Gepakt door het virus | Column

Bep Lachebek en Oma Oortjes. Ken je deze typetjes? Zij komen uit de voorstellingen van comédienne Tineke Schouten. Samen met mijn ouders ben ik vorige week zaterdag naar haar voorstelling Dubbel geweest. Ondanks dat we op het balkon zaten en niet alles hebben kunnen zien, hebben we goed gelachen. Aan de leuke avond zit helaas ook een keerzijde. Namelijk dat ik ben gepakt door het virus. Je hebt het op Instagram kunnen lezen. Momenteel zit ik thuis in zelfisolatie, omdat ik niet wil dat iemand anders ook besmet raakt. 

Met de eerste klachten werd ik woensdagochtend wakker. Een droge keel, rauwe stem met hoofdpijn is waar het begon. Oké, ik heb een paar nachten in de tocht gelegen. Daar zou het van kunnen komen. Mijn benen uit bed bewegen was een opgave. Daarom dat ik besloot om een dag thuis te werken. Dat zijn er drie geworden. Donderdagavond knaagde een vervelend gevoel aan me. Iets klopte er niet. Behalve het gebonk in mijn hoofd. Ik ging voor een zelftest en ik hoefde geen kwartier op de uitslag te wachten. Zodra de druppels werden geanalyseerd, werd het teststreepje eerder zichtbaar dan het controlestreepje. Foute boel. 

positieve zelftest

Vandaag is het zondag. De derde Harry Potter speelt af op de dvd, ik heb paracetamols ingenomen en mijn vader een fijne Vaderdag gewenst. Zo voel je je nog eens echt gepakt door het virus. Maar ik weet ook dat ik niet mag klagen. Ik heb mij gedoucht, wat opgeruimd en wandel in mijn eentje een stukje om van het weer te genieten. Geen hulp nodig :-). Ergens anders kom ik niet binnen, want dat voelt niet goed. Je naasten wil je toch beschermen. Het helpt ook niet mee dat het huis beweegt door wind en regen. Van het geklepper van de deur val je niet in slaap. Dat ga ik zo eerst doen. 

Voor die breedbekkop die naast mij zat bij de voorstelling. Je wordt bedankt.

No votes yet.
Please wait...

2 Comments

  1. Lilian schreef:

    Oh wat vervelend, beterschap! Ik heb het twee keer gehad, één keer in het begin en het viel mij beide keren tegen, maar hoop dat je snel opknapt! Scheelt dat het lekker weer is, dan kun je lekker naar buiten.

  2. Aritha schreef:

    Beterschap! Wat rot voor je.
    Hier zijn beide zonen ziek van hooikoorts. Hoe weet je nu of het dat is of corona. testen denk ik.

    Vooral veel water blijven drinken. En uitzieken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *