Ik vervloek de volle maan | Column

Karin en Danique Vergeer zijn de astrologen van de website inspirerendleven.nl. Zij vertellen in informatieve artikelen hoe de hemellichamen met elkaar in verbinding staan, en wat dit met ons als mensen doet. Ik vervloek de volle maan. Afgelopen weekend was het zover, want de volle maan staat in het teken Weegschaal. Charmant, overtuigend en rechtvaardig zijn kenmerken die hierbij horen. De volle maan van 28 maart heeft veel invloed op relaties, maar ook van andere symptomen, zoals innerlijke conflicten. 

Lees meer: Ik kocht een verzwaringsdeken | en deel mijn ervaringen

Tijd tikt behoorlijk snel

De tijd springt over naar 00:30 uur. Met droge lippen lig ik in bed en de wind blaast langs de ramen. De gordijnen worden verlicht door een maan die me uit mijn slaap houdt. Ik neem een paar slokken uit het glas dat op de tafel staat en val na enkele minuten in slaap. Eindelijk. Echter is het van korte duur, omdat het daglicht mijn kamer goud kleurt. Ditzelfde gebeurde niet maar één nacht, maar drie. Je kunt je voorstellen hoe de maandagochtend is verlopen. De wekker ging, maar zonder reactie. Met mijn gezicht omhoog en ogen dicht, stel ik de werkdag even uit. Maar de tijd tikt behoorlijk snel en dus sleep ik mezelf vanonder de dekens vandaan. Gelukkig duurt het even voordat de laptop opstart. 

Ik ben moe. Elk mailtje lees ik minimaal drie keer door, omdat de vraag niet binnenkomt. De hoofdpijn lijkt ook met de minuut toe te nemen en ik voel me onrustig. De mogelijkheden om te ontspannen lijken zich te beperken. Toevallig dat chakra’s verder openstaan, omdat er meer trillingsverhogingen zijn. Je zou meer openstaan voor prikkels en misschien was dat inderdaad zo. Want van teveel zien, horen, voelen word ik eerder overprikkeld, en dus moe. 

Lees ook: Amethist in halve maan – voor de nieuwe maan

Ik vervloek de volle maan

De artikelen van Karin en Danique ga ik in het vervolg lezen voordat het volle maan is, omdat ik dan beter kan snappen waar het omgaat. Relaties gingen niet goed het afgelopen weekend. Gelukkig ben ik nu minder moe en weer helemaal in de running. Al let ik wel extra goed op wat ik doe. 

Bron: https://www.mediumchat.nl/sterrenbeelden/weegschaal
Uitgelichte afbeelding door Fabrício Severo on Unsplash

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

9 Comments

 1. Felice Veenman schreef:

  je beschrijft heel goed wat moeheid met een mens doet. Persoonlijk heb ik geen last van volle maan, maar ik kan soms wel erg moe zijn

 2. Mirjam Hart schreef:

  Ik had het de dag voor en de dag op volle maan ook zwaar. En hoorde het rondom mij heen ook. Ik heb de Moonsisters Calendar hangen, dus ik weet gelukkig wel waar ik me op kan voorbereiden. En als ik dan wakker lg, probeer ik maar een beetje te mediteren.

 3. Cynthia Lukassen schreef:

  Eigenlijk ben ik me hier onlangs pas bewust van geworden door een artikel op Ingebeleeft.nl
  Daardoor ben ik er op gaan letten en zie ik wat voor een effect het inderdaad kan hebben. Interessant om het hier weer te lezen en te herkennen.

 4. Nicole Orriëns schreef:

  Ik herken dit zelf niet, maar heb wel gelezen over de effecten van de maan op het gemoed. Goed om je hiervan bewust te zijn denk ik en rekening mee te houden.

 5. rachel schreef:

  heb hier nooit zo bij stil gestaan maar ik ga er eens op letten aangezien ik altijd wel wat heb. het is vandaag toch druilerig weer dus kan ik mij mooi gaan inlezen

 6. Tessa schreef:

  Op mijn werk merk ik het ook altijd bij clienten als het volle maand is. Ze zijn dan vaak wat meer onrustiger

 7. Tania schreef:

  Ik moet zeggen dat ik nooit stilsta of het volle maan is of niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *