Written by 18:27 Column • 9 Comments

Koningsdag in een ander tintje oranje

een ander tintje oranje

Gisteravond kon je mij op de Veluwezoom vinden. Ik liep een rondje van huis naar huis via de Carolinaberg. Dat is een mooi punt waar officieel 14 bospaden bij elkaar komen. Daar bedacht ik mij (opnieuw) dat het vandaag Koningsdag is, omdat deze berg vernoemd is naar de dochter van stadhouder Willem IV, Carolina. Met de afkomst van de familie Oranje-Nassau in de zestiende eeuw. Koningsdag van dit jaar vieren wij in een ander tintje oranje. Net als vorig jaar is het meer een woningsdag waarin we zoveel mogelijk bij de eigen plek blijven. Dit geldt zeker voor mij, omdat ik een testje vol aankomen. 

Oranje tompoucen

Maandagochtend. De afspraak met mijn coach zit erop. Het is tijd om boodschappen te doen en daarom heb ik tassen gepakt en ben de auto ingestapt. In alle winkels zijn oranje lekkernijen te vinden. Zo ook in de Albert Heijn. Ik twijfelde nog heel even bij een vriesbak, want ik had de keuze tussen soesjes of tompoucen in een oranje kleur. Nou, neem de tompoucen maar mee, dacht ik. Want dat is zo lekker traditioneel. En jullie weten vast al dat ik hou van tradities en rituelen. Zo een dag als vandaag, Koningsdag, hoort hier uiteraard ook bij. 

Een ander tintje oranje

Dit artikel lees je misschien in de dagen na Koningsdag. Als dat het geval, heb jij vast ook genoten van The Streamers. Deze groep zangers treedt vanavond op voor Paleis Noordeinde. Ik kan niet wachten, want hoewel het optreden mijn kamer binnenkomt via een livestream, geeft dit een nieuwe lading aan deze dag. Koningsdag in een ander tintje oranje kan ik beter zeggen. De tompouce die ik gister heb gekocht, versier ik nu met een streep slagroom. Heerlijk. Een oranje shirt heb ik aangetrokken, zodat het toch ‘oranje boven’ is en ook ik van deze 24 uur kan genieten. Al is het dan met keelpijn. 

een ander tintje oranje

Voor Koningsdag schreef ik ook deze artikelen:

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Close