Dubbelpaar sokken | Column

De regen klettert op de straten. Dat had ik alleen pas door op het moment dat ik met mijn fiets de schuur uitkwam. Die heb ik direct weer teruggezet, want vijftien kilometer fietsen in de stromende regen, is niet mijn ding. Dus bracht de auto mij naar kantoor. Tevens was dit de eerste dag dat ik op kantoor verscheen in lange mauwen. De laatste keer was in maart. Hoewel de temperatuur meevalt, is het ’s ochtend vroeg op de fiets een koude bedoeling. Als je het warm wilt hebben, dien je harder te fietsen. Ja, dat is ook een oplossing. En ik doe het niet heel snel, maar ik wil beter met het milieu om kunnen gaan. Daarom heb ik op een paar dagen zelfs een dubbelpaar sokken aangetrokken.

Zodra de zon in het voorjaar begint te schijnen, heb ik een T-shirt met korte mouwen aan. Dat probeer ik altijd zo lang mogelijk vol te houden, maar het kippenvel op mijn armen komt in oktober steeds vaker voor. Op een gegeven moment is de tijd aangekomen om de kledingkast opnieuw in te delen. Net als veel mensen blijft de verwarming zo lang mogelijk uit, want je kleden in laagjes, helpt al een hoop. In tegenstelling tot voorgaande jaren heb ik nu dan ook de doelstelling om ook in laagjes te kleden. Een T-shirt met een bloes bijvoorbeeld of een dikker vest. Voorgaande jaren zou ik dat dus echt niet doen. Wanneer de verwarming aangaat, wordt de ruimte lekker warm, maar ook heel droog. In de praktijk zit ik altijd naast een open raam.

Lees ook deze column: Autistische burn-out

Dubbelpaar sokken

Dubbelpaar sokken aan de voeten

Het open raam geeft echter ook problemen, omdat een tochtstroom een weg vindt door mijn kamer. Deze lucht maakt de vloer koud en daarmee ook mijn voeten. Die staan namelijk stil onder het bureau. Ik merkte het ook meteen. Dat het kouder werd in Nederland, bedoel ik dan. Want mijn handen en voeten voelen niet onnodig warm meer aan. Ik hoef maar twee minuten voor de computer te zitten of ik krijg het gevoel dat mijn bloedsomloop niet meer werkt. Totaal koude handen. Of voeten. Beiden dus eigenlijk. Het is daarom dat ik ben begonnen met een dubbelpaar sokken dragen. Lekker warm aan de voeten en het raam kan openblijven staan.

Meer tips over besparen op energie kun je lezen op Milieubewust.

No votes yet.
Please wait...

10 Comments

 1. Linda schreef:

  Het is inderdaad een stuk kouder geworden! Ik heb ook mijn kledingkast al aangepast en de vesten maar weer wat naar voren geschoven. Aan het dragen van 2 paar sokken heb ik eigenlijk nooit nagedacht. Sinds kort heb ik de luxe van vloerverwarming thuis, maar het is zeker een idee voor op kantoor!

 2. Gemma schreef:

  Heel herkenbaar! Ik heb gisteren dat niet gedaan, maar ik heb er wel aan gedacht 😅

 3. Lindaschrijfthetop schreef:

  Ik kleed me altijd in laagjes, vaak in de herfst of winter met een vest. Ik heb het snel warm vandaar

 4. Frederique schreef:

  Ha ik heb gisteren sloffen gekocht, hele warme met een soort van zacht nepbont aan de binnenkant.

 5. Felice Veenman schreef:

  heel herkenbaar, manlief ontdekte van de week dat hij in de herfst beter een t-shirt met lange mouwen ko dragen: dat we net dat kleine beetje warmer

 6. Tania schreef:

  Het begint inderdaad frisser te worden maar 2 paar sokken over elkaar doe ik eigenlijk nooit. Maar je kan het idd soms wel gebruiken

 7. Janet schreef:

  Oh ik heb best een hekel aan de kou, ben een echte koukleum. Hier zit dus alles in de winter voornamelijk potdicht en draag ik altijd laagjes, veel laagjes.. en dekentjes!

 8. Het is ook nog eens een hele mooie kleurcombinatie die twee sokken Mitchel!

 9. Mieke | Mieks Mind schreef:

  Dubbele sokken heb ik nog nooit gedragen. Is het dan geen beter idee om gewoon dikkere/warme sokken te kopen hihi? Thermo of wollen

 10. Caroline schreef:

  Laagjeskleding dragen is inderdaad een duurzame oplossing om op de energiekosten te kunnen besparen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *