Koningsdag in een ander tintje oranje

Gisteravond kon je mij op de Veluwezoom vinden. Ik liep een rondje van huis naar huis via de Carolinaberg. Dat is een mooi punt waar officieel 14 bospaden bij elkaar komen. Daar bedacht ik mij (opnieuw) dat het vandaag Koningsdag is, omdat deze berg vernoemd is naar de dochter van stadhouder Willem IV, Carolina. Met de afkomst van de familie Oranje-Nassau in de zestiende eeuw. Koningsdag van dit jaar vieren wij in een ander tintje oranje. Net als vorig jaar is het meer een woningsdag waarin we zoveel mogelijk bij de eigen plek blijven. Dit geldt zeker voor mij, omdat ik een testje vol aankomen. 

Oranje tompoucen

Maandagochtend. De afspraak met mijn coach zit erop. Het is tijd om boodschappen te doen en daarom heb ik tassen gepakt en ben de auto ingestapt. In alle winkels zijn oranje lekkernijen te vinden. Zo ook in de Albert Heijn. Ik twijfelde nog heel even bij een vriesbak, want ik had de keuze tussen soesjes of tompoucen in een oranje kleur. Nou, neem de tompoucen maar mee, dacht ik. Want dat is zo lekker traditioneel. En jullie weten vast al dat ik hou van tradities en rituelen. Zo een dag als vandaag, Koningsdag, hoort hier uiteraard ook bij. 

Een ander tintje oranje

Dit artikel lees je misschien in de dagen na Koningsdag. Als dat het geval, heb jij vast ook genoten van The Streamers. Deze groep zangers treedt vanavond op voor Paleis Noordeinde. Ik kan niet wachten, want hoewel het optreden mijn kamer binnenkomt via een livestream, geeft dit een nieuwe lading aan deze dag. Koningsdag in een ander tintje oranje kan ik beter zeggen. De tompouce die ik gister heb gekocht, versier ik nu met een streep slagroom. Heerlijk. Een oranje shirt heb ik aangetrokken, zodat het toch ‘oranje boven’ is en ook ik van deze 24 uur kan genieten. Al is het dan met keelpijn. 

een ander tintje oranje

Voor Koningsdag schreef ik ook deze artikelen:

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

9 Comments

 1. Hier ook wat lekkers bij de koffie met een oranje tintje.

 2. rachel schreef:

  hier ook lekker een oranje tompoes en hoop dat je keelpijn inmiddels gezakt is!!

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Gezellig Mitchel. Je hebt Koningsdag leuk gevierd! Wij gingen ook voor de oranje tompouce : )

 4. BlogEnBeauty schreef:

  Ik heb geen oranje tompouce gehad, maar vind ze wel heerlijk.

 5. Wanda schreef:

  Ook hier genoten van Koningsdag, vooral vanwege het weer en het optreden van The Streamers ’s avonds.

 6. Jouvence schreef:

  Lekker die tompouce! Hier helemaal niks aan Koningsdag gedaan. Manlief moest werken, geen tompoucen gehaald, niks versierd, niet speciaal gekleed, niet gekeken naar The Streamers.. Echt helemaal niks eraan gedaan.

 7. Jasmina schreef:

  Die oranje tompouchen horen er wel een beetje bij he? Normaal halen we die ook elk jaar…qlleen dit jaar is koningsdag voorbij gevlogen zonder tompouce

 8. Kiki hasselton schreef:

  Ik heb ook oranje tompoucen op. Heerlijk, alleen een gedoe om het te eten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *