Written by 16:30 Column • 14 Comments

Extra column | Uiteindelijk meer dan 10.000 stappen gezet

Maandag 12 februari 2018. In de ochtend heeft het lichtjes gesneeuwd rondom de heuveltoppen van de Veluwe. Wanneer ik mijn gordijnen los doe, staren mijn ogen door de omgeving. De wegen en paden zijn bedekt met een rijp laagje sneeuw. Het zonnetje schijnt wat ervoor zorgt dat het kwik boven het vriespunt uitkomt. Ik bedenk mij dat het een mooie dag is voor een boswandeling. Dat had ik een tijdje niet meer gedaan. Mijn camera stop ik in mijn jaszak. Evenals een koekje en een pakje vruchtensap. Wanneer ik mijn keel verberg onder een sjaal, hoor ik de sneeuw zachtjes kraken onder mijn schoenzolen.

De bomen aan weerszijden van het pad steken als torens de lucht in. Veel plezier beleef ik eraan om mij erdoorheen te manoeuvreren. Mijn camera heb ik in mijn hand genomen. Deze foto is niet zoals de meesten. Ik richt de lens de lucht in, naar de boomtoppen. Het zonlicht komt mij stralend tegemoet. Het maakt de foto helemaal af. Die heb ik in de pocket. Daar ben ik blij mee. Ik steek de camera terug in mijn jaszak, rits hem dicht en loop ondertussen een heuvel op.

Met een omweg krijg ik het opnieuw voor elkaar om op een bekend stuk uit te komen. Al is dat gauw te verwachten. Het bos ken ik steeds beter op mijn duimpje. Dat mag na al die tijd ook wel. Verdwalen doe ik daarom niet meer zo vaak. Ik probeer het wel. Zo heb ik een pad genomen waarvan ik écht niet wist waar deze naartoe zou leiden. Al had ik wel vermoedens. Die klopten. Stiekem was ik fier op mijzelf. Op verschillende paden is de sneeuw verandert in een modderbende. Ik ontwijk de grote plassen en loop zoveel als kan in de berm. De zon schijnt nog steeds. Een stuk verderop worden de woningen zichtbaar. Iets voor vier uur schop ik mijn schoenen uit. Uiteindelijk heb ik meer dan 13.000 stappen gezet en ben ik bekaf.

27750595_573332823013770_1962645138708488446_n

No votes yet.
Please wait...