De verregende zomer | Column

De eerste dagen van augustus zijn verstreken op het moment dat ik deze column. De verregende zomer duurt voort. Ik voel mij rustiger, op mijn gemak, terwijl de zon vecht om de plantjes op het balkon van licht te voorzien. Ik ben een persoon die snel spanning opbouwt. Nu merk ik het bij mijn planten, want de wortels kunnen de hoeveelheid water niet verteren. En gaan rotten. Het is een kwestie van accepteren. Ook dat ik spanning opbouw. Hoe mijn zomer eruit ziet, ga ik aan je beschrijven.

Lang wou ik van dit onderwerp niets weten: sporten. De sportschool is echter een fijne plek geworden. Niet enkel om actief met mijn lijf bezig te zijn, maar ook om van de telefoondrang verlost te worden. Een zomerabonnement heb ik afgesloten. Daardoor ben ik geneigd om eerder te gaan sporten. Even fietsen, roeien en op de loopband en dan zit een uurtje cardio er al snel op.

De paar dagen waarin de zon wel door het wolkendek brak, bracht ik in België door. Daar zette ik mijn tent op in een natuurachtertuin waar de vlinders wel fladderden. Dat stemt mij vrolijk. De week in Vlaanderen was goed voor de rust afgewisseld met tripjes om cultuur te snuiven. Weet je dat Brugge een mooie oude stad is? Mocht je vegetarisch eten (of niet) dan raad ik Garlic & Greens aan. Heerlijk Indisch.

Na de tijd van onbezorgdheid, breekt de ochtend aan dat werk opnieuw begint. Deze dag bestond hoofdzakelijk uit e-mails teruglezen en overleg plegen. Op het moment dat ik naar huis vertrek, voelt het alsof ik niet ben weggeweest. Dat is fijn, want ik ben gebaat bij ritme en regelmaat. De zomerperiode is een tijd om taken op te pakken waar eerder geen ruimte voor was. Het beginnen met werken heeft er voor gezorgd dat ik minder goed slaap. Daar zit een verband.

Mijn creatieve werkplaats is jaren terug ontstaan. De Paarse Uil heb ik bij de Kamer van Koophandel ingeschreven om mijn gedichtenbundels te verkopen. Lang heb ik erover gedaan om een vervolgstap te maken. Mede door onzekerheid. Enkel als er lang genoeg iets in mijn hoofd blijft zeuren, komt het eruit. Daarom heb ik geconcentreerd gezeten en is de eerste ansichtkaart werkelijkheid geworden.
Ontdek jij mijn eerste gedichtenkaartje in de webwinkel?

Minder moeten, meer willen. Deze levensles drong deze zomer tot me door. Nu alle zomerdagen in het water zijn vervallen en ik binnen zit, is het fijn om in mijn eigen flow mee te gaan. Te kunnen doen wat ik wil doen zonder ieder uur vast in te plannen. Daarom voel ik mij rustiger, energieker en is het moment gekomen om iets van me te laten horen. En gelukkig, heel gelukkig, heb ik een dak boven mijn hoofd tijdens deze verregende zomer.

No votes yet.
Please wait...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *