Ik zie blauwe lucht boven de zee | Column

Cola en Fanta zijn in een blauw glas gemixt. In Duitse supermarkten is het te verkrijgen als speci, al klinkt het op die manier niet zo fraai. Voor het schrijven van deze column heb ik mijn laptop gepakt en geniet ik van een warme zonnestraal op mijn gezicht. Een zachte wind doet een poging om voor verkoeling te zorgen, maar dat lukt niet. Het hoogtepunt van de zomermaanden is bereikt waardoor een licht verlangen naar de herfst mij bekruipt. Maar dan zie ik blauwe lucht boven de zee op een ansichtkaart verbeeld staan en denk ik terug aan vakanties in Spanje en Italië. 

Avonden aan de boulevard waar ik notitieboekjes kocht, waar ik magneetjes spaarde van plekken waar ik ben geweest en daar waar boten worden opgeslokt in een oranje gloed. Spaans benauwde avonden die door de vroeg invallende nacht worden verlicht met tentlampen en kampvuren op het strand. Hmm, maar dit is nog geen blauwe lucht. Smalle, ongelijke trappen die naar kastelen leiden waar je in de verte het blauw ziet van twee kanten. In het midden komen de verschillende kleuren blauw bij elkaar. Daar kust de zee de lucht. 

Lees meer: Levensherinneringen | Niet naar Spanje dit jaar?!

Alles wat ik mis

Het verlangen dit jaar om naar het buitenland te gaan wordt steeds groter. Natuurlijk omdat mijn laatste reis naar het buitenland in 2018 was (uitgezonderd de reizen naar Oostenrijk om het Vredeslicht op te halen) en de reden dat het nieuwsjournaal beelden van mooie plekken laat zien. Filmpjes van caravans die dit jaar niet zijn vertrokken of barretjes waar de cocktails van de bar afkukelen. Een pina colada gaat er graag in. Ik mis de mussen die ‘s ochtends eten komen halen. En de supermarkten waar ik met een boekje de ingrediënten opschrijf om later te kunnen vertalen. En wat ik ook mis is het steentjes verzamelen in een frisdrankblikje op het strand. 

🍸

De verplichting om de krant te halen is verleden tijd en ook het passeren van de Spaanse grens zit er voor dit jaar niet meer bij. We zitten opgesloten in ons eigen land, maar daar moeten we het positieve van inzien. Nederlands praten is geen probleem en je ontdekt mooie plekken vlakbij huis waarvoor je niet ver hoeft te reizen. Barbecueën is ook hier een optie en een cocktail voor de tent drinken kan net zo gezellig zijn. Het leukste is dat je toch een dagje kan genieten van Duitsland, dus gooi de Cola en Fanta maar samen in een glas.

Een aantal artikelen waarin je kan genieten van blauwe luchten (en zee) vind je op: Ontdek je bestemming, Marstyle, Tips voor jou, Isabella’s choice en Vega lifestyle. Heel veel leesplezier daar!

No votes yet.
Please wait...

9 Comments

 1. Tuinweetjes schreef:

  Wij zijn naar de Veluwe geweest, dat is ook genieten, maar wel anders.

 2. Amina schreef:

  Wat een fijne positieve blog is dit! We komen er doorheen en dan gaan we keihard vakantie vieren in het buitenland!

 3. Lodi schreef:

  Wij waren dit jaar naar Zwitserland, na lang nadenken en goed de berichten lezen. Hier ging het goed, Zwitserland is een land waar men komt om te wandelen en hier zie je geen groepen jongeren op stranden samen komen etc. Het was fijn om even weg te zijn uit mijn omgeving. Maar goed ook in Nederland is het goed geweest, je moet er tenslotte toch zelf iets van maken.

 4. Lizette schreef:

  Dat verlangen, ik herken het zo. Het brandt. Hopelijk kan ik in september verantwoord even de grens over naar een onontdekte plek. Oh en speci vind ik super lekker 😋

 5. Jasmina schreef:

  Super leuk en positief geschreven, alleen de gemixte cola en fanta sla ik toch maar over…haha

 6. rachel schreef:

  mooie positieve blogpost en er komt een tijd dat je weer lekker kan genieten op vakantie en van de stranden kan genieten

 7. Tessa schreef:

  Cola en Fanta samen in een glas dronk ik altijd in Oostenrijk. Daar noemde ze het Spatsie (of hoe je het ook mag schrijven HaHaHa)

 8. Manon schreef:

  Je begint pas iets te missen als je het niet mag. Gek hoe dat werkt he.

 9. Cynthia schreef:

  Juist als je niet mag, wil je juist iets. Hopelijk gaan we er ook extra van genieten als we weer die grens over mogen. Zowel de landengrenzen als die 1,5 meter afstand grens 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *