaal een halve eco-hippie! 😉

 15. Manon schreef:

  Haha vroeger waren ze fout, nu vindt iedereen ze leuk dus zouden ze eigenlijk gekke of lelijke kersttruien moeten heten.

 16. Nadia schreef:

  Ah, gevonden! Na je reactie op mijn foute kersttruien post moest die van jou natuurlijk even opzoeken! Maar even to the point, ik heb er voor mijn zoon één gekocht, steunde er een goed doel mee. Zelf wil ik ook wel één, maar zo groot zijn de meeste maten niet 😉

 17. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind ze erg grappig. Hoe lelijker, hoe beter. Maar waar komt die traditie eigenlijk vandaan? Is het naar aanleiding van de eerste Bridget Jones film denk je?

 18. Sherry schreef:

  Vroeger had ik een hekel aan zulke truien, nu ben ik er dol op.

 19. sherry schreef:

  Vroeger had ik een hekel aan zulke truien, nu ben ik er dol op.

 20. Danielle schreef:

  Zo fout dat het leuk is toch 😉 Ik vind het leuk om te zien dat mensen ze dragen. Ikzelf kan niet tegen gebreide truien, dus draag ze niet. Maar leuk zijn ze wel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *