Hou op met vliegen! Help | Column

Vandaag een column van huishoudelijke aard. En dat ook letterlijk. Eind juni kwam ik thuis van een kampeervakantie in Zeeland. Waar ik op de camping nagenoeg geen last van had, heb ik nu in mijn kamerwoning wel. Stel je voor dat je thuis bent gekomen, je de prullenbakken leeg aantreft (gelukkig), maar dat dat twee weken later totaal veranderd is. Hou op met vliegen! smeek ik, want het is een vieze bedoeling en ik ben nog op zoek naar de ultieme tip om alle fruitvliegjes te laten verdwijnen. Ze lijken alleen steeds terug te komen. Zonder dat ze mij vragen of daar toestemming voor geef. Het doet maar.

Eerlijk beken ik dat ik mijn bord niet altijd netjes leeg eet. De resten verdwijnen in de prullenbak, zoals de vliegen in deze column belandden. Omdat ik in mijn eentje het afval scheid, heb ik na een week nog altijd geen volle vuilniszak. Het blijkt nu dat het niet altijd een goed idee is om een zak na een week nog niet weg te gooien. Je hebt al kunnen voorspellen wat er zou gebeuren. Ja, de fruitvliegen kwamen met tientallen tegelijk naar buiten gevlogen. Als ik mijn lichaam niet had weggedraaid, waren ze recht mijn neus ingevlogen. Hoe dat voelt weet ik niet, maar een wat aan een stokje is ook geen pret.

Ik heb al gevraagd wat ik tegen deze ronduit vervelende beesten kan doen. De meest makkelijke tip die ik heb kunnen vinden, is het openzetten van het raam. Fruitvliegjes zouden niet tegen het tochten kunnen, maar anderzijds ik ook niet. Te lang voor een open raam en ik hoest en heb tissues nodig voor de rest van de week. De tweede tip zijn de vliegenvangers. Ken je die? Kleverige slierten die je kan ophangen. Nou, die kleine vliegen weten de vangers niet te vinden. En de laatste tip die ik kreeg, was om azijn te mengen met afwasmiddel. Fruitvliegen zouden daar dol op zijn. In de tijd tussen dat ik de tip heb gekregen en deze column heb ik nog geen supermarkt gezien. Dus azijn gaat moeten wachten.

Het maakt me echt krankjorum. Al die kleine beestjes die rondom je hoofd cirkelen. Erg fris is het ook niet, maar gelukkig dat koken goed gaat. De warmte van het fornuis vinden ze blijkbaar ook niet leuk. Hou op met dat vliegen! Eén van de vliegjes is zojuist in mijn haar gaan zitten. Dat sta ik niet toe, waarop ik mijn hoofd rigoureus onder de koude kraan stop. De waterdruppels lopen via mijn kin op de vloer. Met de handdoek voor mijn gezicht loop ik terug naar het bankstel in de kamerwoning en zucht. Toch maar snel azijn halen om te mengen met wasmiddel.

Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...

2 Comments

 1. Deborah schreef:

  hihihi… Ja ellendelingen zijn het! Misschien is het een idee om je GFT afval eerst in een krant te wikkelen voor je het weggooit? Of misschien toch wat vaker de zak legen, zeker wanneer er etensresten in zitten.
  Wij hebben dit wel eens gehad met vliegjes die uit de plant kwamen. Daar kwamen we pas na een tijdje achter. Alleen het om-potten naar ander aarden heeft toen geholpen om ze niet meer terug te zien.

 2. Eveline schreef:

  Dag Mitchell,
  Azijn en afwasmiddel werkt echt heel goed. Niet vergeten het bakje bijna helemaal af te dekken met folie. De grootste concentratie fruitvliegjes ligt dan in dat azijnsop.
  Groetjes,
  Eveline

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *