De kosten van het Eurovisiesongfestival | Column

In augustus werd bekendgemaakt dat Rotterdam in mei de gaststad is voor het liedjesfestijn. De beoogde kosten liggen tussen de 20 en 30 miljoen euro (WAT?) en dat vind ik ronduit al belachelijk, maar dat zijn de kosten van het Eurovisiesongfestival. De partijen die een gedeelte van deze begroting bekostigen zijn de provincie Zuid-Holland, de gemeente Rotterdam en natuurlijk ook de Publieke Omroep. Mag ik even benoemen dat wij dit geld gezamenlijk hebben ingelegd? Hun geld is ook ons geld en dat maakt mij boos. Nederland is een rijk land, maar ik concludeer dat we onze inkomsten beter kunnen besteden aan andere dossiers. Hierbij denk ik aan het herstellen van de natuur, verminderen van plastic, maar ook het onderwijs en de zorgen hebben een frisse wind nodig.

Lees meer: Wekelijkse euro’s sparen als nieuwe spaarpot

Chantals jurken

In een uitzending van RTL Boulevard werd er gesproken over de jurken die Chantal Janzen zou dragen tijdens de televisie-uitzendingen. Diek Pothoven is de mode-expert die de presentatrice in verschillende jurken gaat hijsen. Ondertussen heeft hij 70 verschillende ontwerpen gemaakt, maar dat moet ik even laten bezinken. Het prijskaartje voor het ontwerpen van een enkele jurk betreft al een één met twee nullen, denk ik. Ik wil niet weten hoeveel meneer Pothoven vraagt voor 70 ontwerpen. Teveel, dat is zo goed als zeker.

Chantal is leuk, één van de meest bekeken presentatrices van Nederland en zo Nederlands-nuchter. Het maakt niet uit wat ze aanheeft, omdat ze ons betovert met de kwaliteit van presenteren. Een simpele galajurk uit de winkel-om-de-hoek is al goed voor op tv. Maar eigenlijk is spijkerbroek met een coltrui (in mei wellicht niet nodig 😉) nog veel leuker. En daarbij past het casuele beter bij het Nederlandse imago, toch?

Lees meer: Uit huis gaan? Meer plek voor mij!

De kosten van het Eurovisiesongfestival, even meebetalen?

Met hoe meer geld de pot wordt gevuld, hoe duurder het evenement elk jaar gaat kosten. Dat is iets waar ik direct in geloof. Stel een maximum in van 5 miljoen, want daarvoor kan het toch ook? Of laat ieder land elk jaar een vast bedrag geven aan de organisatie. Ik weet niet of dat al gebeurd? Het wordt niet voor niets uitgezonden in 41 landen. Maar goed. De stand blijft alsnog staan op 30 miljoen euro en daarom verplicht ik mij maar tot genieten.

Het Eurovisiesongfestival zie je vanuit Ahoy Rotterdam of op de NPO op dinsdag 12 mei, donderdag 14 mei en zaterdag 16 mei.

Photo by Mike van den Bos on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *