Er is niks op tv, help! | Column

Goede tijden, slechte tijden stopt eerder in het seizoen. Dit werd vorige week bekend gemaakt in de media. De soap kan door het Coronavirus geen nieuwe afleveringen meer opnemen, omdat anderhalve meter afstand van elkaar houden de norm is. Dat is met het opnemen van een intieme scene niet te garanderen. De berichtgeving heb ik nog niet gehoord, maar wat zal de televisie van deze crisis een klap krijgen. Er is niks op tv, help! Dat mag niet gebeuren, omdat de beeldbuis een manier is van vermaak en ook om hoop te houden. Hoop is wat iedereen nu nodig heeft.

Lees meer: Waarom kussen mensen elkaar op tv? | Column

Programmadirecteuren krabben zich vast achter de oren

Het gros van de bevolking kijkt meer dan twee uur per dag televisie. Naast dat programma’s vermakelijk zijn, is het ook van sociaal belang, omdat we ons verbonden gaan voelen met anderen. Vrijwel het hele land zit nu thuis en er is niks op tv, help! Peter van der Vorst van RTL4 en programmadirecteur Marco Louwerens van SBS6 zullen zich wel achter de oren hebben gekrabd, want op welke wijze maak je binnen de maatregelen nieuwe programma’s? Het is op een hellend vlak voor de zenders, omdat ik benieuwd ben wat er gaat gebeuren in de komende televisiegidsen. Wil er iemand een suggestie doen?

Doorlezen: Steeds dezelfde personen tegenkomen, herken je dat?

Cultuurprogramma helpt als er niks op tv is?

Deze kans neem ik om zelf een suggestie te doen. Ga de straat op, praat met mensen en geef hen hoop. We hebben het meer nodig dan anders. Een ander idee dat ik heb is om een cultuurprogramma te maken, want dit is echt onderbelicht. Laat (jonge) schrijvers aan de tafel schuiven, vertel over onze geschiedenis, maar biedt ook aan de muziek- en toneelindustrie een nieuw podium, want zij beginnen tevens aan hun reserves. Een programma voor ons allemaal en ook een kindervariant? Ik dacht dat het familiezenders waren 😉

Hoe ziet de televisie er over een maand uit? Het is een vraag die mij bezighoudt, want vele gezinnen en ook ouderen brengen op deze manier de dagen door.  Ik verwacht dat vele opnames in duigen vallen en dat ook zenders met spanning afwachten wat de maatregelen worden na 28 april 2020.


Wat is er vandaag op televisie? Dat vind je in de tv-gids.

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *