Column: De schim

Een schim jaagt op zijn pad naar het onbekende. Onderweg naar het land van de zon, paella en de siësta. Hij kwam op zijn tocht vele wezens tegen. Deze wezens hadden elk hun eigen betekenis. Op de Veluwe kwam hij een vos tegen. De vos staat voor de sluwheid van zijn reis. Hij kan gaan en staan waar hij wil, maar het gevaar staat wel voor de deur.
In het zuiden der Nederlanden bevinden zich de grotten. In deze grotten leven vleermuizen. Vleermuizen kunnen goed horen, deze dieren staan voor het geweten van Hij.
Hij vervolgt zijn weg en komt uit bij de Belgische Ardennen. Na een paar uur wandelen door de bossen staat hij oog in oog met een lynx. De lynx vraagt om een prijs. Hij zal deze moeten betalen voordat hij door kan lopen. Na uiteindelijk zijn prijs te hebben betaald, kan hij doorlopen.
In Luxemburg zit op een houten bankje een steenuil. Vragend en schattend kijkt ze Hem aan. De uil is slim en waakt over zijn omgeving. Door de dichte bossen loopt Hij. Snel en eenzaam loopt Hij door, genietend van de stilte.
In Metz, Noord-Frankrijk, klinkt er muziek en lijkt het er gezellig. De pauw is trots en trouw aan zijn vrienden. Maar heeft Hij wel vrienden? Hij manipuleert mensen eerder en dwingt hen op dingen te doen.
Na een sneltreinvlucht komt Hij aan in Lyon. Daar neemt ‘ie een wijntje en wandelt na een vijftal flessen strompelend verder. Na een dag of negen komt hij aan in Avignon. Hier ontmoet Hij een steenbok. De steenbok representeert zijn eigen leven. Dit omdat zijn sterrenbeeld een steenbok is.
In Perpignan bevindt zich de laatste in Frankrijk. Hier komt om de hoek van de straat een Franse buldog aangelopen. De Franse hond verwacht een aai, maar die blijft uitgesloten. Hij heeft alleen oog voor wat hem verblindt en wat hem tegenhoudt
Hij komt de grens over in zijn schimmige gedaante. De schim staat nu op Spaanse grond, een paar kilometer van de grens. Hier komt hij een stier tegen. Zo’n hele grote met hoornen. Hij creert een rdoe wand achter zich en verschuilt zich er gauw achter. De stier rent op hem af en klapt op de rode wand. Ongezien door mensen is hij Spanje binnengekomen.
Elk dier vertegenwoordigde een element van Hem zichzelf. Hij werd bang en vertrok, maar vond zichzelf toch terug in de reis.

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *