Written by 14:00 Column • 8 Comments

Column | Waarom heb jij energie voor tien?

energie

Hoe is het mogelijk dat jij al deze dingen doet? Waarom stuiter je om 9 uur ’s ochtends rond? Ja, het zijn zomaar twee van de vele vragen, want ik heb energie voor tien. De vraag is alleen waarom. Om eerlijk te zijn, weet ik het niet. Maar fijn vind ik het wel. Ik ben graag bezig met van alles en nog wat en daar heb ik energie voor nodig. Ik werk 22 uur per week en daarnaast hou ik mij bezig met scouting, bloggen, gedichten schrijven, lange wandelingen maken en fotograferen. Je begrijpt dat ik de energie goed kan gebruiken.

Zaterdagochtend sta ik in de startblokken om kinderen een fijne ochtend te geven op scouting. Om 9 uur sta ik te springen en te dansen van het plezier. Ik vind het fijn om op scouting te kunnen zijn. Dat is echt mijn plek. Heel veel dingen die ik doe, geven mij energie en die heb ik nodig. Het gevoel wat ik soms krijg, is dat mensen mij herkennen van het vrolijke gedoe. Altijd energie en bereid om te helpen. Dat klopt ook, maar ik heb geleerd dat energie niet voorradig is. Deze moet ik opladen en dat doe ik vrijwel altijd door in bed te gaan liggen. Duh. Even naar een plek voor mijzelf om niet gestoord te worden door anderen.

Meer of minder energie

Mijn energie zou ik graag met anderen delen. Ik kan namelijk met gemak een paar procenten aan batterij missen. Best wat mensen waar ik regelmatig contact mee heb, hebben het niet gemakkelijk. Zij hebben bijvoorbeeld pijn of zitten niet goed in het vel. Daardoor is hun energielevel lager. Een gevoel van onmacht komt er dan bij mij kijken, omdat ik hen niet kan helpen. Ik heb bedacht dat ik hen hopelijk kan helpen door goed te luisteren. Daar gaat overigens ook energie inzitten, want goed interpreteren vergt enorme luistervaardigheden.

Ik stuiter en ik spring hele uren rond. Over het algemeen mag ik niet zeuren, want ik heb geen ochtendhumeur. Daarom kan mijn dag vroeg beginnen met een lach. De vraag waarom ik energie heb voor tien is nog altijd moeilijk om te beantwoorden. Ik denk dat het komt, omdat ik positief blijf met de dingen die ik doe. En om de ochtendzon in je gezicht te voelen is erg aangenaam.

P.S. Hier 6 tips voor meer energie in de wintermaanden.

Photo by Alexander Andrews on Unsplash

No votes yet.
Please wait...
Close