Grote C

Voor me op een tafel staan potten met verf, penselen en een glas dat half gevuld is met water. Ik pak een penseel op en doop hem in de zwarte verf. Een paar keer cirkel ik rond boven het papier, maar de inspiratie is ver te zoeken. De kwast leg ik op een schoteltje en vervolgens ga ik achterover zitten. Peinzen. Dat is wat ik aan het doen ben, maar heeft het zin? Wat heeft het voor zin om achterover te gaan zitten nadenken als je weet dat het antwoord er toch niet komt?

 

Creativiteit heeft alles te maken met emoties. En andersom precies hetzelfde. Wanneer je gelukkig bent en goed in je vel zit, dan zal je zo het hele doek kunnen vol schilderen. Maar het wordt al moeilijker als je je in een beknopt hokje geplaatst voelt. Mensen hebben voldoening nodig en die halen ze uit behoeften. Iedereen heeft dezelfde basisbehoeften, dat zijn: zelfrespect, competentie, verbondenheid en zelfsturing. Over de laatste wil ik graag wat uitleg geven. Zelfsturing is jezelf motiveren om dingen te gaan doen en dat begint al vroeg in de morgen. Namelijk met je benen onder je dekens vandaan komen en op je pootjes gaan staan.
Jezelf gelukkig maken hangt heel erg samen met autonomie. Door je eigen keuzes te maken en te doen wat je leuk vind en waar je je prettig bij voelt, krijg je een positiever gevoel. Omdat ik op dit moment positiever in mijn vel zit, heb ik meer de neiging om te gaan schrijven. Want ja, dat vind ik leuk om te doen. Dus mijn tip van vandaag is om dingen te doen wat je leuk, want dat maakt je creatiever.
colored-pencils-175263_960_720.jpg

No votes yet.
Please wait...

11 Comments

 1. Margo Hermans schreef:

  Dingen doen die je leuk vindt, is zo belangrijk!

 2. Mooi blogje. Nog een gelukkig nieuwjaar.😊

 3. Ellie Schmitz schreef:

  Met plezier je stukje gelezen, een waarheid als een koe heb je verwoord! Voor het eerst kom ik op je blog omdat je bij mij bent geweest, zo ‘leer ik je kennen’. Schrijven en schilderen raken mij, zal gastlezer blijven! Gelukkig en creatief nieuwjaar toegewenst!

 4. Helemaal waar, zou graag je creaties zien!

 5. Wilma Phillipson schreef:

  En zo is het. Het is altijd fijn om dingen te doen die je leuk vindt. Ik zweer er bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *