Extra column | Uiteindelijk meer dan 10.000 stappen gezet

Maandag 12 februari 2018. In de ochtend heeft het lichtjes gesneeuwd rondom de heuveltoppen van de Veluwe. Wanneer ik mijn gordijnen los doe, staren mijn ogen door de omgeving. De wegen en paden zijn bedekt met een rijp laagje sneeuw. Het zonnetje schijnt wat ervoor zorgt dat het kwik boven het vriespunt uitkomt. Ik bedenk mij dat het een mooie dag is voor een boswandeling. Dat had ik een tijdje niet meer gedaan. Mijn camera stop ik in mijn jaszak. Evenals een koekje en een pakje vruchtensap. Wanneer ik mijn keel verberg onder een sjaal, hoor ik de sneeuw zachtjes kraken onder mijn schoenzolen.

De bomen aan weerszijden van het pad steken als torens de lucht in. Veel plezier beleef ik eraan om mij erdoorheen te manoeuvreren. Mijn camera heb ik in mijn hand genomen. Deze foto is niet zoals de meesten. Ik richt de lens de lucht in, naar de boomtoppen. Het zonlicht komt mij stralend tegemoet. Het maakt de foto helemaal af. Die heb ik in de pocket. Daar ben ik blij mee. Ik steek de camera terug in mijn jaszak, rits hem dicht en loop ondertussen een heuvel op.

Met een omweg krijg ik het opnieuw voor elkaar om op een bekend stuk uit te komen. Al is dat gauw te verwachten. Het bos ken ik steeds beter op mijn duimpje. Dat mag na al die tijd ook wel. Verdwalen doe ik daarom niet meer zo vaak. Ik probeer het wel. Zo heb ik een pad genomen waarvan ik écht niet wist waar deze naartoe zou leiden. Al had ik wel vermoedens. Die klopten. Stiekem was ik fier op mijzelf. Op verschillende paden is de sneeuw verandert in een modderbende. Ik ontwijk de grote plassen en loop zoveel als kan in de berm. De zon schijnt nog steeds. Een stuk verderop worden de woningen zichtbaar. Iets voor vier uur schop ik mijn schoenen uit. Uiteindelijk heb ik meer dan 13.000 stappen gezet en ben ik bekaf.

27750595_573332823013770_1962645138708488446_n

No votes yet.
Please wait...

14 Comments

 1. Petra schreef:

  Wat mooi daar. Met zo’n landschap is wandelen echt geen probleem!

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Mooie afstand heb je dan gelopen! Ik probeer ook dagelijks minimaal 10000 stappen te zetten.

 3. Lisa schreef:

  Wat goed bezig, meer bewegen is ook zo fijn! En wat een omgeving ook, prachtig!

 4. Linda Meester schreef:

  Mooi verhalend opgetekend, ik liep in gedachten met je mee

 5. Heerlijk als je zoveel stappen hebt gezet hè? Helemaal in zo’n mooie omgeving. Zo zat ik van de week 2 dagen achtereen op 15.000 dan ben je wel ff trots haha

 6. Nicole Orriëns schreef:

  Na zo’n lange wandeling kun je ook altijd extra lekker zitten vind ik!

 7. Marion Stam schreef:

  In zo’n mooie omgeving maak je al snel 10.000 stappen of zelfs meer.

 8. Super goed van je! Ik vind het heel fijn om te wandelen in een mooie omgeving met bossen of heiden, doen mijn vriend en ik zo veel mogelijk!!

 9. Peggy schreef:

  Leuk stukje geschreven! Mooie omgeving ook om in te wandelen! Zou ik niet erg vinden, al haat ik wandelen ;).

 10. Armande schreef:

  Het is echt lekker om elke dag te lopen 12000 stappen red ik niet altijd, maar ik loop gemiddeld een uur per dag met de honden.

 11. amai flink gewandeld! Ik probeer ook dagelijks 10k stappen te halen, maar is moeilijk met een bureau job!

 12. Mooi beschreven. Heerlijk om er even uit te zijn met zulk weer op zo’n plek. Lekker je hoofd leegmaken!

 13. Wauw wat goed! Lijkt me echt heerlijk om te gaan wandelen van zodra het zonnetje buitenkomt 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *