Column | Ik heb duizend muggen gevoeld

Mijn rug heeft een relief gekregen alsof er vulkanen zijn ontstaan. Tijdens mijn vakantie in Brabant zijn er twee dieren die Nederland in zijn greep houdt. Kun jij raden welke twee dit zijn? Inderdaad. De eikenprocessierups en muggen. Op mijn armen heb ik 50 rode bultjes mogen ontdekken. Hierbij heb ik het idee dat ik duizend muggen heb gevoed. Dat vind ik jammer, want ik had ze liever uitgeroeid. ’s Avonds na het avondeten beginnen de plekken te jeuken door het prikken van het afwasmiddel. Ik liet mij niet gek maken en talkpoeder van Zwitsal ruikt niet alleen lekker, maar helpt ook verzachtend. Het vervelende gevoel trok op deze manier weg waardoor ik wel in slaap kon vallen.

In de gemeente waar ik woon zijn matrixborden neergezet die waarschuwen voor de gevaarlijke rups. Ik vind het goed dat ze borden neerzetten, maar ik vraag mij af hoe je moet omfietsen. Er is één fietspad heen en terug. Neem je een omweg dan rijd je of door de IJssel of je fietst door de bossen. Op de camping stond er in de nabijheid van mijn tent ook een eik. Gelukkig zonder de beruchte plekken. Mijn buurman had zijn armen vol met dezelfde plekken als die van mij. Allebei van het krabben. Hij was naar de plaatselijke huisarts geweest voor onderzoek en de conclusie was toch de eikenprocessierups. Ik ging meteen in verweer, want mijn bultjes kwamen écht door muggen. Ik ga je vertellen waarom.

Beste bultjes, hé?

Muggen en bodypositivity

De eerste dag van mijn vakantie was het heet. Het kwik kwam uit rond de 30 graden. Zo heb ik deze maandagmiddag mijn tent opgezet. In de avond had ik het nog warm en besloot ik dat het een goed idee was om mijn shirt uit te trekken. De donker viel in en de volgende ochtend werd het duidelijk dat ik daar niet goed aan had gedaan. De meer dan 100 bultjes over mijn hele lijf waren verschenen.

De foto die ik had gemaakt van mijn armen heb ik gedeeld, want ook dit is bodypositivity. De reacties op deze foto waren meermaals dat er brandhaartjes op mijn lichaam waren gedwarreld, maar dit ontkende ik meteen. De rest van de vakantie waren er een minimum aan bultjes bijgekomen en als je langer dan een week onder eenzelfde boom leeft, lijkt het mij logisch dat de eikenprocessierups lang genoeg heeft gehad om de haren van mijn armen af te branden. Dat is gelukkig niet gebeurd.

Wat denk jij?

Had ik last van muggen of van de eikenprocessierups?

No votes yet.
Please wait...

12 Comments

 1. Ik denk dat het niet uit maakt of het de rups of de mug was want beide geven vervelende irritante bultjes 😉

 2. rachel schreef:

  zou het niet weten maar beiden is niet prettig om te hebben

 3. Linda schreef:

  Hier ook muggen maar niet zoveel als op de foto. Misschien toch de rups?

 4. Felice Veenman schreef:

  nou , in ieder geval had je last !!! ik hoop dat het de rest van de zomer wat beter met je gaat

 5. Nicole Orriëns schreef:

  Dit lijkt mij uitslag van de eikenprocessierups!

 6. Maïté Goddyn schreef:

  Ik heb nog amper last gehad van muggen, gelukkig maar!! De processierups is mij ook voorbijgegaan ☺️

 7. Ik denk uiteindelijk de rups, als je normaal nooit zo vaak wordt gestoken door muggen haha. Maar wel vervelend zeg… Gelukkig is de processierups periode nu even voorbij. Ik had het geluk dat ik niet ‘geraakt’ ben door die haartjes.

 8. Lisanne schreef:

  Hartstikke vervelend.. Hopelijk ben je er snel vanaf.

 9. Amanda schreef:

  Wat het ook was: het is/was vervelend! Kan me helemaal voorstellen dat slapen een uitdaging is, want de jeuk blijft irritatie geven. Van mij mogen de muggen en de rupsen heel snel verdwijnen! 😉

 10. Wanda schreef:

  Het zou beiden kunnen zijn geweest, maar hoe dan ook is het gewoon niet leuk als je er onder zit en last hebt van een continu jeuk.

 11. Mandy schreef:

  Pfff! Ziet er echt niet fijn uit.. alleen muggenbulten kan ik over mee praten, gelukkig nog nooit last van de rups gehad!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *