Gewoon heel vrolijk zijn | Column

In de deuropening sta ik te kijken naar het terras waar ik enkele minuten geleden nog zat. Ik deed een potje Yathzee nadat ik een aantal hoofdstukken had gelezen. De regendruppels vallen nu als een gordijn voor mij naar beneden. De geur die dit met zich meebrengt snuif ik diep op. Ik draai me om en stap de kamer binnen terwijl de deur open blijft staan. Een column heeft altijd een emotie in zich die diep van binnen te gronden is. Bijvoorbeeld onbegrip, woede of intens verdriet. Maar dat is vandaag niet aan de orde, want soms moet het gewoon heel vrolijk zijn.

Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.

Het is een citaat dat door heel veel mensen wordt herhaald. Als je het mij vraagt, is dit ook meteen de kern van elke dag. Ieder jaar opnieuw, want iedere dag heeft iets leuks. Ook wanneer een zonnige dag wordt verpest door een regenbui waar hele straten van onderlopen. Nee, dat is niet leuk, maar het gevoel dat je volmaakt naar de regen kan kijken, geeft wel een fijn gevoel. Het zegt me dat ik leef en mag voelen wat ik voel. De kleine lichtpuntjes in een donkere nacht.

Lees meer: Opsomming der ‘Vrolijke Puntjes’ | Leuke Lijstjes

Een regen van lichtpuntjes

Ken je het gevoel dat je als kind een lieveheersbeestje had gevonden? Dat is toch geweldig! Zo’n klein beestje dat vervolgens kriebelt over je vingertoppen. Een uur later ren je naar je vader toe, omdat je een tekening voor hem hebt gemaakt. Dat is toch een regen van lichtpuntjes. Hele kleine dingen die je ook als je volwassen bent nog nodig hebt. Eenvoudig gezegd wordt het leven anders een hele moeilijke opgave. Je hebt dagen die niet voor jou zijn gemaakt. Andere dagen heb je enkel geluk en hoe fijn is het dan om in een trein te zitten. Op tijd mijn bed uit en de kleren aan om de zon gedag te kunnen zeggen, het schrijven van een spannend gedicht of mij verdiepen in een boek, een grapje uithalen of dat ene liedje zo vaak opnieuw luisteren dat het ‘s avonds nog door je oren suist. In stilte. Mijn regen van lichtpuntjes.

Lees ook de vorige column: Voetpaden die niet gebruikt worden | Column

Gewoon heel vrolijk zijn

Heilig ben ik ervan overtuigd dat in iedere dag iets lachwekkends schuilgaat. Al is het maar een klein berichtje op WhatsApp, die ene meme die hij (potjandorie) iedere dag gebruikt of de shampoo die zo lekker ruikt. Dat zijn toch echt ingrediënten van gewoon heel vrolijk zijn. Ondertussen is het gestopt met regenen. Het elektrisch kookstel staat aan voor een lekker kommetje soep met stokbrood, maar vooral de kruidenboter maakt mijn avond al voortreffelijk.

Uitgelichte afbeelding door Jacqueline Munguía op Unsplash.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

7 Comments

 1. Lindaschrijfthetop schreef:

  Je hebt helemaal gelijk maar een hele dag regen beinvloed wel mijn stemming. Maar geluk zit in kleine dingen.

 2. Frederique schreef:

  Het is mooi om geluk te vinden in de kleine dagelijkse dingetjes. Dat kan niet iedereen. En ja kruidenboter is er een van haha

 3. Mirjam Hart schreef:

  Dit is wel iets om te onthouden. Ik geef mezelf af en toe een sipdag, maar om mezelf op te beuren kijk ik dan een paar afleveringen Friends 😉

 4. M schreef:

  Wat een mooi geschreven blog! Ik kan juist heel blij worden van regen 🙂

 5. Tessa schreef:

  Het geluk zit vaak in kleine dingen

 6. Claire schreef:

  Wat mooi! Ik kan ook intens genieten van kleine dingen. Vooral wanneer de zon schijnt

 7. Nicole Orriëns schreef:

  Wat een fijne positieve blogpost is dit. Elke dag heeft inderdaad wel iets goeds, als je er oog voor hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *