Drie jaar bloggen | Column & uitslag winactie

Drie jaar terug schreef ik het eerste artikel voor MC Kleuver Blog. Wat een tijd geleden en er is veel gebeurd. Daar wil ik vandaag in deze column op terugkijken, want bloggen kan soms heel zwaar zijn. De meesten denken een beetje leuk schrijven, maar het takenpakket van iemand die blogt omvat veel meer. Contacten leggen, onderzoek doen en social media voortdurend in de gaten houden. Ik ben al zwaar verslaafd aan mijn telefoon, maar door het bloggen is dat minstens zo erg geworden. Elke keer checken of iemand heeft gereageerd op Instagram maakt het dat de batterij snel leeg gaat. Mijn smartphone gaat nu ook aan de lader.

Zoals alles begint iets met een idee. In 2015 heb ik voor een kwartaal een website gehad bij JouwWeb, maar daar ben ik mee gestopt. Het was niks voor mij. Op 30 januari 2016 begon ik opnieuw met de column Dominique. Mijn pseudoniem MC Kleuver was geboren en daaronder plaatste ik meermaals per week in een aantal categorieën zoals Writing, De Top en Dutch Woods Pictures. Nu ik door de eerste pagina’s scroll besef ik hoe ik begon en waar ik nu ben. Toch een hele vooruitgang! Maar is er ook iets wat ik heb bereikt met bloggen? Jazeker.

Drie jaar bloggen
Weet jij waar elke afbeelding bij hoort?

Geleerd van drie jaar bloggen

Na scouting mag ik bloggen mijn favoriete hobby noemen. In mijn kamer of in het bos schrijf ik alle teksten. Met plezier laat ik mijn beste vrienden lezen wat ik heb geschreven. Het is iets waar ik trots op ben en het bloggen is een deel van mij geworden. Door het publiekelijk schrijven heb ik geleerd dat niet alle reacties leuk zijn, dat je hard moet werken om bij de mensen te komen en dat je van alle markten thuis dient te zijn. Dat maakt het soms lastig en hoewel ik het leuk vind dat mijn statistieken hoger worden, ik schrijf omdat ik mijn gevoel wil wegschrijven. Niet schieten alsjeblieft.

Omdat ik nu meer dan 156 weken blog is er op 2 februari een winactie begonnen. Aan het einde van deze column lees je wie er gewonnen hebben. Wie heeft de gedichtenbundel Jij gewonnen? Spannend!
Met veel plezier en liefde ga ik verder met het schrijven van nieuwe columns, blogs en gedichten om in ieder geval mezelf therapeutisch te kunnen behandelen. He he, grapje! Door het zien van oude artikelen heb ik ideeën gekregen om deze op een nieuwe manier te integreren. Daarnaast wil ik toch nog even bedanken.
Nicole, Judith, Madelon, Sherry, Chantal, Merle en anderen die (verplicht) een reactie hebben achtergelaten op mijn blog. Bedankt!

Wie wint de gedichtenbundel Jij?

Ter ere van mijn drie jaar bloggen jubileum startte ik op 2 februari een winactie via mijn blog en Instagram. Laat de roffels maar klinken, want hieronder staan de winnaars.
– De winnaar van Instagram is: Celine Prins
– De winnaar van mijn blog is: Nikitaslibrary

Van harte gefeliciteerd! Ik ben benieuwd wat jullie vinden dus laat mij dat gerust weten.
Heb jij niet gewonnen? Voor €9,99 inclusief verzendkosten kun je de gedichtenbundel Jij bestellen. Wees er snel bij, want er zijn er nog maar een twintigtal op voorraad. Je weet het hé. Op = op.

Bedankt voor het meedoen! Hoe kijk jij naar drie jaar bloggen?

Drie jaar bloggen
No votes yet.
Please wait...

7 Comments

 1. Silkeblogs schreef:

  Wauw, topper, proficiat! Je bent veel gegroeid, en je hebt zelfs een eigen dichtbundel uitgebracht. Echt iets om trots op te zijn!

 2. Nadia schreef:

  Heel herkenbaar dat niet alle reacties leuk zijn! Ik ben van een reactie een keer een week goed “ziek” geweest… Gewoon omdat iemand me niet begreep en ook niet wilde begrijpen… Ik heb het laten gaan, maar jeetje, ik vond het verschrikkelijk!

 3. Janet schreef:

  Al drie jaar bloggen, gefeliciteerd! Op naar de volgende drie!

 4. Celine schreef:

  Leuk en mooi dat je zo terugkijkt! Gefeliciteerd met dit toffe jubileum. Ik kan niet wachten om je gedichten straks te lezen, dankjewel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *