Hoe de tijd warm voorbij gaat | Column

Het is zondagochtend wanneer ik voor de computer heb plaatsgenomen. Word staat met een leeg blad voor mij open. Op dat moment denk ik aan de afgelopen week. Hoe de tijd warm voorbij gaat. En dit bedoel ik dubbel. Nederland vind ik de laatste dagen maar benauwd. De warme lucht kan zijn weg niet vinden. Vandaar dat ik met een fles limonadesiroop aan het schrijven ben, zodat mijn keel niet verdroogd als een spons in de zon. Anderzijds zijn er verrassende dingen gebeurd waar ik het warm van heb gekregen.

Te doen voor scouting

Door Tweede Pinksterdag was vorige week een goed begin. In een lang weekend kan je veel meer aan projecten doen. Helaas viel dat tegen. Ik heb een inventarisatie gedaan voor de schrijfdagen die ik aan het ontwikkelen ben. Voornamelijk heb ik mijn tijd besteed aan wat te doen op scouting. Zaterdagochtend is namelijk gereserveerd om leiding te geven aan een groep welpen. Zij zijn tussen de 7 en 11 jaar oud. Iets bedenken met het thema natuur is gemakkelijk, maar bedenken, uitwerken en de uitwerking in een enkele week betekent doorwerken. Op het programma stond een natuurschattenjacht, hutten bouwen en een natuurquiz. Het hutten bouwen met opdrachten was echter zo’n succes dat we de natuurquiz niet meer hebben gedaan.

Aan het picknicken

Met een afspraakje heb ik een hele leuke middag gehad. We gingen met mand en al het bos in. Op een heuvel hebben we een kleed neergelegd en daar hebben we de rest van de middag gezeten. Met lekkere dingen (aioli), mensen bespieden en bekogelen met dennenappels (niet geraakt) en heerlijk die zon op mijn bakkes (met aioli in mijn bakkes). Een heerlijke middag. Hoe de tijd warm voorbij gaat, is onbeschrijflijk. De uren gaan dan ook snel voorbij als je je weekend leuk en vol gezelligheid invult.

Aioli

Ongelukkig

Aan het einde van vrijdagmiddag fietste ik vanuit werk richting huis. Dat is een tocht van vijftien kilometer waar ik niet langer dan driekwartier over zou hoeven te doen. Echter ging dat anders bij het oversteken. Ik had de aankomende auto langzamer ingeschat waardoor zij mij moest ontwijken. Een tel later knalt zij, aan de andere kant van het spoor, tegen een lantaarnpaal. Omdat ik mij schuldig voelde, ben ik gebleven. Wat blijkt? Ik heb bij de vrouw in de klas gezeten. Gelukkig is er enkel materiele schade en geen gewonden. Een kort nieuwsbericht is geplaatst op GelreNieuws.

Hoe de tijd warm voorbij gaat

Voor mijn verjaardag wou ik heel graag iets hebben. Namelijk naar de voorstelling Dubbel van Tineke Schouten. De humor van die vrouw is geweldig. Zaterdagavond was het dan tijd om mijn verjaardagscadeau in ontvangst te nemen. Jammer dat we op het balkon zaten, omdat het zicht op het podium daar minder is. Maar ik heb intens genoten van een avond vol met gelach. En ze heeft gelijk. Het leven is dubbel. Leuke dingen kunnen namelijk niet bestaan zonder de minder leuke.

Uitgelichte afbeelding door Diane Picchiottino op Unsplash.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *