De rust van kamperen | Column

Dit jaar zet ik mijn tent neer in Drenthe en Brabant. Bij mij kriebelt het altijd om op vakantie te kunnen gaan. Dat gevoel wordt groter met hoe meer de zon gaat schijnen. Wat ik je in dit artikel wil bijbrengen, is de rust van kamperen. Dat brengt mij namelijk zo’n gevoel van rust. Ik zou het niet erg vinden om een vaste plek te hebben op een camping. Maar dan wel op een leuke plek, zoals aan de rand van het bos of aan de Noordzee. Sinds corona is het zomerverblijf op de camping aantrekkelijker geworden. Ik keur het goed.

Hebben en houwen

De auto ingepakt met kleding, dekentjes, campingmeubels en de tent. Nadat de bandenspanning is nagekeken, kan ik de weg op naar de vakantiebestemming. Op de camping aangekomen, meld ik mij aan en sleep ik mijn hebben en houwen naar de kampeerplaats die ik heb gereserveerd. Binnen een uur staat mijn tent vast in de grond en ligt mijn luchtbed klaar. Een paar uur later ben ik helemaal gesettled, maar mijn vakantie is al begonnen. Zodra ik een plek heb om te kunnen slapen, ben ik gerustgesteld. En voor wie bang is voor regen op vakantie. Ik heb nagenoeg altijd zonnig weer gehad op vakantie.

De rust van kamperen

Croissantjes bij het ontbijt. Foto’s maken van eekhoorns, vlinders en de zonsondergang. Sudoku’s invullen. Nieuwe gedichten schrijven. De omgeving verkennen met een kaart in mijn hand. Op ontdekkingstocht door steden. Kastelen en musea bezoeken. De vogels horen fluiten bij het wakker worden. De hele dag in de natuur. Vrij om je heen kunnen kijken. Lekkere dingen eten en drinken. Dat is voor mij vakantie.

Klinkt dit voor jou goed? Ik ben opgegroeid met kamperen. Natuurlijk kunnen de activiteiten in de vorige alinea ook door jou gedaan worden als je liever een bungalow of een hotelkamer huurt. Het campingleven is niet voor iedereen weggelegd, maar mij geeft het zoveel rust terug. Een hotelkamer voelt beklemmend. Terwijl op de camping heb je vermaak, vertier, je kunt ongegeneerd naar andere kijken en de ruimte. Dat je je vakantie kan inrichten zoals ik wil, speelt ook mee. Het is de rust van kamperen.


De vorige column lezen? Dat kan hier:
Vrije werkdag: mijn dinsdag | Column


Meer lezen over kamperen op de website van Kampeermeneer.

No votes yet.
Please wait...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *