Written by 14:00 Column • 12 Comments

Column | Ik heb duizend muggen gevoeld

Muggen

Mijn rug heeft een relief gekregen alsof er vulkanen zijn ontstaan. Tijdens mijn vakantie in Brabant zijn er twee dieren die Nederland in zijn greep houdt. Kun jij raden welke twee dit zijn? Inderdaad. De eikenprocessierups en muggen. Op mijn armen heb ik 50 rode bultjes mogen ontdekken. Hierbij heb ik het idee dat ik duizend muggen heb gevoed. Dat vind ik jammer, want ik had ze liever uitgeroeid. ’s Avonds na het avondeten beginnen de plekken te jeuken door het prikken van het afwasmiddel. Ik liet mij niet gek maken en talkpoeder van Zwitsal ruikt niet alleen lekker, maar helpt ook verzachtend. Het vervelende gevoel trok op deze manier weg waardoor ik wel in slaap kon vallen.

In de gemeente waar ik woon zijn matrixborden neergezet die waarschuwen voor de gevaarlijke rups. Ik vind het goed dat ze borden neerzetten, maar ik vraag mij af hoe je moet omfietsen. Er is één fietspad heen en terug. Neem je een omweg dan rijd je of door de IJssel of je fietst door de bossen. Op de camping stond er in de nabijheid van mijn tent ook een eik. Gelukkig zonder de beruchte plekken. Mijn buurman had zijn armen vol met dezelfde plekken als die van mij. Allebei van het krabben. Hij was naar de plaatselijke huisarts geweest voor onderzoek en de conclusie was toch de eikenprocessierups. Ik ging meteen in verweer, want mijn bultjes kwamen écht door muggen. Ik ga je vertellen waarom.

Beste bultjes, hé?

Muggen en bodypositivity

De eerste dag van mijn vakantie was het heet. Het kwik kwam uit rond de 30 graden. Zo heb ik deze maandagmiddag mijn tent opgezet. In de avond had ik het nog warm en besloot ik dat het een goed idee was om mijn shirt uit te trekken. De donker viel in en de volgende ochtend werd het duidelijk dat ik daar niet goed aan had gedaan. De meer dan 100 bultjes over mijn hele lijf waren verschenen.

De foto die ik had gemaakt van mijn armen heb ik gedeeld, want ook dit is bodypositivity. De reacties op deze foto waren meermaals dat er brandhaartjes op mijn lichaam waren gedwarreld, maar dit ontkende ik meteen. De rest van de vakantie waren er een minimum aan bultjes bijgekomen en als je langer dan een week onder eenzelfde boom leeft, lijkt het mij logisch dat de eikenprocessierups lang genoeg heeft gehad om de haren van mijn armen af te branden. Dat is gelukkig niet gebeurd.

Wat denk jij?

Had ik last van muggen of van de eikenprocessierups?

No votes yet.
Please wait...
Close