Het bureau waaraan ik plaats neem, is bezaaid met vellen vol potloodlijnen. Ieder wit vel visualiseert een part van een magische plek. Een aantal bij elkaar geraapte torens vormt een toverschool en op een ander vel staat een huis getekend met vele vierkantjes. Ik graaf naar informatie voor een nieuw verhaal, zodat ik mijn eigen denkbeeldige wereld kan creëren. Het uitwerken van een fantasieland voltooit zich niet in een nacht. Hier is veel tijd voor nodig, omdat je allerhande onderwerpen moet opzoeken en uitschrijven. Desalniettemin is het een fijne bezigheid, want het houdt mij zoet. Bezigheidstherapie zou je het kunnen noemen.
De geografische en demografische kernmerken
Geografische oogpunten van een land vind ik bijzonder interessant. Ik tuur graag uren op Google Maps of in een echte atlas. Met mijn vinger volg ik de hoogtelijnen op de pagina’s of ik leer steden uit mijn hoofd. Dat laatste lukt niet goed meer, omdat ik het ‘echte stampen’ al lang geleden achter mij heb gelaten. Een land heeft rivieren, gebergten, bossen of misschien wel een moeras. Verder heeft het inwoners, omdat een land anders geheel overbodig is. De plattegrond van mijn toverrijk geeft je inzicht in deze belangrijke geografische indeling. Daarnaast heb je nog zaken waar de inwoners zelf de meeste invloed ophebben. Hierbij denk ik aan gebruiken, feestdagen, geloof, geldsoort en wat zijn gebruikelijke maaltijden. Voor deze laatste opsomming ben ik gebruik gaan maken van mijn grote vriend. Google. Want als je ergens moet kunnen vinden dan is het in deze digitale encyclopedie.
Dé plek voor informatie hoe een kaart te tekenen is: Fantastic Maps
Ik graaf naar informatie over heksengebruiken
Wat eten heksen? Dit is de eerste zoekterm die ik heb gebruikt in dit onderzoek. Ik heb de resultaten van top tot teen bekeken en daar kwam niet veel uit. Een knolraap is een ingrediënt wat minder populair is, maar daarom misschien juist populairder in een tovergemeenschap. Van één zoekresultaat krijg ik koude rillingen, namelijk ‘Sekteleden eten hersenen en geslachtsdelen heksen op’. Wat een gruwelijk idee en die ga ik ook niet gebruiken in mijn kindvriendelijke verhaal. Nu bestaat het diner uit quiche, rijst met koolraap en rozijnenpannenkoeken. Echt de meest vreselijke combinatie ooit.
* Geschreven op 2 juni
Uitgelichte afbeelding:
8 Comments
Leuk om te lezen hoe jij werkt aan jouw kinderverhaal. Succes
Ik zou ook rillingen van krijgen. Lijkt me zeker niet heel, fijn.
Ik gebruik voor mijn eigen luisterverhalen meestal plekken waar ik zelf ben geweest óf pure fantasie. Leuk idee om gewoon eens een plaats uit te pluizen met Google Maps!
Interessant om te lezen hoe je diepte geeft aan jouw fantasiewereld.
Poah, ik hou dus echt niet van kijken op google maps of in een atlas, vaak ook zo ingewikkeld allemaal haha
als je informatie over heksen zoekt moet je kijken naar de verschillende maanen die ze vieren. Daarnaast gebruiken ze allerlei kruiden voor bijv thee. als je jezelf voor je verhaal wilt verdiepen in zowel de moderne als de oude wicca zou ik eens contact opnemen met https://www.lunadea.nl/lunadeablog/traditionelehekserij-modernehekserij zij heeft er heel veel verstand van.
Van die ene zin krijg ik ook de koude rillingen. Brrr. Leuk om te lezen hoe je aan je inspiratie komt. Ik heb zelf ooit naar een boek van Susan Smit gekeken over heksen. En toevallig wordt ons meisje door haar vader voorgelezen uit boeken over ‘heksen’ (van schrijfster Thea Stilton). Heel kindvriendelijk en toch ook spannend.
Oeh brr wat een nare weetjes haha. Maar naar Google Maps of een atlas kan ik ook heel lang kijken hoor, heerlijk.. vooral veel plannen maken voor de toekomst. 🙂